"PRIDEN SLOG KÄCKEN I SISTA STEGET..."

...ja så kan det kanske låta efter deras nästa lopp om 14 dagar på Solvalla? Jag återkommer till detta längre ner. Men så blev det också igår. I och med sin andraplats igår så passerade Nelle Pride inför årsbokslutet Nelle Käck med en tusenlapp insprunget i år. Nelle Pride ståtar med 120500:- på kontot och Käcken med 119 500:-. Bra facit denna första säsong för våra hästar. Med detta resultat kommer Priden att tillhöra de femtio vinstrikaste treåriga valackerna och Käcken de hundra vinstrikaste hingstarna. Men nu tar vi de senaste loppen i tur och ordning.

Nelle Käck utnämndes till "dagens värmning" i lunchsändningen i måndags! Och han såg jäkligt fin ut och kom ovanligt bra iväg från start från sitt sjättespår och hamnade utvändigt ledaren. Men som Nybrink sa i V75-sändningen senare på kvällen: Man måste hålla ordning på vilka kuskar som har ätit julbord ihop. Och nog såg det ut som Ulf Ohlsson och Björn Goop inte bara käkat en julmiddag ihop! Ohlsson provade inte ens ordentligt och synade Björn med "dagens värmning" utan backade snällt ner i rygg och då kom Jansson och fick enkelt överta. Tredje invändigt och där satt han snällt kanske lite trött efter årets farande runt på alla travbanor. Eller också var det julmat och glögg som gjort honom däven vilket gjorde att han inte gick ut när lucka kom och han kunnat få Örjans rygg i andra utvändigt. Så Nelle Käck fick ett riktigt preparé med rubbet kvar och en mur av hästar på upploppet ocih fick nöje sig med en sjätteplats och 3000:-.

Nelle Pride gjorde ett starkt lopp igen i en kuskmatch för amatörer där lotten givit honom en av de mest oruitinerade att hålla i tömmarna. Det var ett par hästar som var snabbare ut från start bland annat den som sedemera skulle vinna loppet och som öppnade i 11-tempo och som jag dömde ut som "död" redan då. Priden fick också han dödens och blev aldrig avlöst och tågade i den positionen hela loppet. Troligen gjorde vår orutinerade kusk samma misstag som jag och trodde hästen långt därframme i täten skulle krokna så han körde bara mot den som satt i vinnarhålet. Det betydde när de kom in på upploppet att ledaren hade fått ett alltför stort försprång. Men Nelle Pride gjorde ett kanonlopp och tröttnade inte alls utan gick i mål som säker tvåa i ett mycket starkt lopp som han vunnit med ett gynnsammare löpningsförlopp. 

Den 11 januari finns det ett lopp på Solvalla som skulle passa båda våra hästar som verkar ha form. Ett fyraåringslopp med bilstart över 2140 meter stängt vid 125000:- och med 60000:- till vinnaren. Anna ska fundera på om detta kan vara en lämplig uppgift för båda hästarna. Gör de bra prestationer då - eller nån av dem i alla fall -kan kanske startpoäng och form göra att V75 kan vara aktuellt.

Nelli Memory är fin enligt Anna men behöver nog lite mer träning för att vara startaktuell.

Och så startar Nelli Minx nu på tisdag den 3 januari på Jägersro. Lars I är väldigt nöjd med hästen och i skrivande stund är han inne på Jägers och kör ett jobb med hästen. Det är ett stolopp  över 1640 meter med voltstart och hästarna har max tjänat 82000:-. Innerspår och Johnny i sulkyn - som ju kört Minxen förut - låter ju bra. Ingen av motståndarna ser väl så där skräckinjagande ut men å andra sidan kan ju Minxen behöva loppet då det ju är ett tag sen. Det är kvällens femte lopp och tredje avdelningen inom V65 och professorn har rankat henne som första häst!! Är det bra eller dåligt?

När det gäller Nelli Miss så är det nog så att Lönborg fortfarande letar proppar. Jag har heller inte hittat nåt klockrent i närtid för henne. Återkommer när jag snackat med Michael.

OBS! Å så avslutningsvis en rättelse. Den uppmärksamme i team I har märkt att jag i julstressen har snurrat till det med fakturorna jag skickat ut och blandat ihop teamen. För team I har det ju redan gått ut en faktura och alla har betalt för kvartal 4 2011. Vad jag vill ha nu är en snabb betalning för januari månad (inte december) helst innan årsskiftet och sedan vill jag ha resterande två månader senast siste januari. De som betalar i enlighet med fakturorna kommer att ha en månad tillgodo nästa år.

Torsdagshälsningar
Anders



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0