MATCHAR VARANDRA!

Vårt team nr 1 har ju haft två hästar som "matchat varandra" under det gångna första året: Nelli Miss och Nelli Minx. Om man för en stund bortser från Missens seger i sitt första lopp så har båda märrarna tjänat vardera drygt 50 000:- på sina 13 respektive 15 lopp. Tidsmässigt har Missen gått lite snabbare med sina 16-tider jämfört med Minxens 17,4-rekord. Men ganska jämngoda som ni ser. (Och så har vi ju jokern ostartad fortfarande: Nelli Bell!).

Nu ser det ut som team 2 i och med denna veckan har två herrar som tänker sporra varandra till stordåd. Efter Nelle Prides insats i onsdags ville inte Nelle Käck vara sämre - nej snarare tvärtom. I Eskilstuna igår och med den duktiga kusken Anna Forssell i sulkyn startade Käcken från sitt tredje spår. Ingen blixtrande start och ett tag såg det kritiskt ut, nämligen att de skulle bli hängande i tredje spår i första sväng. Men precis innan kurvan galopperade hästen innanför och Anna kunde smyga ner i tredje utvändigt. Favoriten hade hamnat i dödens och pressade nu på för att få överta vilket han också fick och nu blev det bästa möjliga position i andra utvändigt. Första varvet gick sedan efter en långsam 20-tid.

In i sista sväng går Anna ut i tredje spår och kommer fram utvändigt om ledaren och då såg det riktigt, riktigt bra ut. Men ledaren hade förståss sparade krafter och kunde dra undan samtiidgt som hästen i vinnarhålet kom loss. Sista femhundra måste ha gått riktigt fort och jag gissar på tider nedåt 13-14 faktiskt. Precis på mållinjen blir Käcken och Anna slagna med det som måste ha varit en "läpp" och det blir till slut en mersmakande tredjeplats. Tiden blev 17,8 dvs en tiondel bättre än Pridens tid på Solvalla och prissumman 7500:-. Hade det varit ett treåringslopp (som jag först felaktigt påstod) hade Käcken vunnit eftersom de två hästar som var före honom i mål är 4 respektive 6 år.

En mycket stark och bra insats av såväl häst som kusk. Och Anna var förståss nöjd efteråt och blev nog ännu nöjdare  senare på långfredagen då hon tog sin första årsseger som tränare med Jormakörda Cesar Bring (som hon tagit över från Jim Frick). Grattis Anna!

Jag är övertygad att vi har en spännande säsong att se fram emot i båda teamen men också en spännande påskafton med V75 och allt. Släpp äggen och godiset för en stund och håll tömmarna för nedanstående rader!

Registrerat spel

Datum: 2011-04-23
Bana: Romme
Spelform: V75, omg. 17

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  3, 5
2  1, 7, 14, 15
3  3
4  3, 6
5  6
6  1, 2, 4, 5, 9
7  2, 3, 4, 8

320 rader x 1 x 0,50 kr = 
160,00 kr

Kvittonummer: AB62 D12F 0A8C 5800

GLAD PÅSK-hälsar
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0