V 75?

Imorgon kväll blir det spännande. Anna ska anmäla Nelle Käck till klass II-loppet på Axevalla nästa lördag. I nuläget är 12 hästar anmälda och i de senaste två försöken har det varit dubbelt så många hästar som känt sig manade (vilket det säkert lär bli även denna gång då tränarna säkert brukar anmäla så sent som möjligt under morgondagen). Man har de senaste gångerna behövt knappt 1000 startpoäng för att komma med. Käcken har 1195 så det kan ju vara lite gränsfall men vi får hoppas. Det skulle vara kul att se honom i denna konkurrens när han nu verkar vara i form. Det blir säkert stentufft motstånd men som sagt han har ju förmågan att gå ända in i mål!

Men det blir spännande på onsdag också på skottdagen i Gävle. I lunchtravets andra lopp (strax efter halvett och det brukar kunna ses på TV4 Sport om det inte är någon div III match från något främmande land man aldrig hört talas om som går före)  från spår sex med Ulf Ohlsson i vagnen sticker Nelle Pride iväg som just ett skott bakom bilen för att ta hand om ledningen. Nu gäller det för kusken att disponera krafterna eftersom det är lång distans och det har han ju bara provat på en gång tidigare. Motståndet är skapligt men han borde ju vara med och göra upp om segerchecken på 25000:-. Det som talar för vår häst är att han har härdats på Solvalla och inte gjort bort sig. Men spetsen är ju inte given då han har några som är kvicka ut innanför sig. Nr 1 Miranda Krax och nr 3 Pasco Frontline ser ut att vara värst emot. Men han får gärna vinna då han stannar kvar i klassen även med en vinst på kontot. Och vem vet kanske det blir hans tur att testa på V75 sedan i slutet av mars. I Eskilstuna eller ännu bättre här nere på Jägers den siste mars. Men det där avgör Anna!

Men vi håller tömmarna då och vi gör det  nu också för denna rad som ska bringa rikedom över Team Nellevad inte bara i form av senaste tidens sportsliga framgångar utan nu kommer också de spelmässiga. Vi hörs i veckan som kommer!


Registrerat spel

Datum: 2012-02-25
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 8

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 6
2  1, 2, 5, 9
3  5
4  1, 2, 5
5  3, 13
6  2, 10
7  1, 4, 5, 11

384 rader x 1 x 0,50 kr = 
192,00 kr

Kvittonummer: EB86 F93D 5B44 3144

Lördagshälsar
Anders


AXEVALLAS LÅNGA UPPLOPP HÄGRAR?

Det är som mållinjen alltid kommer lite för tidigt för vår Nelle Käck. Igår trodde jag länge att det blev en andraplats men, men... Jag har fått en del synpunkter på att Björn i öppningen av loppet inte valde andra utvändigt men ju fler gånger jag ser loppet ju mer rätt tycker jag styrningen är. Det ser ut som om 5:an faktiskt ska ta sig förbi Jormas häst när Björn går ner i rygg med Käcken i första kurvan. Och om han hade gjort det så hade det blivit dödens och en tung löpning där ute. Nu fick han bästa ryggen och vinnarhålet och dessutom ett snällt lopp som Käcken kunde behöva vid sargen efter alla tunga löpningar ute i spåren. När jag såg 5:an i värmningen och i provstarten så var jag övertygad om att han skulle tröttna tidigt (istället blir han tvåa, så fel man kan ha)  men nu blev det ju fel häst som kallnade.

Jorma med favoriten stannar sedan nästan helt i sista sväng och drar Nelle Käck bakåt. Men Björn tråcklar sig ut men har då givit bort 30-40 meter till täthästarna. Men som vanligt går han en kanonfin avslutning och minst lika fort de sista 250 meterna som den som vinner och det kunde bara varit en läpp från att bli tvåa.  Sluttiden är fina 15,3 för Käcken och kom då ihåg att han först var med i en 12-öppning och sedan i en 13-avslutning! Så han är inte bara stark och långstegad utan kan springa fort också!

Jag trodde nästan också att Björn fått körorder om preparé. Men så var det inte och nu får vi se hur Anna gör. Men om knappt två veckor går ju ett klass II-lopp på V75 över 2140 meter på Axevalla och det är ju den bana i Sverige där mållinjen ligger längst bort. så varför inte? Han såg i vilket fall inte trött ut efter loppet och vi får väl se hur han verkar i veckan och vilket beslut "mor Anna" tar till helgen.

