MINX MISS

Ja det blir ingen lång loppredogörelse denna gång. Nelli Minx såg jättefin ut i provstarten men det var allt vi fick se av henne i trav vi som såg ATG-live. Från spår 4 var hon skymd av startbilen ut ur kurvan och när bilen släppte fältet var hon redan i en alltför snabb gångart och galopperade sedan hela upploppet ner och blev därmed diskad. Eftersom Anna är i USA har jag ingen rapport från Åby vad som hände utan kan bara spekulera. Om det var ovanan vid bilens vinge - första autostarten om jag minns rätt - eller om hon helt enkelt var för laddad. Jag tror inte det var något fel på hästen i alla fall. Det positiva vi tar med oss är att hon fortsatt tagit pengar i alla lopp hon varit felfri och att hon bara förlorade 20 poäng då det var en sjundeplats hon bytte ut mot denna nolla.

Och så Nelli Miss som alltså har kommit med i loppet på Åby på torsdag den 21 oktober. Ett lopp för treåriga ston över 2140 meter med autostart. Första priset är 45000:-. I och med att hon vann sitt första lopp med hela 50000:- i prischeck så möter hon ju mer rutinerade hästar där de flesta på betydligt fler starter tjänat ihop sina pengar. Undantagen är en lähderkorpihäst: Wal di Fiemmi som vann senast i tisdags på Jägersro och som på sina fyra starter tjänat 83000:- och en Svanstedthäst: Barbie Look som vunnit sina två starter. (Att hästar med högre prissumma än 60000:- kommer med beror på att startprissumman är beräknad efter vad de hade tjänat den 9/9).Som ni kanske kommer ihåg har ju Johnny lovat att köra hästen. I skrivande stund är det dock inte klart vilket lopp i ordningen på Åby det blir eller vilket spår. Det återkommer jag med i samband med morgondagens V75a.

Ni vet väl förresten hur mycket nyttigt ni kan hitta på www.travsport.se . Här kan man söka under "sportinfo" med bland annat en massa uppgifter om hästar. tränare och kuskar. Under "propositioner" kan man se ett par månader framåt vilka lopp som kan vara aktuella och tom söka på en särskild häst vad som skulle kunna passa. Under rubriken "anmälningslistor" kan man se om hästen kommer att komma med i ett lopp - och om inte hur nära det var. Sen har jag själv upptäckt att det finns mycket uppgifter gömda bakom den trista rubriken "blanketter". Kolla in får ni se ni som liksom jag är nördar på detta med travsport!

Fradgshälsar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0