NY TOPPHÄST?

Här kommer en rapport från Nelli Minx lopp igår. Hon blev som förväntat femma och sist och tjänade sina 3000:- eftersom hon gick felfritt hela vägen. Hon har sedan kavlloppet i höstas inte gått något banjobb och sänkte sin tid från kvalets 25-tid till 1.19.3 igår. Hon kom iväg dåligt och låg sist hela vägen några längder efter täten men tog faktiskt på täthästarna sista varvet utan att kusken körde på henne.

Magnus Jakobsson som körde tyckte det var en fin häst. De hade kunnat komma iväg bättre men hon slog i vagnen när han vände upp och därför tappade han några längder från start. Anna säger att hon annars är startsnabb och travsäker så detta var nog en tillfällighet. Hon gick med brodd och blev lite rullig till slut vilket gjorde att han inte kunde köra på henne utan mer fick koncentrerar sig på att få henne felfri i mål. Och ändå tog hon alltså in på täten!

Minxen är ju behandlad i vänster framkota men några problem kunde kusken spontant inte märka, möjligen att hon var lite "stötig" sa han när Anna påpekade detta men inget som påverkade hennes insats.

Jag frågade Anna om hon kunde jämföra Minx med Colane och hon värjde sig för frågan men så småningom kom omdömet att Minx nog i grunden är en bättre häst! Och med tanke på att Colane tillhör de 3 % bästa i treåringskullen så kan man ju i så fall undra vad som månde bliva...???

Hon kommer att träna på några veckor nu och sen kommer Anna att leta lopp helst något som bara är öppet för svenska hästar. För som sagt man vet ju inte vilken "havre" de amerikanska unghästarna har käkat som nu kommer över till Sverige och tävlar i unghästloppen.

Med Colane är siktet inställt på Solvalla söndagen den 28 mars och Bell är snart klar för kvallopp!

Onsdagshälsningar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0