MISS MED SVÅRT STARTSPÅR

Ja det har väl ändå börjat halvbra så här på måndagen. Om vi räknar med den gångna helgen. Nelle Pelle blev ju fel spik när han fick hänga där ute i tredjespår från start men å andra sidan så vann ju Nelle D´Amour monteloppet samma dag överlägset och korades till Sveriges bästa montéhäst. Han skulle förtåss varit med på V75...

Å vi tappra som tagit oss till Axevalla hade en mycket trevlig dag tillsammans med hästar och tränare. Trots gråkallt väder så kunde vi titta runt i stallarna och inspektera våra hästar. Men för några av oss var nog höjdpunkten när Anna visade upp sitt Scarlett Knight-föl som föddes dagen före elitloppet och som därför döptes till Greenland. Såg ut att vara en riktigt fin travare i vardande!

Sen blev det då dags för Nelle Pride och Nelle Käck att visa upp sig. Två riktigt fina hästar och som från staketkuskplats såg ovanligt mogna ut för att vara tvååringar. Vi kunde jämföra med övriga som skulle premieloppa och de såg nog i allmänhet ut att ha svårare att springa rakt fram och vinglade fram och tillbaka. I värmningen visade Priden att han var rejält stänkrädd och tvärstannade när han fick grussprutet på sig.

I loppet sen stack Priden till spets från det knepiga femtespåret och Anna gick upp med Käcken i dödens och taktiken var ju stenklar att på detta sätt slippa stänket. De såg båda jättefina ut och gick i ett jämnt tempo runt 1.30. (De officiella tiderna är felaktiga!! Första femhundra gick inte efter 1,35 för då hade ju andra femhundra
gått runt 1,20 - en omöjlighet.) När det kom in på upploppet var Pridens kusk Johans L Sundgren orolig att de körde lite för fort och tog upp hästen vilket gjorde att han snubblade till och galopperade - tyvärr. Hade han inte gjort det hade hästen säkert hållt sig i trav men kommit in på tid under 1,28 och ej blivit godkänd i alla fall.

Nåväl Käcken höllt sig i trav och blev godkänd på tiden 1,28,5 medan för Priden väntar nya försök, närmast troligen den 12 oktober. Båda kuskarna var vid matbordet i stallcaféet efter loppet mycket nöjda med sina hästar och att kvala dem ska inte vara några problem. Johan satt faktiskt mest å grämde sig efteråt. Men det kommer nya lopp Johan och du får väl se till att få lite mjukare händer bara!

Och på torsdag är det som sagt dags för Nelli Minx och Anna ser så där lurig ut när hennes chanser kommer på tal??

Direkt efter V75-omgången på lördag startar Nelli Miss i Solvallas 11e lopp för dagen Det blev som väntat tufft motstånd och med svårt läge från spår 7 bakom bilen. Johnny Takter sitter upp bakom Missen igen och skulle han hitta ner i banan så ska pengar inte vara en omöjlighet i alla fall. Distansen är 2140 meter och förstapriset är 40000:-.

Måndagshälsar
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0