Nelle Pride är planen ett lunchlopp på Gävle den 29/2. Och det blir nästa start i så fall för våra hästar.

Nelli Memory får träna på några veckor till innan hon är klar för start.

Lönborg har kollat upp Nelli Miss men blodprovet var helt OK. Han passade på att behandla framknäna och karensen gör att det dröjer ett par veckor till start. Kanske bra för hästen också efter tung träning och täta starter.

Lars I har som planerat behandlat Nelli Minx i veckan igen- det är ju en serie behandlingar där man använder hästens eget blod - och hon ska nu få lite annorlunda träning men longering i ridhuset och långsam körning. Han är inne på att "bygga om" hästen vilket tar tid men också kan ge resultat. Det innebär lite förenklat att hästen måste försöka få ner huvudet och använda hela ryggen i jobben - ni har kanske noterat att hon självmant springer högt med huvudet. Under tiden kan hon givetvis starta men nu kommer det på grund av behandlingarna att dröja ytterligare några veckor.

En start för Nelli Bell är dock nog inte så långt borta. Hon kommer att behöva några träningsrundor till innan hon är startklar och de har haft förkylningar i Nilssons stall senaste veckan vilket gjort att alla hästar har fått tagit det lugnt. Det är för övrigt en häst som Lars I gillar och som han har vissa förhoppningar på!

Det var väl allt så här en måndagskväll.
hälsar
Anders

NYTT TEAM?

Det finns som jag sagt tidigare intresse för våra hästar just nu men ingen som vill sälja andelar av naturliga skäl. Så om det finns tillräckligt intresse så tänker Per och jag i så fall dra igång ett tredje team. Preliminärt tänker vi att det skulle innehålla tre hästar: en treåring, en tvååring och en ettåring. Det skulle delas upp i 50 andelar och insatsen bli runt 10 000:- + moms (momsen får vi ju tillbaka senare). Månadskostnaden bör sedan max landa på ca 700:- för alla tre hästarna. En i träning i Mellansverige och en i Skåne och den tredje beroende på var intresset är som störst. Är du intresserad får du gärna höra av dig men mer info kommer också att komma inom kort till alla nuvarande delägare.

Inför Nelle Käcks start imorgon kan jag konstatera att det blivit ett femte spår efter en strykning och att det på V5-spelet är jämnt streckat. Nurmos häst nr 3 Amadeus Star ser ut att bli favorit men bakom den är det öppet och Käcken är just nu spelad på en fjärdedel av kupongerna. Om han inte skulle vinna ska vi nog inte gråta ihjäl oss för då stannar han kvar i klassen (dvs har inte tjänat över 200 000:- vilket är maxgränsen för start i klass II på V75). Så preparé är helt OK Anna och Björn och så kanske start på Axevalla på V75 om två veckor?

Å så lördagens 75a! Tyvärr har Anna strukit Västerbo Realkiss nu under förmiddagen och efter att jag hade lämnat in (raden alltså!). Istället går Johanssons  Elit Sund nr 12 in som reserv. Behöver nog inte vara fel men jag hade inte spikat. Håll tömmarna både idag och i morgon! 

Registrerat spel

Datum: 2012-02-18
Bana: Bergsåker
Spelform: V75, omg. 7

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2, 8
2  10
3  1, 2, 6, 9
4  10
5  3, 4
6  2, 3, 5, 7, 9
7  3, 9, 12

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: EF6A E814 5F02 1904

Lördagshälsar
Anders


PENGAR, PENGAR...

Vilken vecka så långt Men det är klart det handlar ju inte bara om pengar utan också om sportsliga framgångar. Men det fina med travet är ju att sportsliga framgångar direkt avspeglas i insprungna pengar och därmed lättas bördan för luttrade hästägare. Om vi ser de båda teamen tillsammans har alla de fjorton senaste starterna sedan mitten av december (förutom en och där borde Akeseli Lahstinen ta upp pengar ur egen plånbok och ersätta oss efter bortkörningen av Nelle Pride!) resulterat i penningplaceringar och raden 14 2-6-2. Totalt är det 220 000.- insprungna unde dessa tre månader och det fördelar sig enligt följande Team I: 6 starter 1-1-2 och ca 75000.- intjänat, Team II: 8 starter 1-5-0 och ca 145 000:- in.

