MINX FICK "SITT" LOPP

En tredjeplats och 10 000:- in på kontot var bättre än experterna trodde om vår häst. Själv hade jag lite segerfeeling innan loppet efter att ha snackat med Anna. Men det blev ett nästan perfekt lopp - förutom att tempot blev alldeles för lågt för vår starka märr - och precis vad Johnny sa att hon skulle ha: ryggar så hon lär sig.

En hygglig start från fjärdespåret gjorde att hon kom ner i rygg på innerspåret något som skulle bli 3e invändigt efter att favoriten blev släppt till spets. Och sen blev det krypcasino. 1,21 första 1000 meter men Nelli Minx såg kanonfin ut. Det ser ibland ut som hon hänger på en töm men det kan också bara vara så som Johnny sa att hon springer och ser sig omkring. Hon hade öppet huvudlag och det finns ju mycket reklamskyltar att kika på på innerplan! Jag ska höra med Anna vad hon tror.

Sen börjar det gå fortare och fortare sista halvvarvet - jag har ingen tid sista femhundra men gissar att det handlade om 13-tider. Man ser att hon får lite problem precis när rycken kommer men har sen inga problem med tempot. Eftersom det gick så långsamt första varvet har ju ingen som sitter längre bak någon chans. Hästen i rygg på ledaren och favoriten visar sig dock vara en liten speedkula som får lucka på upploppet och enkelt spurtar till seger. Vår Nelli Minx ser stark och fin ut över upploppet och blir säker trea en bit efter de två första hästarna. Tiden - 1,19 - blev ju förståss inget märkvärdig på grund av det långsamma första varvet.

Vi kan liksom Anna vara mycket nöjda med prestationen och loppet som kommer att bygga upp Minxen inför kommande insatser!

Onsdagshälsar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0