MÅNDAGSNYTT

Hej på er!

Först ska vi väl summera lördagen och konstatera att det blev fyra rader med sex rätt. Det gick nästan ihop sig då systemet kostade 144:- och vi fick 112:- tillbaka! Och så bidrog vi till en ny jackpot på lördag på Gävle.

Jag har precis pratat med Ivanov i Estland. Eftersom min estniska är otränad och hans svenska haltar en del så försöker vi nå varandra på en knagglig engelska. Nelle Pride är numera valack och ingreppet gick bra och han tränar på. Han går nu tider runt 1.45-1.50 i snabbjobben och Ivanov trodde att han var kapabel för 1.30 - dvs premieloppstider - inom en månad eller så. Nelle Käck hade däremot årdragit sig en sårskada i hagen som han fått en infektion i. Han var därför borta från träningen i ca 10 dagar och ligger därför lite efter Priden. Hans tider ligger på 1.55-2.00 och är en lite tyngre och senare typ enligt Ivanov.

Planen för dessa båda herrar är att ta hem dem i mitten av juni till Sverige och sätta dem i professionell träning hos Anna Forssell. För att få premiebeloppet på 20 000:- måste de vara hos professionell tränare i tre månader och senaste den siste oktober gå godkänt premielopp.

När det gäller det andra andelsbolaget med stona har vi beslutat att köpa in ännu ett treårigt sto: Nelli Miss. Hon är precis som Nelli Colane efter Lindy Lane och Anna som haft den i träning sedan förra sommaren är mycket nöjd med hästen. Hon tyckte det var en bra idé att ta in henne istället för Colane. Miss ligger tidsmässigt någon månad efter vad Colane gjorde motsvarande tid förra året. Det beror på att hon har som många andra hästar i vinter haft problem med sina karleder och hade annars redan avverkat sitt kvallopp. Det kommer istället att äga rum de närmaste veckorna. Prislappen är 250 000:- vilket gör att vi får 50000:- över av försäkringspengarna som vi kan använda till månadsavgifter istället.

Nelli Minx kommer - som jag kunde berätta redan i lördags - att anmälas till ett treåringslopp på Mantorp nästa måndag 10 maj. Om hon kommer med vet vi under tisdagen. Ett nytt kvalförsök är inte långt borta när det gäller Nelli Bell. Hon tränar med de andra men har fortfarande en liten svullnad efter att Minxen hade sparkat henne. Så ingen chansning där inte.

Måndagshälsningar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0