STARK AVSLUNING - GAV 4e PLATSEN

Av seedningen att döma skulle vår häst ha kommit sist i sitt lopp. Men hon såg riktigt fin ut och trots att hon hamnade bakom en tröttnande häst i sista sväng så gjorde hon en stark avslutning och spurtade till sig 4e-platsen.

Hon hade ju innan loppet besök av några delägare som hade möjlighet att vara på plats på Solvalla denna fina sensommarkväll. Vi fick ju verkligen upp förväntningarna då hennes "åkkompis" från Axevalla - GH Nemo - vann sitt uttagningslopp till kriteriet. När hon stog där i boxen kunde vi konstatera att detta är ingen snäll dam före loppen - en bra egenskap! Hon sparkade i boxväggen, hade öronen slickade bakåt och visade med all tydlighet att hon inte ville hälsa på sina ägare.

I värmningen såg hon jättefin ut och Johnny var nöjd och sa att hon kändes bättre än inför förra loppet. Dessutom hade han dragit rycktussarna på prov vilket hon svarade bra på. Så spänningen fanns där i luften på stallbacken när skötaren Ann-Sofie precis före loppet lämnade över tömmarna till Takter. (Anna satt i bilen hem till Skara med Wiranas Dream som blev femma i Finland - och snudd på 4e platsen vilket hade räckt till finalplats i Italien i europaderbyt. I skrivande stund - torsdag morgon - är hon på väg till Frankrike för att starta Victor LH i ett europeiskt treåringslopp.)

Vi kunde konstatera att hon såg om möjligt ännu finare ut i provstarten och hoppades att hon skulle använda sitt dåliga humör till att käka upp sina motståndare i loppet. Från sitt bakspår kunde hon ju inte vara med i startrusningen och tur var väl det. 1.10.8 första femhundra och ingen av hästarna i täten lyckades ta sig i mål på ett hedervärt sätt. Om man ska vara kritisk - när man nu har möjlighet att köra loppet själv framför datorn via lopparkivet flera gånger - kunde Johnny kanske valt andraspåret och därmed fått en bättre position. Nu blev det 4e invändigt som varvet kvar byttes ut till 3e när ledaren galopperade.

Hon följde med fint i sin rygg men in i sista sväng när favoriterna började sina avancemang ute i spåren så hade hon oturen att fastna i tröttnande ryggar från de som varit med i den hårda öppningen och drogs bakåt. När Johnny väl hittade ut så gjorde hon en mycket stark avslutning och tillsammans med tvåan i loppet - Goops häst Quiche - gick hon snabbast över upploppet. En tredjeplats fanns definitivt inom räckhåll med ett bättre löpningsförlopp men både segraren - La Bellouet som såg mycket stark ut - och tvåan hade nog blivit svåra att rå på. Men, men... 

Nu kan vi konstatera och summera att det blev nytt rekord över medel med autostart: 15.7. Att Nelli Colane i sina åtta starter aldrig varit sämre än sexa (förutom då hon startgalopperade när hon blev störd av en motsstånader bakom bilen) och tjänat knappt 8000:- per start i genomsnitt och totalt 63500:-. Intrycket igår är att hon är i bra form och om hon nu tagit loppet på ett bra sätt borde kunna göra fler starter i år. Med den utrustning hon har - allt som finns att få i en hästsportsbutik - inte besväras i loppen av att hon är stänkrädd och det borde finnas en växel till när man lätta henne i balansen - hon går ju med järnskor runtom. Det är ju en lätt typ men som kanske kan behöva bygga på sig lite mer muskler i vinter.

Vi kan också konstatera att hon är hos en bra tränare som också har bra medarbetare - kunniga och trevliga. Anna har på ett relativt litet material visat att hon kan vara med i högsta eliten med sina hästar. Hon tar det lugnt och låter hästarna utvecklas i sin egen takt. Och då kommer resultaten förr eller senare.

Vi lämnade Solvalla med kluvna känslor denna kväll. Nöjda med vad vi sett av toppsport och Colanes insats men någonstans gnagde det ett "om". Om hon fått ett bättre löpningsförlopp så hade det kanske funnits en stor anledning att återvända nästa söndag...

Rapportör på plats:
Anders

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0