UPPLOPPSGALOPP SATTE STOPP

Pengar inom räckhåll och kanske en tredjeplats rök all världens väg i svängen in på upploppet när Nelli Minx galopperade. Loppet föregicks av en del dramatik. När Anna och Minxen kom in i efter värmningen blödde Minxen på grund av att karleden höger fram spruckit upp. En inte alltför vältränad banveterinär försökte springa ifatt dem för att tala om att hon var tveksam till att hästen skulle starta. Anna och veterinären kom överens om att om Per Lennartsson märker att hon besvärads det allra minsta av karleden i samband med defileringen så stryks hästen.

Men det måste ha känts okej och hästen såg fin ut på banan innan loppet. Möjligen kunde man ana lite besvär i voltningen i samband med provstarten men inte när hon sträckte ut. Tvärtom hon ser stor och imponerande ut i sin stolta stil! Hon gick bra iväg från start från sitt andra spår och hamnade direkt i rygg på ledaren. Det blev körning om ledningen in i första sväng och ledaren fick släppa och därmed hamnade Minx på tredje invändigt. Första femhundra gick på snabba 1,15 och vår häst hängde med medan övriga fick lämna stor lucka.

Hon låg sedan kvar på tredje inner och tempot bedarrade fram till sista sväng vilket innebar att fältet packades ihop. Då kom en hastig tempoökning i och med att det kom hästar bakifrån och när Lennartsson begärde lite extra så det ut som hon slog ihop och galopperade. Hon låg då på tredjeplats och såg ut att kunna hänga med i tempot ännu en gång. Lennartsson trodde efteråt att detockså  var tredjeplatsen som hon galopperade bort. Möjligen kan också karledproblemen ha gjort sig påminda och förklara galoppen. Sluttiden för vinnaren blev 1,18,9 vilket innebar att det gick fort första och sista femhundra medan kilometern i mitten gick riktigt långsamt.

En både nöjd och besviken Anna konstaterade efter loppet att nu är det hem och läka karleden och sedan börja läsa proppar igen. Besviken på att det blev galopp förståss men som vi andra på plats på Solvalla nöjd med hästens uppträdande i övrigt. Kusken tyckte också det var en fin och stark häst han körde!

Anna kunde också meddela att det är dags för kval för Nelli Bell inom någon dryg vecka (preliminärt nästa söndag den 18/4).

På återhörande på lördag!
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0