PLÄTTLÄTT!

Vilken dag! Efter mycket regnande den senaste tiden bröt solen fram över Malmö på lördagförmiddagen och varslade om att hon tänkte förgylla vår tillvaro. Sammalagt ett tjugotal ur ägarkretsen i Team Nellevad samlades utanför stallinfarten och begav sig till stallet där Anna och Colane med skötare huserade. Alla fick möjlighet att hälsa på hästen och få en pratstund med Anna innan det var dags för värmning.

Jag tyckte det såg lite knackigt ut precis när de kom ut på banan men sen flöt det på i en lugn värmning. Tre lugna bakvarv och sen två rätvarv något snabbare men utan att pressa hästen.  Av med utrustningen och sen lite vila i boxen en knapp timme innan det var dags för utselning inför loppet. Ingen högtalare i stallet gjorde att Anna missade defileringen och fick tillsammans med Björn Goop en rejäl utskällning av "defileringsdomaren". Men vad gjorde det en sån här dag!

De hann därför bara med en provstart på bortre sidan innan det var samling i volten. Startkommandona igång och som väntat sticker Colane iväg mot spets - OMSTART! Det var ju bra tänkte jag då fick hon en "provstart" till och ingen skyldig utan bara allmän oreda. Ny start och samma scenario. Mycket lätt till spets från sitt ensamma springspår och hon fick ett par längder.

Första femhundra på mycket måttliga 19.7 innan nr 8 GK Signatur som tryckte upp andra femhundringen i ett 15-tempo så första 1000 landade på 17,9. Redan då förstod man att värsta hotet skulle bli Untersteiners häst High Society som parkerat i rygg på Björn och eftersom dessa tre hade ryckt undan ett försprång så skulle ju han få luckan till slut.

In i sista sväng började GK Signatur sjunga på sista versen och Untersteiner hittade ut medan Björn körde undan och fick några  längders försprång in på upploppet. Och då vi vet att Colane går ända in i mål så började man på allvar få upp segerförhoppningen och fast High Society närmade sig så var segern aldrig hotad och hon skar mållinjen i princip okörd. Plättlätt med tiden 1,17,1 och krafter kvar!

Det var ett stort gäng som med glada miner som trängdes i vinnarcirkeln och tog emot folkets jubel och kunde i sin tur gratulera och tacka Nelli Colane, tränaren Anna Forssell och kusken Björn Goop till ett gott jobb och en fin framgång. Med 1305 startpoäng och 128 500:- på kontot kan vi börja blicka framåt mot nästa lopp. Så Anna får väl kolla hur hästen tagit detta lopp. Observera vi har inte en veterinärräkning på 11 starter - hur många hästar och tränare inom den här sporten kan ståta med det! Har hon tagit detta lopp bra och är fortsatt pigg och glad så kommer hon att anmälas till ett lopp på Bergsåker i Sundsvall fredagen den 11 december.

Det är E3-revanchen för treåriga ston med 300 000:- till vinnaren! I motsvarande lopp i öppna klassen som går idag på Örebro - och där Anna för övrigt har med  Victor LH - räckte det med 500 poäng för att komma med så förhoppningsvis ska Colanes 1300 räcka för att vara med i detta lopp. Men jag återkommer till detta nästa helg. Nu fortsätter vi suga på den här karamellen!

Ni kan gå in och kolla ett "oberoende" referat från loppet och samtidgt se när hon skär mållinjen genom att logga in på:

http://www.jagersro.m.se/trav/resultat_foto.html

1:adventhälsningar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0