MINX GODKÄND SEXA

Nelli Minx blev alltså sexa igår på Abytravet. Hon får egentligen en ganska bra start från sitt innerspår men en frikänd Åke Svanstedt kommer mycket snabbt utifrån och förbi. Det blir körning där framme och ytterligare två hästar klämmer sig ner framför efter en snabb första femhundring. Så där sitter de Minxen och Anna 4e invändigt och där avgörs nog loppet för vår del. Första femhundringen går i 15 tempo och andra i 25-tempo!!

Med sista varvet kvar kommer Anna ut som fjärde häst i andraspår och 700 börjar hon avancera i tredje. Men då skruvar Åke i spets upp tempot och det blir omöjligt att ta något bakifrån. Hon håller samma tempo som täthästarna sista femhundra och ser stark ut över upploppet men som sagt rejält tempotorsk.

Avslutningen de sista femhundra gick i 13-tempo. Facit: helt godkänd insats från både häst och kusk och sjätteplatsen gav 2000:- vilket gör att hon nu passerat 30000:- intjänat. Sluttiden på Minxen blev 18,3 och det blev två lopp. Första och sista femhundra som gick i 15 respektive 13-tempo. Och de tusen i mitten som lufsades i 22-tempo.

(Måste också berätta om en bra kusk- och hästprestation i Åbys första lopp när Anna med sin häst Tournesol går i dödens hela sista varvet men enkelt slår klorna i ledaren på upploppet och glider undan och vinner med 4 längder! Stiligt!)

Nu ser vi framåt mot morgondagen och Nelli Miss´lopp på Solvalla. Om någon ska dit så hör av er så fixar jag biljett!


Goda ekonomiska nyheter

Ekonomin ser bra ut i båda teamen just nu. Team I har i skrivande stund ca 100 000:- på kontot. Och sen har vi lite momsfordringar också. Det betyder att vi inte har behov att ta in några månadsavgifter det sista kvartalet 2010 och om Minxen och Missen fortsätter att tjäna pengar kan vi nog även börja 2011 med någon avgiftsfri månad. Team II har drygt 100 000:- på sitt konto och där kommer ju Käckens premie på 20000:- att ramla in. Dessutom hoppas vi ju också att Priden ska gå ett godkänt premielopp i oktober så vi fär 20000:- till. Det skulle i så fall innebära avgiftsfritt både sista kvaratlet 2010 och första kvartalet 2011. Och sen är det väl dags för herrarna att själva tjäna ihop till havren! Den som vill ha mer detaljerad information kan höra av sig till mig.

Fredagshälsar
Anders

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0