MINX PÅ HAL IS

Riktigt dåligt väglag när snön vräkte ner över Skaraslätten igår. Det gick inte att harva banan utan bara skrapa bort snön så brodd var alldeles nödvändigt. Egentligen, som Anna sa, så ska man inte köra tävlingar i sådant väder och hade det varit bortaplan hade det nog inte blivit någon start (på grund av transporthinder!).

Nåväl omstarter - bland annat förorsakat av en häst som vände upp åt fel håll! - gjorde Nelli Minx lite ivrig vilket gjorde att hon i den giltiga tredje starten tog några galoppsteg men ställde sig snabbt utan alltför stor markförlust. Hon hamnade sist invändigt men såg riktigt fin ut. Var ibland uppe och klättrade i ryggen på framförvarande ekipage så jag tänkte kommer bara luckan till slut så... Det enda oroande var att det gick sakta runt 21-tid i 1500 meter.

Och mycket riktigt 500 kvar skruvas tempot upp och eftersom sluttiden blev 17,9 på segraren betyder det att det måste gått 13-14-tempo till slut därframme. I sista sväng blir det dessutom trafikproblem för Minxen med kallnanade häst framför och med en annan häst utanpå så luckan till täthästarna bara växer. Vid upploppets början får hon dock fritt spår långt ute i banan så nu jäklar tänker jag nu blir det i alla fall pengar. Men det biter inte alls dels för att det går väldigt fort därframme och dels ser det ut som hon inte får fäste på blankisen långt ute i banan. Innerspåren ser det ut att vara mer fäste i då hästarna ruggat upp banan där med sina broddar.

Det blir en sjundeplats med tiden 1,19,4. Men Minxen var inte alls trött i mål och hade inte slagit sig så Anna tycker det bara är att träna på och starta i lämpliga lopp på hemmaplan. Starterna får vi då se som ett led i träningen inför nästa säsong. 

När det gäller Nelli Miss så överväger Anna att behandla framknäna innan nästa tilltänkta start på lunchtravet på Axevalla onsdagen den 8 december. Hon fick ju ett tufft lopp på Eskilstuna och även om hon blev uppkollad efteråt så har hon inte kännts helt hundra i träningen. Så mer som en säkerhetsåtgärd och för att ge hästen bra förutsättningar i nästa start så passar det bra att nu ge lite rundsmörjning.

Och så noterar vi att Colane-systern Nelli Cobell tog en ny säker seger på Axevalla inom V65. Det var hennes fjärde seger på 11 starter och nu passerade hon de pengar som Colane lyckades springa in som treåring. Colane tjänade 157 000:- under sin korta karriär och Cobell har nu kommit över 158 000:-.

Onsdagshälsar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0