FRUKTANSVÄRT OCH OFATTBART!

Plötsligt blir det man tycker är det viktigaste på lördagarna nästan totalt oviktigt. Vansinnesdådet i Norge är svårt att ta till sig oavsett man tänker på omfattningen eller försöker sätta sig in i sorgen som de som mist sina ungdomar måste känna i denna stund. Känslorna fastnar hela tiden där även om förnuftet säger att livet går vidare...

Det som hänt visar också att terrorism och sådana dåd inte handlar om politik, religion eller något annat. Utan att just extremism i vilken form den än tar sig drar till sig sjuka människor, psykopater som helt kallsinnigt kan begå dessa dåd. Jag har precis läst den nyutkomna boken om Salaligan - "Den magiska cirkeln" - som handlar om ett gäng som härjade på 30-talet i Sverige och kallsinnigt dödade "bara" fem männiksor. Den leddes av en känslokall psykopat - Thurneman - som legitemerade sina dåd med yoga, hypnos och tron på själavandring. Den som vill ha en inblick i hur dessa sjuka människor funkar ska läsa denna bok!

Jag kan inte låta bli att imponeras av de norska myndigheterna. Jag har följt NRKs sändningar och tycker om den öppenhet och tydlighet (och även språkbruk och ordval som inte alls varit så byråkratiskt som det brukar) som såväl statsminsiter, justieminister och poliser framträtt med från första stund. De visar på ett gott ledarskap i en svår stund för nationen. Eftersom vi i familjen blev nära berörda av tsunamikatastrofen så kan jag konstatera att de agerar helt annorlunda än den kurragömmalek som svenska myndigheter och talespersoner ägnade sig åt då. Kan det ha något att göra med att de norska upplevelserna av andra världskriget och nasismens terror bara ligger en mansålder bort. Det svensa beteendet under samma tid var ju just igelkottens!

Nåväl, livet går som sagt vidare och härmed kommer - trots dramatiken i vårt broderland - veckans V75a. Håll tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2011-07-23
Bana: Axevalla
Spelform: V75, omg. 32

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  11
2  1, 2
3  2, 3, 9
4  1, 3, 4, 10
5  13
6  2, 3, 4, 6, 8, 9, 12
7  7, 8

336 rader x 1 x 0,50 kr = 
168,00 kr

Kvittonummer: 0F86 AC27 9849 5000


Lördagshälsar
Anders  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0