Det är ju naturligtvis svårt att släppa Nelle Käcks insats i söndags och han får ju en ny chans att visa framfötterna redan nu på söndag den 19 februari på Solvalla. Ett fyraåringslopp över 2140 meter med bilstart och med 50000.- till vinnaren. Spår 6 och Björn Goop i sulkyn. Det är som vanligt när det gäller huvudstadsbanan tufft motstånd. men det lär väl inte bli några 30 gånger pengarna denna gång. Första avdelningen på V65 så jag gissar att starten går strax efter kl 15.00.

Å så tillbaka till tisdagen där Nelli Miss inte presterade upp till sin nivå. Hon är ju snabb ut och fick en rätt så tuff inledning i första kurvan i 14-tempo innan hon efter halvvarvet kom fram till ledningen för att sedan släppa till favoriten. Där fick hon ju sedan en ganska vilsam löpning men redan 500 meter från mål börjar hon se slak ut trots att tempot inte var mördande. Över upploppet tappar hon rejält och är bland de sista i mål men tack vare galopper och att några bromsar mer än Missen så räddare hon och Jörgen en sjundeplats och 2000:-. Det går ju inte säga om det finns någon orsak. Lönborg räknade spontant upp tre möjliga: för mycket träning, för tätt med loppen eller en infektion. Vi får återkomma.

Å så igår! Struligt med tre omstarter varav ett med ett olyckstillbud med en töm som gick av så att kusken ramlade ur sulkyn men utan skador på vare sig körsven eller häst. Men Nelle Pride med Frank Nilsson prickar samtliga starter inklusive den giltiga perfekt från sitt springspår på tillägg. Tack vare Pridens snabbhet och kuskens skicklighet kommer de fram som tredje i andra spår i första sväng som sedan byts ut till andra utvändigt i rygg på den som sdemera vinner loppet. Halvvarvet kvar tar dödenshästen över ledningen och Priden hamnar först utvändigt och alla andra hästar är då slagna och långt bakom. Det handlar om dess två och vid utgången av sista sväng får jag upp hoppet. Men ledaren är bara för bra och stegar undan och Priden är klar tvåa med många, många lämgder till hästarna bakom men utan chans att slå vinnaren. På grund av sitt tilägg får han bästa tiden av alla i loppet och därmed nytt rekord på distansen med voltstart: 16,7! Preliminärt nästa uppgift: Gävles lunchtrav den 29/2.

Vi hörs snart igen torsdagshälsar
Anders

HAN PASSAR PÅ KOLSTYBBEN!

Vilken grej! Först har man lirat Royal Dream och så får man se Ready Cash vika ner sig där man står vid staketet på Vincennes! Å så återvänder man till restaurangen och Solvallas Hästägargäng med många rutinerade storhästägare. Men ringer upp svågern som sitter framför liven och som ger ett direktreferat (nån Edlund blir du aldrig Micke men tack ändå).

"Framme vid bilen, näe han galopperar, men han ställer sig och är med men hinner inte fram till bilen, ja långt bak hamnar han femte par utvändigt eller nåt sånt". Ja så lät det ungefär!

Kört tänkte jag. Riktigt bra motstånd och ganska långsamma 17 första kilometern. De hade ju inte precis kört ihäl sig därframme. Dryga varvet kvar börjar svågern harkla sig igen: "Han går ut i tredjespår i rygg på Jansson och ser fin ut" säger Micke "och de avancerar". "Ja men biter det då?" säger jag och tänker det kanske kan bli pengar. Tyst, tyst i andra ändan. Jag upprepar: "Men biter det då?". "Ja det biter" säger Micke som blir tyst igen och så säger han plötsligt: "Han är ute i fjärde nu!". "Ja men var är de då?" säger jag. "I sista sväng och han går bra, inne på upploppet, bara en häst kvar....". "Vad händer?" skriker jag. "Han vinner, han vinner" stammar Micke. "Vad säger du är du säker?". "Ja han vinner med en längd"!

Å då kommer mitt vrål! På Vincennes mitt emellan två lopp när det är som tystast och mitt i ett gäng med 20 segervana hästägare på Solvalla! De såg ut som fågelholkar hela gänget, och när jag nämnde oddset 30 gånger pengarna så var det flera som konstaterade att honom hade de inte med på lappen! Synd tänkte jag!

