ÅRETS "SISTAPENG" OCH ANNA PÅ VÄG?

Nelli Miss gjorde återigen en stark insats utan att få sätta pricken över i:et. Det såg ut som Johan tog en riktigt safety start och backade från sitt framspår bakom bilen. Men Anna kunde sedan berätta att hästarna runt om lämnade ingen plats åt honom framme vid vingen och att Johan därför skrek på omstart. Men det lyssnade man inte på utan släppte iväg starten och Missen hamnade därför sist. Men hon galopperade inte!

Hon ligger sedan sist hela vägen till 700 kvar då Svanstedt som vanligt går ut i tredje spår och avancerar hastigt. Missen och Johan följer som tredje ekipage men har lite svårt med tempoväxlingen och tappar därför ett par meter. Johan blir ivrig och rycker tussarna och då blir Missen också ivrig och galopperar. Femhundra kvar och kört tänker jag då hon försvinner ut ur bild.

Det går för årstiden och banunderlaget snabbt in i sista sväng och ut på upploppet. Om jag nu räknar rätt på varvtiderna så avverkar täten de sista femhundra på en 13-tid. Och vad får jag se längst ute vid korvkiosken ut ur sista sväng om inte det gamla strävsamma paret Nelli Miss och Johan som skjutna ur en kanon spurtande fram till sjätteplatsen och sistapengen på 3000:-. Hon är alltså fortfarande sist när de svänger in på upploppet och det måste ha gått 11-12-tid efter galoppen! Ganska otroligt egentligen.

Jag tycker loppet och hästens insats gav ett kvitto på att Missen är en häst med bra kapacitet som kan springa fort men liksom Minxen är rätt så stor och behöver lite mer tid att få ordning på sin kropp. Nu ska Anna fundera på om det blir någon mer start - hon har ju form - eller om hon ska gå till vinterträning.

Anna då? Hon hade tre hästar till start årets sista tävlingsdag på Axevalla och hade alla tre vunnit sina lopp så hade Anna passerat 2-miljonerstrecket i inkörda pengar som tränare. "Bara" Tournesol vann med Anna själv i sulkyn och en femstjärnig kuskinsats! (Kör mer Anna!) Nelli Miss och Victor LH tjänade pengar i alla fall. Med sina 30-talet hästar där bara 3 är över tre år gör hon ju ett kanonår. Anna har hästar med i två av de stora årgångsfinalerna - varav vinnaren i Uppfödningslöpningen - och en häst (inte att förglömma) i en E3-final!

Och nu är hon kanske på väg. Jag har sedan uppfödningslöpningen varit informerad under tysthetslöfte att hon har ett erbjudande att flytta till Jim Fricks anläggning i Stockholmsområdet och därmed få Solvalla som hemmabana. Nu är dessa funderingar officiella och finns publicerade på travnet.se.  Den troliga lösningen blir att hon flyttar sina starthästar till Fricks anläggning och har kvar unghästarna på Axevalla och pendlar däremellan. I alla fall går tankarna så i dagsläget. Jag förstår om hon tvekar inför denna utmaning men jag tror också hon har goda förutsättningar att klara av det hela och därmed ta ytterligare ett steg i sin utveckling.

Det skulle i så fall innebära att våra fem hästar flyttar till en mycket fin anläggning i närheten av Arlanda och dagligen kommer att bli klappade av Jim Frick! Vilken ära! Det vill säga de kommer att få bra träningsförutsättningar och mer tävlingsmöjligheter och mer pengar att köra om. Här finns ju inte bara Solvalla utan många banor på nära avstånd: Mantorp, Eskilstuna, Gävle, Romme, Örebro... Konkurrensen blir ju hårdare men vem räds lite motstånd. Tvärtom det skärper bara den egna förmågan. Och för oss skåningar är det nästan enklare att ta oss till Stockholm än till Skara åtminstone om tågen går som de ska!

Det blir spännnade vad Anna kommer fram till för beslut och hon har mitt stöd oavsett vilket det blir. Måhända kommer hon att ägna sig åt "tennsstöpning" på nyårsafton? Om hon bestämmer sig för en flytt har jag förstått att den i så fall går av stapeln någon gång under första kvartalet.

Vi hörs på söndag dvs en bit in på det nya spännade travåret när vi kan ha fem starthästar att hålla reda på!

Torsdagshälsningar och
GOTT NYTT ÅR!
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0