MENLÖSA...

...är vi ju inte eller är vi det? I kalendern på tisdag den 28/12 när Nelli Miss ska ut och tävla står det "Värnlösa barns dag". Jag har alltid sagt "menlösa barns dag" men betydelsen av menlös har ju förändrats med åren. Ursprungligen betydde menlös = oskyldig men sen skedde en glidning mer åt: oförarglig och enfaldig. Därav namnbytet på dagen. (Dagen firas till åminnelse av alla oskyldiga barn Herodes lät mörda i sin jakt på Jesus - så har ni fått lite allmänbildning på köpet också).

Men vare sig vi i Team Nellevad eller Nelli Miss är väl varken menlösa i den äldre eller modernare betydelsen! Vi vet ju att vår Miss inte är så oskyldig som raden ser ut även om hon enfaldigt har galopperat i tre av sina fem senaste lopp. Galopporsaken är enligt kuskarna att hon blir ivrig att ge sig iväg. Så konsstycket blir att få iväg henne från start. Lyckas det så är hon bland de tre-fyra bästa hästarna i loppet och omöjligt är det inte att hon kan lägga sina motståndare på rygg på "menlösa barns dag"! "Hon besitter kapacitet" som Anna har uttalat sig i Axevallaprogrammet!

Och själva är vi i teamet inte att leka med i dessa dagar. Tiffany Brodda är en bättre chans än Bobtail enligt Johansson och idag sviker inte Slevin Kelevra! Tänkte först spika Iceland men lirade sen lite menlöst och tog med Jaded också. Charlotte Stone och Gills Abbe är däremot stensäkra spikar! Å så rensar Lähderkorpis hästar i femte ( Rinette Streamline) och sjunde avdelningen (Oliver Twist) och vi kan med oskyldig min hugga för oss av jackpotten!  Håll tömmarna ni!

Registrerat spel

Datum: 2010-12-26
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 57

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 4, 5, 6
2  2, 4
3  1, 5
4  8
5  1, 2, 13, 14, 15
6  3
7  1, 2, 4, 10

320 rader x 1 x 0,50 kr = 
160,00 kr

Kvittonummer: AF24 5051 8AB0 0100

Annandagshälsningar med tillönskan om god fortsättning!
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0