MISS DUKTIG!

Nelli Miss tog efter en bra voltstart med Björn Goop i sulkyn ledningen men fick omedelbart tryck utifrån av en ivrig Ulf Ohlsson bakom springspårshästen Barbro Palema. Det blev stenhård körning hela fösta kurvan och först efter drygt femhundra meder ger Ohlsson upp och går ner bakom vårt ekipage. Då är resten av startfältet över 50 meter bakom och jag blir uppriktigt orolig att de två första inte kommer att ta sig i mål alls men det ska visa sig att båda kuskarna har täckning för sin "tokkörning". Första femhundra öppnas på 1,12,6 och då vågar jag påstå att det gick 10-tempo genom kurvan så nog kan Miss springa fort också!

Sen får Björn lugna ner och andra femhundringen går i 22-tempo så de andra ansluter snabbt. Åke Svanstedt smiter mitt i andra kurvan ut i dödens med Colane- och Käck-systern Nelli Cobell (så lika de är Peace-in-Cosmo avkomlingarna)! Där vandrar sedan de två Nelli-hästarna i spetsen i över ett varv ända fram till upploppet. När de kommer ut på rakan visar sig Cobell - som sluppit vara med i startrusningen - vara klart starkast och lämnar övriga och vinner med 3-4 längder. Barbro Palema får luckan bakom Missen och har efter sin vilsamma resa krafter att spurta förbi och längst ut kommer även Fredrik Persson med sin Future Nalan och med knappast möjliga marginal kniper han tredjeplatsen.

En - mot bakgrund av den snabba öppningen - bra insats av Nelli Miss där hon visar startsnabbhet men också styrka och tålighet mot slutet av loppet. Men som Anna kunde konstatera redan i värmningen är hon fortfarande lite valpig och springer och tittar på allt. När de skulle springa förbi prisutdelningen i vinnarcirkeln efter loppet som Aisle Stand vann så ville hon stanna upp, sa Anna! Möjligen är detta ett gott tecken?

Vinnartiden blev 16,5 och Nelli Miss fick tiden 16,9. Hon tjänade på sitt fjärdepris 7500:- men det stora problemet var att hon nu blev alla med alla sina startpoäng från sin seger på Axevalla i juli. Så nu rasade hon från 795 till 195 poäng vilket naturligtvis gör att hon får svårare att komma med i loppen. Jag återkommer när det gäller den fortsatta matchningen för både Missen och Minxen.

Söndagsmorgonhälsningar
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0