Varför är man på fel ställe för? Skit samma, vilken seger och på vilket sätt! Tiden tyckte jag först inte var så märkvärdig men är faktiskt 4e snabbast hittills i år i Sverige för fyraåringar över distans och startmetod. Och då ska man hålla i minnet att han gav de 40 meters tillägg i starten! Ochså  gick han i tredje-fjärde spår hela sista varvet. Och gav inte smygkörda en chans! Därav slutsatsen: Han passar på Vincennes kolstybb! Lite längre lopp, stark, de kör i alla spår - synd han inte är franskfödd då hade det funnits mycket pengar att lura grodätarna på!

Nu blir det middag med skumpa med hustrun och jag tänkte bjuda! Man lira ju på Käcken och GRATTIS alla ni andra som gjorde det. Å GRATTIS Anna som tog sig ner från dopbestyren i Piteå för att sela ut Käcken! Å 40 000in på kontot!

Söndagshälsar
Anders


ANDELAR - HÄSTÄGARKORT - NYTT BOLAG?

Det finns uppenbart intresse av att köpa in sig på andelar i åtminstone team II där jag fått en direkt förfrågan. Jag har då försökt göra en värdering genom att å ena sidan räkna ut vad de kostat hittills inklusive inköp (lite drygt 10 000:-) och dels med hjälp av Anna sätta ett värde på dem i nuläget. Hon värderar de till sammalagt ca 500 tkr (detta är ju teoretiskt då vi ju varken vill sälja antar jag men det finns väl heller ingen köpare på marknaden).  Jag kommer då fram till att ett rimligt pris idag på en andel (50 andelar i bolaget) ligger runt 12000:-. Om någon av er vill köpa eller sälja får ni höra av er.

Vi har också numera möjlighet att skaffa hästägarkort på Jägersro. Två per häst är gratis och ytterligare två per häst kostar 200:-. Eftersom vi har tre hästar i träning på Jägers och Per och jag har ytterligare en häst här nere så kan vi fixa totalt 8 som är gratis och 8 som vi får betala. Vi skulle om efterfrågan blir stor således kunna fixa 16 stycken för en hundring styck. Utgångspunkten är ju ett per andelsägare och jag tycker väl det är rimligt att de som har fler andelar ges förtur. Intresserade hör av sig så snabbt som möjligt till mig och deadline får bli måndag 20 februari. Ni som vill se Missen på tisdag kan också höra av er ska jag snacka med Lönborg.

För de som finns i mellansverige har vi ju också möjlighet att försöka ordna med hästägarkort till Solvalla.

Hästar finns det som bekant och skulle det finnas intresse av att bilda ett nytt andelsbolag med ett par ostartade hästar så kan jag undersöka den möjligheten. Jag vill i så fall fortsätta med det koncept som innebär att det är minst två hästar i teamet. Samma sak här, intrsserade anmäler intresse till undertecknad via mail, sms eller telefon.

Kontaktuppgifter: [email protected] mobil 073-4366254.

Å så dagens investering. En V75a - komponerad här nere i Paris efter gårdages besök på Grobois hos Jörgen Westholm som avslutades men en trevlig kväll med god mat. Håll tömmarna ni så ska jag ut och slå runt på Sacre Coeur (och följa i Pastor Janssons fotspår)!

Registrerat spel

Datum: 2012-02-11
Bana: Halmstad
Spelform: V75, omg. 6

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 3, 12
2  4
3  3, 8, 9
4  2, 5
5  12
6  1, 3, 5, 8, 12
7  1, 5, 7, 8

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 230C C962 5706 5140

Lördagshälsar
Anders


TRE PÅ RAD (NÄSTAN)!

Ja, nu blir det riktigt spännande. Söndag - tisdag - onsdag, Solvalla - Jägersro - Solvalla, Käck - Miss - Pride. Riktiga nagelbitare på storbanorna!

Först ut i raden kommer Nelle Käck i ett långlopp. Styrka har han ju visat och att ju längre bort mållinjen ligger ju bättre. 2640 meter med bilstart. Bra kusk i Magnus Jakobsson som är ny bakom honom men startspår som gör att man håller sig för skratt, nämligen åttonde. Han är inte särskilt betrodd i banprogrammet där de rankar honom trea från slutet och det är också ett stenhårt motstånd som alltid på Valla. Men det är något som säkert hästen inte bryr sig om och varför inte en riktig rensare denna gång. Alla vi har ju med honom i alla fall! Pass upp i lopp 5 och avdelning 2 på V65 och det är klockan halvfyra på söndageftermiddagen som gäller. (Tyvärr kan jag inte se loppet själv om de inte visar det i någon monitor på Vincennes (obs det uttalas "vänsän"!). Det är 40000:- som hägrar i förstapris.

