KUSK OCH TRÄNARE ÄNDÅ NÖJDA

Det är klart att första känslan var att Colane inte räckte till. Men efter att ha tittat på reprisen så gör hon väl sitt vanliga godkända lopp. Inte det där lite extra men hon spetsar, hänger med bra men börjar får svårt femhundra kvar när farten skruvas upp men sen hänger hon på med sin vilja ända in i mål.

Björn var i vart fall varit nöjd med hästen och tyckte hon kändes som i de tidigare två loppen och Anna tyckte hon gjorde ett "okej lopp". Men nu blir det lite vila och vinterträning och så ska vi börja kolla in lämpliga "proppar" i februari. Kanske V75....?

Minxen gjorde vad som kunde förväntas i sitt kvallopp. En lite grövre och rejäl häst som verkar enkel att köra på alla sätt. Sticker iväg från start ungefär som Colane och sen sprang hon och slira lite på underlaget och slutade på en 25-tid - som väntat med tanke på förhållandena. Så nu är hon startklar i princip när hon själv vill någon gång i vårdagarna.

Jag bad Anna jämföra Colane och Minxen och det är inte mycket som är lika egentligen. Två olika typer men där Minxen har kommit lite längre än Colane vid motsvarande tid på året. Men det är först när hon kommer ut på tävlingsbanan och ska visa sitt löphuvud som det går att säga något om kapaciteten. Och det vi vet så här långt med Colane och hennes 157000:- på kontot på 13 starter som treåring att det verkligen inte är en häst som gör bort sig. Hon har fullföljt 12 av dessa starter med 1 förstaplats, 3 andraplatser, 2 tredjeplatser, 1 fjärdeplats, 3 femteplatser och 2 sjätteplatser. Alltså aldrig sämre än sexa felfri oavsett motstånd och drygt 12500 intjänat per start! Ett riktigt hyggligt facit att göra bokslut på.

Jag tror ärade andelsägare att vi har ett spännande och skojigt 2010 att se fram emot oavsett vilka hästar vi valt att vara delägare i, i Team Nellevad!

GOTT NYTT ÅR
önskar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0