BETRODDA ELLER EJ?

Jag tänker på våra starter i nästa vecka men först vill jag suga lite mer på onsdagens "Käck-karamell". Det var ett riktigt fint race de gjorde Nelle Käck och Anna och sluttiden blev ju riktigt bra. Som jag spekulerade i så är det sjunde bästa tid hittills i år för treåringar över distansen och med voltstart. Snackade och gratulerade Anna efteråt och hon berättade att hon varit "skitnervös" vid defileringen när hon såg vilka motståndare hon mötte...dvs de som satt i de andra sulkys. Var de hamnade väl i mål vet ju vi redan.
Anledningen till att hon backade sist var att Käcken kändes lite spänd i precis samma läge han galopperade sist. Där ser man vilket värde det är att känna sin häst! Hon sa att det kändes extra gott att köra förbi Goopen på upploppet. De hade träffats på stallbacken efteråt och Björn hade gratulerat till den fina hästen. Då kunde inte Anna låta bli att ge en liten gliring och säga att det var han egentligen i förra loppet också. Björn kunde å sin sida inte låta bli att garva då.
Nåväl vi spekuerade lite i nästa start och en tuff men intressant möjlighet är en start i Breeders-kvalet i Rättvik på midsommardagen. Vi får se - men det är inte helt omöjligt. I så fall tror jag att Käcken får möta Annas Globa Noble. Vilken match! (Frågan är bara hur man ska kunna smita ifrån alla besökare här hemma för att åka till Rättvik på midsommardagen? I så fall blir det nog att packa väskan för gott.)

Men nu blickar vi framåt till måndag på Mantorp i det fagra Östergyllen! Först ut Nelli Miss i V65s avdelning 2 med bricka 9 (vilket innebär ett tredje spår i bakre volten) och med Johnny i jollen. Hon är inte betrodd i Travronden som rankar henne 3a från slutet. Pengamässigt står hon ju perfekt inne i loppet, tidsmässigt ska det inte vara några problem och stark är hon ju så distansen kan bara vara en fördel. Emot talar att det är längesen hon startade medan alla de andra varit ute senaste veckorna. Så hon behöver loppet och sistapengen skulle vara en riktig framgång!

Men sen tror jag Ronden är ute och cyklar när de även rankar Nelle Pride som trea från slutet?? Banprogrammet däremot har med honom bland de fyra de rankar. Men jag kan medge att det är svårt att bedöma chanserna. Nr 8 är längst ute på vingen i V65ans 3e avdelning. Det finns några bra på framspåret och särskilt då Perssons häst nr 5. Och sen finns det ett par bra från bakspår: Knutssons och Sundbergs. Avgörande är ju förståss starten och de första hundra meterna och in i kurvan. Jag gissar att Johnny får order att köra fram och chansa. Priden trivs ju bäst där framme och utan stänk. Å jag tror dödens är att föredra framför en position långt bak. Spännnade blir det och chans på plats tror jag oavsett löpningsförlopp. 
Och jag måste få citera ur en annons för hingsten Muscle Memory i senaste Travronden och observera att det är reklam!  Stuteri Laday som har hingsten påpekar att hans äldsta avkommor nu är tre år och börjar visa resultat bland annat: "Nelle Pride - Anna Forssells jättelöfte, vann i Gävle den 30/5!"

Och så till den mest betrodda: Nelli Minx! Både Travronden och banprogrammet rankar henne högst! Ingen spik men ändå. Och det enda som talar emot är ju spåret med nr 10 vilket är ett bakspår på den främre volten. Det som verkligen talar för är det hon visat i de senaste två loppen, de tider hon gjort plus att det är bra kusk denna gång. Så varför skulle jag gå emot experterna denna gång. Med lite tur så...och så kan man inte vara på plats...attans!

Totalt minst 30 000:- insprunget i nästa vecka till de båda teamen ska inte vara omöjligt! Låt oss spänna bågen.

Och det gör vi väl idag också - denna jackpotlördag (igen). Håll tömmarna ni och se till att vi blir betrodda så kommer här raden:

Registrerat spel

Datum: 2011-06-11
Bana: Östersund
Spelform: V75, omg. 26

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 5, 8
2  6, 10, 11
3  1, 4, 5, 6, 7, 9
4  2
5  6, 10, 15
6  1
7  3, 5

324 rader x 1 x 0,50 kr = 
162,00 kr

Kvittonummer: 274A 011C 1722 1000


Sedvanliga lördagshälsningar:
Anders



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0