JOHNNYS MISS?

Då är festen på Solvalla över för denna gång. Två välförtjänta Oaks- (Tamla Celeber) och Kriterievinnare(Raja Mirchi)  har korats. Vilken sport och vilket väder för att vara början av oktober. Men "stolpe ut" för våra hästar. Minxen i torsdags och Missen i lördags.

Som planerat togs Nelli Miss lugnt i starten av Johnny Takter. Med spår långt ut på vingen och med startsnabba innanför fans ingen anledning att försöka köra framåt. Han backar och hittar en bra position som fyra i andraspår och som efter femhundra meter efter lite körning där framme blir trea i andraspår. Perfekt och hästen ser stark och fin ut. Första femhundra gick efter 1,14.

Sen händer ingenting nästa 1000 meter. Positionerna är intagna och hästarna lunkar på i drygt 15-tempo och som kusk i dagens 11e lopp finns ju risken att man tar sig en liten tupplur. Sexhundra meter från mål börjar tempot dras upp där framme och Johnny vill nog gärna sitta kvar så länge som möjligt. Han förväntar sig nog att hästen han har i rygg ska börja stöta men istället kommer sistahästen med en riktig svepare och då är Johnny inte med. Det gör att han in i sista sväng faktiskt sitter näst sist med massor av hästar framför sig.

Vårt ekipage kommer inte loss och får inte fritt fram förrän det är dags för upplopp. Nelli Miss spurtar starkt oxh når fram till en sjundeplats i ett tempo som ssita femhundra för de där framme går i 12,9! Johnny var förbannad på sig själv att han inte körde före de andra i tredjespår för då hade det blivit en tredje/fjärde plats sa han efteråt. Nelli Miss sluttid blir 1,16,1a vilket är det snabbaste hon sprungit i ett lopp.

Dagen efter kom Johnny fram till Anna och bad att få köra hästen igen för att få revanschera sig. Han grämde sig fortfarande över sin styrning men tycker mycket om hästen. Så han får väl chansen en gång till Anna  :-) ?

Planen för Nelli Miss är ett lopp på Åby den 21 oktober och för Nelli Minx troligen också Åby fast den 14/10.

Vi ser framåt! Trots måndag och vardag!
Hälsar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0