Vad gör vi på måndag?

Tisdag så selar Lönborg ut Nelli Miss på Jägersro i lopp 4 med voltstart (ajajaj som hon brukar slänga med huvudet - hoppas att Sjunnesson är med på det) över 2140 meter. Ett hyggligt tredjespår och kommer de bara iväg så vet vi att hon är snabb ut. Och varför inte spets och slut denna gång. Revanschen får vänta med och sikta in sig på revanschen tror jag! Å Missen och Jörgen tänk på att det är Alla Hjärtans dag och att alla vi delägare önskar oss en riktigt fin överraskning. Å inte en massa rosor och choklad utan 25000 kalla skulle sitta bra! Tjugo i åtta går starten! Å jag tror efter att ha kikat på motståndet att hon inte är chanslös. Professorn har med henne bland de tre han tar med på sitt system!
 
Sedan får vi vänta till sista loppet på Solvalla onsdagen den 15 februari efter att TV släckt ner sina strålkastare och kameror. Då kommer Nelle Pride ut med bricka 15 (vilket betyder spår 6 på tilläggsvolten) i ett ungdoms- och lärlingslopp över 2140 meter och med 40 000:- till vinnaren. Frank Nilsson i sulkyn och där tycker jag man behöver mycket god vilja för att kalla honom både ungdom och lärling. Den mest erfarna i kusken i loppet och bästa hästen så annat än vinst kan jag inte tro på. Jo vänta nu, springspår på tillägg kan ju bli en fälla där de kan bli hängandes när alla övriga därframme kör som om de stulit hästarna... Men, men" ta det kallt det är allt Frank", hitta ner i banan och tag dem till slut. Han går anda in i mål! Fem över tio kliver vi in i vinnarcirkeln på nationalarenan!

Vilken vecka vi väntar på! Å så superskrällen Iceland som man får se live när han täpper truten på grodätarna och kopierar den andra Melanderhästens (Gigant Neos) insats på Vincennes: dvs blir tvåa i loppet men sen blir segrare när Ready Cash diskas för orent trav. Eller vad tror ni?

Au revoir
Anders

...ja visst ja!

Den uppmärksamme ser att det är ett större system denna vecka beroende på att vi faktiskt hade sex rätt  lördags! Hur många jag hade på mitt eget system tänker jag inte berätta här!

Hälsar igen
Anders

"TA DET KALLT, DET ÄR ALLT"

...som Ola Magnell fyndigt översatte Bob Dylans: "Don´t think twice, it´s all right" med en gång i tiden. Och just nu är det ju inte så svårt i alla fall. 17 grader kallt här nere i Skåne i natt är ovanligt och inte ens hästarna lyckas hålla stallet så varmt att vattnet inte fryser.

Men mina tankar går då fram mot försommaren och den alltid varma och sköna sista helgen i maj. För på måndag morgon gäller det att sätta sig med telefonen och försöka komma fram för att boka "första-parkett-bord" till Elitloppshelgen. Ni som vill hänga på (jag försöker denna gång bara få tag på så många som jag har beställningar på) får höra av er senast söndagkäll via mail eller sms och ange hur många biljetter lördag 26/5 respektive söndag 27/5 ni vill ha. Priset är 425:- och inkluderar förutom platsen en grilltallrik och ett glas öl/vin. Till detta kommer entrén som brukar gå på 200:-. Förra året ringdes 40000 samtal när biljetterna släpptes så jag garanterar inte framgång i år. Men det är väl bara att hänga på luren och ta det kallt!

Vi får också ta det kallt med Nelli Minx några veckor. Lars I åkte direkt i onsdagsmorse till Ulrike och mycket riktigt tvingades de behandla vänster fram. Röntgen visade också brosk i knäet men enligt veterinären inte så mycket att det ska påverka hennes löpförmåga. Men nu har vi bestämt att hon dels ska behandlas rejält och dels få annan typ av träning ett tag såsom longering och "gå på bandet". Samtidigt får hon då också möjlighet att förhoppningsvis äta upp sig och bygga på muskler. Hon är ju svårfödd. Lars I menar dock - i samråd med Ulrike - att med rätt träning och behandling nu så borde man åtminstone ge henne ett år till innan man börjar fundera på avelsboxen. Det är ju en häst som visat både kapacitet och löphuvud men som är svår att hålla fräsch. Lars I räknar med att denna period handlar om 6-8 veckor.

