KVALMISSS

Det blev tyvärr "hopp-och-galopp" i gårdagskvällens kvallopp för Nelli Miss. I den första återkallade starten gick hon iväg klockrent men i omstarten blev hon för ivrig och galopperade. Enligt Anna galopperade hon länge och hon trodde hästen var diskad men tydligen inte. Kusken gjorde ett försök att ändå klara tiden och körde riktigt snabbt men hästen hade tappat för mycket i galoppen att det inte gick helt enkelt. Om allt är bra efteråt är det bara att göra ett nytt försök.

Nelli Bell tränar på bra men är fortfarande lite svullen där hon fick sparken i hagen. Det är därför hon inte är anmäld till något kvallopp ännu. Veterinären ska kolla på henne de närmaste dagarna så får vi se.

På måndag den 24 maj är det dags för Nelli Minx. I kvällens sista lopp på Årjäng - lopp 11 - startar hon  över 2140 meter. Voltstart i ett lopp öppet för alla sorters hästar som tjänat högst 17000:- och med tillägg för de som tjänat 6000:-. Det betyder att Minxen startar i främre volten men tyvärr från ett dåligt 10e-spår. Det är 20000:- i första pris och Lars Erixon från Örebro sitter i sulkyn. Lars har 12 hästar i träning men är också en anlitad cathcdriver med ett par hundra körda lopp per år.

Det är ett svåranalyserat och öppet lopp som jag ser det. De fyra tilläggshästarna ser ju snabba och rutinerade ut men igen häst i loppet har vunnit tidigare. Onekligen ger det trots spåret vissa möjligheter. Spännande.

Nu närmar sig tidpunkten när Nelle Käck och Nelle Pride ska komma hem till Sverige. vi ska ha en kontakt med Ivanov den närmaste tiden så återkommer jag med mer info. Siktet är att de ska komma till Annas stall i mitten av juni.

Onsdagshälsar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0