NU NI!

Nu blev det helt plötsligt mycket att rapportera! Först lite historia. Det var nära i lördags men det blev bara sex till slut. Robert som körde på sin egen bana (Bergs åker, obs vits!) brände med Slevin Kelevra (vilket namn men tydligen en figur i en thriller passande nog?) i 6e avdelning som jag hade spikat. Hade han behagat vinna så hade sjuorna givit kanske 10 laxar och då hade spelet varit på plus. Nu blev det 504:- som jag lirar för på lördag istället.

Och nu på fredag på Axevalla i kvällens tredje lopp (ca 19.13) visar en annan figur upp sig: Nelli Minx. Ett amatörlopp där Johan L Sundgren sätter sig till rätta i sulkyn, över 2140 meter med bilstart. Minxen har begåvats med ett bakspår nämligen nr 10 - det är 4e gången i karriärens 12 starter. Det är ju inga segermaskiner hon möter men å andra sidan är hon ju inte det själv heller - ännu. Axevallaprogrammet rankar henne på 4e plats och Anna låter positiv och bland prischeckarna finns allt att välja på mellan 15000:- till segraren och 2000:- för sjätteplatsen.

Så försöker också Nelli Miss att i det vinterfagra Östergyllen på måndag den 20 december fylla på vårt konto. I ett treåringslopp - V65s femte avdelning och DD1 - över medeldistans och med bilstart ska hon tävla om 40000:- i första pris. Ett sådant där bra lopp med åtta priser och 5000:- för platserna 6-8. Även här kommer Johan att sköta tömföringen från ett bra andraspår. Chanserna då? Det är fyra hingstar med i loppet och slumpen har gjort att de alla har lottats till bakspår. De ser på pappret ut att vara värst emot särskilt Gooparnas "Jaques" från spår 11. Pengar ska det bli tycker jag och en plats bland de tre främsta ska inte vara omöjlig att nå.

Vi hörs på lördag med rapport från Minxens lopp och en V75-rad där bästa spiken ser ut att dyka upp i avdelning 5 med en trea på vojlocken. Då återkommer jag också med vad "experterna" säger om Missens chanser.

Tisdagshälsar
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0