RAPPORT FRÅN VINTRIG SKARASLÄTT OCH ESTLAND

En av de svenska hästägare som också har häst i träning hos Ivanovstables i Estland har varit över och hälsat på. Väl hemma rapporterade han till Per att det är - som vi också förväntat och hört sedan tidigare - en välskött verksamhet. Hästarna tränar på i snön och vinterkylan med skor med brodd i och körs inte - och ska ju inte heller köras - i några snabbare farter. Det handlar om uppbyggnadsträning i 2-minuterstempo. Vi har sagt oss att till våren försöka - innan vi tar hem dem till Sverige - se om vi inte kan skicka över en delegation. Frivilliga kan höra av sig till Per eller undertecknad.

Anna rapporterar från ett lika snöigt och kyligt Axevalla att allt är bra med damerna där. Som väntat blir det start för Nelli Colane på tisdag den 29 december. Lopp 5 och V65s avdelning 3 den så kallade Lassagårspokalen. 2140 m med autostart och 8 hästar i loppet med 60000:- kronor till vinnaren. Ett bra fjärdespår och återigen Björn Goop i sulkyn.

Det är 2 hingstar, 1 valack och 5 treåriga ston med i loppet och jag tycker det ser lite småtufft ut. Fyra hästar har sprungit snabbare och samma fyra - Caesar Tooma, Jagger Broline, Ewe Palema och Cashmere - har mer pengar insprugna på kontot. Formmässigt ser det dock bättre ut på pappret. Ingen av de andra har sprungit lika forts som vår märr de senaste loppen de deltagit i och poängmässigt är Colane på tredje plats. Anna var i vart fall inte skrämd av motståndet!

Och samma kväll kvalar Nelli Minx! Bell får vänta någon vecka till men börjar bli klar hon också. Hon har ju varit lite sen men kommit starkt sista tiden. 

Kvalet går troligen kl 17.50 och Colanes lopp vid åttatiden. Vi är ett par stycken som funderar på att ta oss dit om väder, väglag och fruar tillåter. Ni som går i samma tankar hör av er så vi kan samordna vår entré. Tyvärr lär det väl inte bli lika mycket folk i vinnarcirekln denna gång som på Jägersro!

Jag avvaktar med God Jul-hälsningen då det kommer en extra 75a till uppesittarkvällen på onsdag!

Måndagshälsar
Anders  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0