"VILKEN TRAVARE!"

I lördags när vi väntar på att Anna ska lämna över Nelli Miss inför loppet hamnar jag bredvid Johnny Takter och frågar honom vad han tyckte om Nelli Minx i tordags. Han ser bara ut som ett levande frågetecken och det är då jag förstår att kör man så många hästar som han gör så bryr man sig nog inte i vad de heter. Jag förtydligar: första loppet i torsdags på Åby. Då skiner han upp och säger: "Vilken travare! Vilken travare! Jag försökte ju få lucka och Åkes rygg men tyvärr. Och så är hon fortfarande lite okoncentrerad och springer och tittar på allt. Så får hon bara några rygglopp och får lära sig vad det handlar om så..." och då precis kommer Anna och lämnar över Nelli Miss´ tömmar till Johnny.

Nelli Miss gjorde ånyo ett starkt lopp. Femteplats, rekordsänkning med nästa 3 sekunder (!) och 8000:- till på kontot. Johnny tog en mycket lugn start och hästarna radade upp sig med Stig Hs nr 3 och Örjan i tät. Hon låg då sexa i raden och det går mycket sakta med 19,5 första femhundra. Ett varv kvar börjar de dock röra på sig och Torbjörn Jansson går ut i andraspår med Missen i rygg och favoriten nr 9 med Björn i Miss´rygg. Men de glider bara sakta fram mot Örjan, ingen körning och kilometertiden efter 1500 m blir en ca 18-tid. Men nu börjar det gå riktigt fort när Björn kastar loss från tredje utvändigt och Johnny väljer att sitta kvar. Sista femhundra går efter 12,7 och Nelli Miss klarar inte riktigt tempoväxlingen men släpper bara vinnaren förbi sig de sista femhundra vilket gör att hon slutar på en femteplats med tiden 1,16,4. Hon ser faktiskt både stark och fin ut över upploppet!

Johnny tyckte det var en fin häst men som sagt lite trög när hon skulle växla tempo. Men det var ju bara tredje starten och äntligen en ryggresa vilket hon kunde behöva efter de två tidigare tuffa löpningarna.

Nelli Bell är röntgad och uppkollad efter operationen och veterinärerna är nöjda även om hon har en bula kvar (bindväv som inte ska ge besvär). Det blir lugn och ro i hagen hemma i Nällevad och om 1-2 månader får hon åka upp till Anna igen för igångsättning och träning. Start i år kan vi inte räkna med.

Vi får avvakta några dagar och se hur Minx och Miss tagit loppen så ska jag kontakta Anna och se vad hon har i kikarn för dem. Det vore ju kul om det fanns passande lopp på Axevalla en 26e!

Och Victor LH slutade oplacerad i ett ryckigt kört derby och vi får gratulera Ludde och Erik men kanske mest av allt en annan Anna nämligen Luddes sambo Anna Svensson som fått ordning på bråkstaken och derbyvinnaren Joke Face. Grattis!

Måndagsmorgonhälsningar
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0