Samtidigt har han nu hämtat och tagit in Nelli Bell i träning och där får vi förhoppningsvis under nästa vecka en första rapport.

Å så en värmande rad i kylan! Håll tömmarna och ta det kallt!


Registrerat spel

Datum: 2012-02-04
Bana: Mantorp
Spelform: V75, omg. 5

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 3, 4, 6
2  2, 3
3  1
4  2, 3, 5, 6, 7, 9, 10, 11
5  2, 8, 10
6  2, 3, 4
7  4, 7

1 152 rader x 1 x 0,50 kr = 
576,00 kr

Kvittonummer: 87A4 B056 1C44 5904

Lördagshälsar
Anders


TREA - FEMMA!

Vi var några tappra andelsägare som infunnit oss. Termometern visade noll men i snålblåsten kändes det som minus femton! Det var nog fler där som inte gav sig till känna - jag tyckte mig notera att några gjorde vågen när Nelli Minx defilerade! - och framöver ska vi vid något lämpligt tillfälle när vi har hästar till start samla ihop gänget och ordna något arrangemang. Exempelvis bjuda in tränarna som får berätta om sin träningsfilosofi.

"Hundrrrrrra meterrrrrr kvarrrrrtil till start" säger speaken och ett väl samlat gäng bakom bilen. Nelli Miss från sitt sjättespår (bricka 7 men en strykning invändigt) följer startbilens vinge och tar spets (alternativt släpper Lövgren för att få en rygg?) och Nelli Minx kan tyvärr inte starta så snabbt som senast utan tappar mycket mark. Första femhundringen på 10 blankt!! Snacka om öppning. (Och Lönborg lät hälsa till Uppfödare-Per och kollegan Lars I att de nu kunde sluta med snacket om att Nelli Minx skulle vara den snabbaste ut av de två märrarna!).

Minxen med Johnny får ryggen på Lövgren vilket innebär tredje invändigt första varvet. Sjunnesson med Missen - Jörgen kör i ett fantastiskt flyt just nu -  får dämpa lite grannmen första tusingen går ändå på 13,5, ett ganska tufft tempo särskilt där det är motvind. Femhundra kvar går Lövren ut med sin häst som är en av favoriterna och då får Minxen rygg på ledande Missen. Missen ser fin ut men Minxen har lite svårt att följa. Först 50 meter kvar kopplar Lövgren greppet. Dessutom kommer det ytterligare två hästar snabbt bakifrån och när mållinjen skärs kan man konstatera att av denna kvintett som gått loss från övriga så är Lögren etta och och Johnny och Minxen femma. Inte ens Jörgen vet om han är tvåa, trea eller fyra när han kommer hem till stallet.

Till slut kommer resultatet som förkunnar att Nelli Miss blev trea. Enligt Sjunnesson kändes hon i alla fall jättefin och nästa gång - inom 2-3 veckor - blir det halvstängt huvudlag istället. Däremot vars Lars I inte nöjd med Nelli Minx och när vi tillsammans studerar reprisen kan man se att hon har besvär med vänster fram. Hon tar inte ut rörelsen på samma sätt som på höger och ser lite halt ut. Ibland är det nära att galoppen är på väg. Så i skrivande stund kan jag tänka mig att de är på väg tillveterinären så får vi se vad Ulrike säger. Så man kan väl ändå säga att med hänsyn taget till detta så gör hästen en stark insats. Det är ju en fin häst som troligen har hög kapacitet men som är skör och svår att hålla i form.

Sammanfattningsvis bra insatser med rekordsänkningar för båda hästarna. Nelli Miss 14,0 aK (nåväl hon har ju inte startat på distansen förut)  och Nelli Minx 14,3 aK (- 1 sek).  Till stallet kommer ytterligare 12500:- i prispengar att ramla in!

Anna ångrade sig i sista stund och kommer att anmäla Nelle Käck till ett mer lämpligt lopp på Solvalla den 12 februari istället. Ett lopp över 2640 meter med autostart och stängt vid 145000:- intjänat. Förstapriset är fina 40000:- och lång distans kanske inte är så dumt då mållinjen flera gånger verkar komma fär tidigt för honom. Planen för Nelle Pride med lärlingsloppet onsdagen den 15 februari ligger fast.

Onsdagshälsar
Anders

RSS 2.0