DAMERNA PÅ AXEVALLA - DU PÅ JÄGERS?

Tredje loppet i rad Nelli Minx lottats till bakspår! På Axevalla på tisdag den 23 november i kvällens niondelopp startar Nelli Minx från ett tiondespår igen. Det är ett lopp över 2140 meter med voltstart och måhända kan kusken Johan L Sundgren även denna gång med en elegant styrning lotsa henne till en framskjuten placering. Det är ett treåringslopp öppet för både hingstar/valacker och ston. Skulle jag lite snabbt försöka ranka in Minxen i loppet så är hon väl trea-fyra. Men spåret minskar ju förståss möjligheterna att nå ett sådant resultat eftersom de bättre hästarna står framför henne. Men, men.... Tjugotusen ligger och väntar på vinnaren!

För Nelli Miss siktar vi på ett lopp på Axevalla inom lunchtravet onsdagen den 8 december. Det är också ett treåringslopp öppet för alla sorters kön över 2140 meter med bilstart. Förstapriset här är 25000:- och totalt åtta priser delas ut. Det är öppet för treåringar som tjänat högst 100 000:-. Det har ju varit lite knepigt att hitta en lämplig uppgift för Missen och därför blir det lite långt mellan starterna denna gång. Men egentligen är det kanske bara bra då hon ju fick ett riktigt tufft lopp senast i Eskilstuna.

Nu tar vi ett lopp i taget och ser hur damerna sköter sig. Det kan ju snart bli aktuellt med lite vintervila och sedan ny grundträning inför en spännande fyraårssäsong.

Ni som har tänkt er till Jägersro på lördag den 20 november för att bland annat följa Annas och Global Nobles framfart i Uppfödningslöpningen ska höra av er till mig. Det är dessutom årets sista chans att att se V75 på Jägersro och man lockar också med julmarknad. (Man blir lite nostalgisk när man tänker sig ganska exakt ett år tillbaka i tiden då många delägare var på plats på Jägersro denna helg för att se Nelli Colane vinna med Björn Goop. Det är inte utan att man saknar den hedersmärren!). Nåväl nu torkar vi tåren och ni som vill ha fribiljetter till publikplats och stallbacken hör av er till mig senast fredag 19 november kl 18 så ska jag via Anna fixa plåtar. Vi har säkert också möjlighet att hälsa på hos ekipaget som ser ut att bli favoriter och få höra Anna själv direkt beätta om sina chanser och hur hon ser på våra hästar i stallet. Jag föreslår att vi ses utanför stallbacksentrén kl 13.30. V75-loppen startar kl 14.30 och uppfödningslöpningen som är V75s fjärde avdelning går strax efter halv fyra. Om några vill komma ännu senare så säg bara till så ordnar vi det med.

Avslutningsvis ett litet tittartips till de extra travintresserade. Det finns en nätsajt som heter www.travnet.se . De har för sin webb-TV gjort ett reportage om Anna Forssell med anledning av uppfördningslöpningen som kommer att visas de närmaste dagarna. Kolla gärna! Det kan dyka upp en överraskning i bild.

Tidig torsdagsmorgon hälsar
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0