DEN EVIGE TVÅAN? - DEN 17/6 PÅ SOLVALLA!

Risken finns att vi underskattar Nelle Pride och hans prestationer när vi nu har Käcken i samma team! Vilket lopp han gör! Visst är det synd att han inte hinner dit- igen! Ja av raden att döma kan man tro att han är en ickevinnare med 7 andraplatser och 4 tredjeplatser (och bara en seger) på 25 starter men vi som sett loppen vet ju att han aldrig viker ner sig. Igår i detta lilla fält serverade ju Ulf Ohlsson honom en smörresa i vinnarhålet bakom Redéns 4-miljonersjänkare. Det fanns ju tre det handlade om före loppet och alla fick bra positioner. Redén fick ju dessutom trolla bort loppet och köra första varvet i 16-tempo, Hultmans Breedersvinnare satt perfekt (!) placerad i andra utvändigt och Nurmo´s där bakom! Sista femhundringen försöker spetshästen skärpa tempot men blir inte av med de andra och Priden biter sig fast i ryggen. Det går i 11-tempo! Och det handlar om två hästar till slut. Witasps som håller fantastiskt från dödens och vinner men bara med huvud och hals sedan Ohlsson hittat ut och rundat amerikanen och kommit invändigt. Varför kommer mållinjen så tidigt för!

Nu visade Nelle Pride återigen att han tillhör kullens åtminstone 50 bästa hästar både vad gäller tidsmässigt och förmågan att tjäna pengar! Och jag tror att han har sin bästa tid framför sig och att nästa år kommer tvårona i raden att bytas ut mot ettor! Betänk nämligen att såväl mamma som syskonen blommade ut först på allvar som femåringar! Det är inte omöjligt att Anna anmäler Priden till samma lopp som Nelle Käck den 17/6 dvs Solvallas Fyraåringsserie. Troligen behöver han ytterligare ett lopp innan Sprintermästaren den 5 juli. Dessutom finns väl en liten chans att han med sin andraplats kan kvala in till finalen i Norrlands Grand Prix som går på Bergsåker den 19 juli.

Nelli Miss startar som planerat på Tingsryd - inom V86-spelet som avdelning 2 (lopp 5) - nästa onsdag den 13 juni. Det är ett varv på mileovalen som gäller och Thomas Uhrberg kör. Bilstart (!) men tyvärr spår 8 och hon står ju tufft inne i loppet som återigen är ett kval till Diamantstoet med 100 tkr till vinnaren. Men form har hon ju som syns på att hon är den häst som har näst mest poäng men också när Lönborgs sambo berättar att hon varit mer eller mindre tokig igår i det ridjobb hon fick! ett bra tecken tyckte hon! Lönborg har förresten ytterligare två hästar med i loppet: Paisley och Photo Princess.  

Nelli Bell hade gått jobb i skogen i tisdags och kändes jättefin och hade låg puls efteråt. Så efteråt blev det sammanträde på Lottentorp för att analysera vad som hände på Tingsryd egentligen. Och då knäckte nog skötaren nöten! Hon blev helt enkelt hovöm i ett steg! Trampade på en lite grövre sten i det grova material som smålänningarna tillhandahåller (säkert lite billigare). Hon gick i och för sig med skor men man hade ju hoppats på barfota och verkat henne därefter. Och Christoffer sa ju att hon tappade travet i ett steg och när man ser hennes trav sista halvvarvet ser det faktiskt ut som hovömhet. Så hon slipper veterinärbesök och istället blir det anmälan till lopp på Halmstad eller Jägers i början av midsommarveckan.

Nelli Memory ska kollas upp av veterinären idag efter sin mediokra insats senast och jag återkommer när jag vet mera.

söndag den 17 juni hälsas alla andelsägare och övriga intresserade välkomna till Solvalla. I samarbete med Solvalla Hästägarförening kommer vi innan V64-tävlingarna att hälsa på i Anna Forsells stall inne på stallbacken. Syftet är i första hand att visa upp Nelle Red Turbo - som troligen startar i ett treåringslopp den dagen - och tvååringen Global Power som båda ingår i det nya andelsteamet.( Anna hade för övrigt kört Power för första gången igår och vi är väl efter detta och Turbos prestation i söndags överens om att andelarna i bolaget blivit alldeles för billiga. Men sagt är sagt och gäller fram till den siste juni!) Samling kl 12.30 och för er som inte hittar möter jag upp vid stallbacksentrén. Men jag behöver veta vilka som kommer senast onsdagen den 13 juni för att kunna fixa biljetter och fika till alla.

Noterade avslutningsvis igår att jag fått en meningsfrände i Micke Nybrink. Han hade spikat Anna Forssells Good Speed både på V86 och Dagens Dubbel igår. "Det är bästa hästen" tyckte Micke "och det är bara kusk emot" och då syftade han på Nordens i särklass bästa körsven: Jorma Kontio. Och när hästen sedan startgalopperade så skrek han ut i direktsändning: "Anna ska köra - då hade det varit stenklart!"

Det var allt för idag!
Torsdagshälsningar
Anders


Kommentarer
Postat av: Eskil

Hej Anders. Jag har hela tiden trott på Priden och ej underskattat honom ,men däremot har jag haft synpunkter att han är stänkredd och att man inte nog har försökt att åtgärda detta, med t.ex. ha flor för ögonen för att hjälpa honom. Han har hamnat några gånger på innerspår och bara backat. Det har gått bra nu två gånger så vi får väl se tiden ann. För han har mycket i sin kropp.

2012-06-07 @ 20:02:27
Postat av: PÅL

Kan tänka mej att det är ganska vanligt att hästar är stänkrädda i början utav sin karriär, men att det växer bort när dom vant sej vid det. Får hoppas det iaf. I onsdags var han ju inte ett dugg rädd i ryggen.



Tyckte han visade att han inte är en icke-vinnare. Witasp blev räddad utav mållinjen och Priden gick hela vägen.



Käcken får det tufft ifall han vill vara stallets försteman i fortsättningen...

2012-06-08 @ 10:21:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0