"FRAMTIDSHÄST"

Där stod den annars så ödmjuke Lennartsson som den värsta Ludde direkt i studion och tyckte det var klart in i första sväng när hans häst enkelt kom till ledningen från sitt sjättespår. Det var ju - förutom hans häst då - bara "skräphästar" med i loppet som han sa. Och övriga "experter" höll med!

Den nye sulkysnitsaren (hoppas ni också såg hennes styrning i loppet efter med 53-oddsaren som vann och som man dessutom hade lirat på!): Sandra Svensson (Örjan och Johnny kan slänga sig i väggen) hade då backat ner från sitt svåra 12e spår kört invändigt och på något sätt lirkat sig ut i fjärde par utvändigt med Nelle Pride. Där satt de sedan i ett varv. In i näst sista sväng - Lennartsson blev stöddigare och stöddigare i studion - och en ca femtio meter bakom ledaren så går Tillman ut i tredjespår och Sandra tar hennes rygg och Priden ser riktigt gåvillig ut. På bortre långsidan käkar Priden sedan upp alla utom ledaren och in i sista sväng handlar det bara om två hästar. När Sandra sedan steg för steg närmar sig ser hon nästan lite segerviss ut och Lennartsson blir kissnödig. In på upploppet kopplar vår häst greppet men tyvärr lyckas invändige hästen kontra precis på mållinjen. Tur för tränare Lennartsson som slapp smyga ut ur studion med svansen mellan benen.

Jag tyckte Nelle Pride såg ut som ett monster sista halvvarvet och har klockat sista femhundra till 1.10!! Och som sagt vilken kusk vi har hittat! Pratade med Anna som nu funderar på att anmäla Priden till ett treåringslopp på Bergsåker dagen före julafton (extra V75 tror jag) med 200 000:- i första pris.

Nelle Käck ströks ju i veckan på grund av en bagatellartad sårskada. Han hade trampat sig och får troligen friskintyg av veterinären redan idag. Efter ett snabbjobb i morgon tar Anna ställning till om även han ska anmälas till treåringsloppet på Bergsårker den 23/12. Anmälningstiden går ut på söndag.

Men tillbaka till Pridens lopp och studion. Nu blev det annat ljud i skällan och Nelle Pride utnämndes till framtidshäst (alltså en av dessa hästar som kallats för skräphäst bara ett par minuter tidigare) och Sandra hyllades också självklart (hon blev sedan slutligen tvåa i Travrondens guldklocketävling slagen i finalen på mållinjen!). Och avslutningsvis i programmet så uppmanades tittarna att "lira Nelle Pride nästa gång"!

Nelle Pride fick 20000:- för sin andraplats och gick nytt rekord 16,4 am på distansen. Han passerade själv 100 000:- insprunget och såg också till att Anna därmed passerade 2 miljoner intjänat i år vilket gör att hon överträffar förra årets resultat. Så det blev allt lite "Pridefestival" i alla fall!

Torsdagshälsar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0