RAPPORT FRÅN AXEVALLA

I lördags besökte Per och jag Axevalla. Inte för V75-tävlingarna i första hand utan dels för att Per satte en av sina hästar i träning hos Anna - samma årskull som Bell och Minx - och dels för att Per hade anmält en ettåring - Nelli Gulli - till auktionen som gick av stapeln på kvällen efter V75-tävlingarna. Och dessutom passade vi naturligtvis på att hälsa på våra tre stjärnor.

De gick alla tre i hagen. Nelli Colane i en stor hage tillsammans med en kompis. Colane ser fin ut - hon hade i och för sig täcke på sig - och kom fram och hälsade. Men det är en avmätt dam med hög integritet som snabbt återupptog betandet möjligen stolt över sina framgångar så här långt med ägarrepresentanter på plats. I en annan hage gick Bell och Minx tillsammans med två kompisar och även om man är part i målet så var det inte svårt att förstå att det finns intresse för Minxen från andra spekulanter. Vi hälsade från alla delägare, klappade dem på mulen men morötter hade vi naturligtvis glömt.

Sen V75-tävlingarna som jag försökte titta till mellan varven. Det gick ju hyggligt till slut med tre rader med fem rätt och ett bidrag på sammanlagt 108:-.

För samtidigt var det visning på auktionshästarna och Per visade upp och sprang med sin Gulli och efter tävlingarna drog auktionen igång. Och nog märks det att det är finanskris och lågkonjunktur. Av totalt 127 hästar som bjöds ut såldes endast 74! Medianpriset blev totalt 42500:- och för ston 30000:-. Detta trots att det var många fina hästar med mycket bra härstamning. Endast tio hästar betingade ett pris över 100 000:-! Så det är nu man ska fynda samtidigt som uppfödarna måste vara förtvivlade över att antingen inte få sålt alls alternativt få betalt med ett pris som långt understiger kostnaderna.

Hur gick det då för Per och Gulli. Jo Anna Forssell ropade in hästen för utropspriset 20000:-. Det måste vara ett gott betyd till de Nellihästar hon redan har i träning! Och nu finns sammanlagt 5 "Nellehästar" på hennes träningslista. (Och igår blev Annas Wiranas Dream fyra i ett tuftt fyraåringslopp på Eskilstuna. Vi kan också notera att Nelle d´Amour som är i träning hos Jörgen Westholm blev trea i ett amatörlopp på Axevalla).

Återkommer med helgens 75a på lördag!

Onsdagshälsningar
Anders
(Anledningen till att rapporten dröjt är att jag inte klarat av att sitta vid datorn pga ett besvärligt ryggskott).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0