MÅNGA NYHETER

Nu kommer det mycket på en gång:

Var förresten på Solvalla igår och upplevde den otäcka olyckan från "ringside". Får bara hoppas för Frickens och hans anhörigas skull att det reder ut sig men det såg ju mycket otäckt ut. Träffade också Anna Forssell på stallbacken som hade sin mycket lovande treåring Bohlgeri till start och som på nytt fick ett "elakt" lopp. Förstod inte Örjans styrning denna gång heller när han redan 1500 meter från mål försöker avancera. Det stod ju skrivet långt innan att han inte skulle bli nedsläppt utan sedan  fick harva ett helt varv i tredjespår.

Var på resande fot i lördags så jag kom inte år att blogga ut V75-raden till er. Men vi hade 6 rätt på fyra rader så vi fick 152:- in på ett system som kostade 144:- så 8:- plus alltså!

Med Nelli Colane är allt bra och siktet är inställt på Solvalla söndagen den 28 mars. Ett lopp för enbart fyraåriga ston över 2140 meter med max 500 000:- intjänat men med tillägg vid 190 000:-. Det gör att hon hamnar på främre volten. En fördel med tanke på hennes startsnabbhet och 40 000:- till vinnaren är ju inte fy skam! Återkommer längre ned om lite mer angående Colane. 

Dessutom kommer Nelli Minx att starta nästa tisdag den 16 mars på Axevalla. I lopp 3 i ett mycket litet fält för treåringar med max 35000:- på kontot startar hon från ett tredjespår. I sulkyn Magnus Jakobsson - Färjestadstränaren - och håller han bara vår märr i rätt gångart så tjänar hon minst 3000:- (vilket är sistapriset). På Annas inrådan har vi sagt att det är bättre att "starta igång" Minxen i enklare lopp än att hålla på med provlopp.

Nelli Bell lär snart vara redo för kval - kanske ett par-tre veckor framåt i tiden.

Och så har jag pratat med Jevgeni Ivanov i Estland igår. Allt är bra med Nelle Pride och Nelle Käck. Pride är fortfarande en lycklig hingst men enbart beroende på att veterinärskan varit sjuk i ett par veckor. Men på fredag blir han av med kulorna.

Annars är Jevgeni mycket nöjd med våra hästar. Välmusklade, hållbara ben och ett fint trav rapporterar han. Han tränar dem 3-4 gånger per vecka med följande upplägg: 5 km långsamt trav - skritt - 800 m snabbat i 1,55-2 min fart - långsamt trav 5 km. Det betyder alltså att han börjat köra lite snabbare med dem nu när vintern håller på att släppa sitt grepp även i Estland. Det minsta han skulle märka att de inte pallar den här träningsdosen kommer han att minska på den.

Han välkomnade oss över till hans anläggning i maj då han räknar med att kunna köra dem i premieloppstider dvs ned mot 1,30 - 1,35. Så vi ska kika på ett upplägg för de som vill åka över som vi återkommer till. Och sen är ju planen att plocka hem dem till Sverige och sätta dem i proffsträning så de kan gå sitt premielopp senast i oktober  så vi kan få premien på ca 20000:- kronor per häst. Vem/vilka som ska få äran att fortsätt träna våra djur får vi återkomma till. Men klart att Anna ligger bra till om hon fortsätter med de resultat hon gjort hittills.

Och så tillbaka till Nelli Colane. Travronden har den här veckan en bilaga med "treåringsstatistik" som i första hand tar sikte på att redovisa treåringarnas resultat 2009 utifrån deras respektive avelshingst. Enjoy Lavec koras till champion i kraft av pappa till Red Hot Dynamite med Lindy Lane som trea och mycket nära tvåan Muscles Yankee.

Jag har roat mig med att jämföra Colanes prestationer med genomsnittet och konstaterar att vi har en häst som tillhör kanske de bästa tio procenten i klassen. Totalt innehöll kullen 3269 hästar varav 1660 ston. Andelen av stona som kom till start som treåringar var drygt 40%. Snittinkomsten för hela stokullen var 24131:- vilket ska jämföras med de 157000:- som Nelli Colane sprang in. En genomsnittlig treåring gjorde knappt tre starter under förra året att jämföras med Colanes 13 starter. Endast 265 ston - 16% - har travat 1.17 eller snabbare och där har vår märr sitt rekord på 1,15,7 som ju är en bra bit under detta. Alltså i jämförelse en riktigt bra häst!

Ni som vet med er att ni inte har betalt månadsavgifterna - göt det! Jag vet var ni bor.

Jag återkommer på lördag med V 75-raden med Jackpotmöjligheter.

Torsdagshälsar
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0