DET BLEV PRECIS TVÄRTEMOT! KÄCK I SEMI - PRIDE SIST.

Klang och jubel - vi har en häst i semifinalerna i Breeders! Men det blev inte Priden utan Nelle Käck! Och han behöver verkligen inte be om ursäkt. Johnny gör också en mycket bra kuskinsats. Från det knepiga sjättespåret kör han framåt och Käcken visar att han kan öppna bra. Anna hade dock varnat för att han kan rumla till i första sväng så Johnny tog det lite lugnt och hittade för en kort stund ryggen på Ohlsson med Priden medan de körde där framme i 11-tempo! Men Ohlsson styrde snabbt ner på innerspår och Käcken hamnade i dödens. Sen kom finnen från bakspår och då tänkte jag nu är vi frälsta men han fortsatte framåt och fick överta (?) från den ledande favoriten David Sisu så där var vi i dödens igen. Aj, aj och högt tempo var det. Så såg det ut fram till sista sväng när Käcken började se märkt ut och Johnny fick möjlighet att krypa ner i ryggen på David Sisu medan Lennartsson kom upp utvändigt om vår häst och kopplade grepp om tredjeplatsen. Men finnen i ledningen blir omotiverat för ivrig och är på sin häst som svarar med galopp i ledningen. David Sisu tar över och faktiskt tar Käcken in på Lennartssons häst trots sin tunga löpning och är inte långt från andraplatsen i mål.

Men en mycket stark tredjeplacering från dödens och tiden 14,5! Segraren David Sisu - som ju fick en smörlöpning i vinnarhålet - gick 14,2 vilket var nytt banrekord för 3-åriga hingstar/valacker! Nu är man ju part i målet men det vete f..n om inte vår häst var bäst i loppet? Ja finnen var kanske bättre men det är en konst att hålla sig i rätt gångart också! Prischecken skrivs ut på 22500:- och boka in den 26 oktober på Solvalla när semifinalerna ska avgöras!

Nelle Pride då. Jag tyckte han såg lite blek ut redan i provstarten och likaså när bilen släppte fältet. Det var inte den ivrige Priden vi varit vana att se. Och Ulf Ohlsson kände direkt att det inte var samma tryck och det var därför han snabbt valde innerspåret. I princip tappade han sedan hela vägen och togs ut ur loppet i sista sväng. Nåt skit är det säkert och Anna ska kolla upp honom. Han blåste efter loppet men inte särskilt oroväckande och förklaringen är troligen en lättare infektion. Det finns två chanser kvar att kvala in: på Mantorp den 5/9 och Axevalla 11/10. Det positiva är att Priden inte tappade några startpoäng då han bytte ut en nolla mot en nolla men det kan ändå bli problem att komma med då säkert fler bra hästar vill vara med i leken som samlat mer poäng än Priden.

Klart det var en glad Anna Forssell jag snackade med för en stund sedan. Hon var mycket nöjd med Käckens insats och verkade inte alltför orolig när det gällde Priden. Hennes glädje berodde nog också på att hon tidigare under dagen vunnit med en ny tvååring som hon menar är bättre än Global Noble. Han gjorde nu sin debut och vann enkelt och såg riktigt, riktigt fin ut. Lägg namnet "Here to Rock F"  på minnet!

Nelli Minx är inte riktigt fräsch. Hon springer och slår sig på träningsrundorna (men är inte halt) så därför låter anmälan till lopp vänta på sig.  För Nelli Miss del siktar Anna på ett damlopp på Örebro den 25 augusti vilket innebär att hon tänker köra själv. Nelli Bell låter hon tveksam till så där kommer vi att göra ett ställningstagande till fortsättningen de närmaste veckorna.

Söndagskvällshälsar

Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0