"VILKEN SKÖNING"

Jag fick tag på kusken Johan L Sundgren strax efter kvalloppet - ja Anna är på semester i USA för att titta på unghästar enligt mottot: "Det som är modernt där i år - är modernt här hemma om två år" - och han hade bara lovord om Nelle Pride. "En riktig sköning som lägger mycket mark under sig!".

Som ni förstår så klarade Nelle Pride kvalet med råge och drog därmed in sina premiepengar. Trots galopp sprang han en tid på 1,22,8 och jag frågade förståss Johan om galoppen. Priden startade ju på den bakre volten tillsammans med två andra tvååringar medan på den första volten fanns äldre hästar som behövde kvala för att få starta igen. Och vår häst är så startsnabb att han direkt var uppe i rygg på de som startade 20 meter framför och eftersom han är stänkrädd så blev det en galopp.

Men han ställde sig snabbt och sen fick Johan hålla i honom så han inte skulle springa ikapp dem igen och få stänk på sig! Han är fortfarande omogen och springer och tittar på allt runt omkring men fart har han som duger. Johan tyckte det var helt rätt att låta honom fortsätta träna på och växa i sin kropp och starta honom tidigt som treåring. Och kommer han bara i närheten av storebror Nelle Pelle som nyligen vann en V75-final på Solvalla så...

Och så har vi Nelli Minx start att se fram mot på torsdag. Jag återkommer!

Tisdagshälsningar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0