MINX IGEN

Det blev som väntat svårt att komma till från tolftespåret och ändå maxutdelning för Nelli Minx med tanke på loppet dvs en sjundeplats. Har man inte tur och får en oväntad lucka i starten så man kan komma igenom så är det bara att backa sist vilket Anna gjorde. Sen får man då hoppas på tokkörning där framme men här blev det istället ett jämnt och lugnt 17-tempo hela loppet. Så in i sista sväng satt Anna fortfarande sist och kunde välja att gå i rygg på Örjan i tredje-fjärde spår och chansa eller ge hästen ett snällt lopp och chansa invändigt. Hon valde klokt nog det senare och spurtade till sjundeplatsen knappt slagen av den häst som blev sexa. Men nu har vi en häst med sparade krafter och som både såg och kändes mycket fin hela loppet.

Så Anna lastade Minxen direkt, åkte hem till Skara från Eskilstuna och anmälde henne till nästa lopp! Så på tisdag den 2 november i Axevallas tionde lopp för kvällen startar Minxen igen. Det är ett amatörlopp över 2140 meter med autostart. Det är Johan L Sundgren som kör - han som kvalade Nelle Pride för några veckor sedan - och enda smolket är ett bakspår igen. Denna gång dock något bättre nämligen ett tiondespår. Det var synd för jag tycker motstånder ser överkomligt ut. Tidsmässigt står hon bra inne och det är inga djur som har segrat ihjäl sig som hon möter. (Det har ju inte Minxen heller men hon har definitivt mer kapacitet än vad raden skvallrar om). Studerar man hästarnas resultatrader så ser det ut som Minxen har varit ute i tuffare lopp än övriga. Förstapriset är 15000:- och har vi bara tur med löpningsförloppet borde hon kunna vara på plats i alla fall.

Beroende på hur det går väntar vid vinst ytterligare lopp på Axevalla (tror jag Anna sa) senare i november och om inte så finns ett lämpligt lopp på Åby den 14/11. När det gäller Minxens kapacitet så menar Anna att hon kommer att blomma ut nästa år. Hon behöver fortfarande både träning och erfarenhet men att det är en mycket fin häst. Hennes näst bästa treåring i stallet som hon sa.( Ni som vill veta vem som är den bästa kan höra av er till mig - man vill ju inte som hästägare skryta så här offentligt.)

När det gäller Nelli Miss så får vi avvakta anmälan som görs på söndag till ett lopp i Eskilstuna den 6 november. Det är ett lopp - i samband med V75 där - för treåriga svenska ston som tjänat högst 65000:- och över 2140 meter med voltstart. Förstapriset är 30000:- och en fördel är att det delas ut 8 priser i loppet med 5000:- vardera till 6an, 7an och 8an. Oavsett vilket lopp det blir är nästa lopp för Missen spännnade då det är hennes seger som står på spel när det gäller poängberäkningen. Skulle hon få en nolla istället blir det att "börja om" och samla nya poäng.

Vi hörs på lördag!

Torsdaghälsar
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0