MED VINNARE PÅ PLATS

Det ska ju klarna upp och bli en fin och varm höstdag har de sagt. Så det blir väl att ta med sig raden nedan och åka in till Malmö och pricka av vinnarna en efter en.

Anna kommer också att bege sig till Jägersro men den 9 november med en vinnare och favorit. Tyvärr inte någon av våra hästar utan med sitt eget stjärnämne: Global Noble. En tvåårig hingst efter Rite on Line som på sina fem starter vunnit 2 gånger och varit tvåa 2 gåner plus en sjätteplats och tjänat över trehundratusenkronor. I torsdags drog han i ett lopp in hälften av dessa pengar när han bombade till spets och allt annat än nobel la sina konkurrenter på rygg. Han vann helt ohotad med tre längder på en 15,4 tid över kort distans. Den 9 november är det uttagningslopp till Svensk uppfödningslöpning vars final sedan går på Jägersro lördagen den 20 november. Jag tror Anna kommer med en av favoriterna till slutsegern.

Så över till våra egna hästar. Planerna för Nelli Miss och Nelli Minx avhandlade jag i torsdags. Vi får se i morgon kväll om Missen kommer med på Eskilstuna nästa lördag. Tilläggas kan att hon är uppkollad av veterinären efter senaste loppet men allt verkar OK och det är bara att träna och tävla på utan några åtgärder.

Nelli Bell tränar på sedan en månad tillbaka i lugna farter och verkar fin. Men det är väl först när det börjar gå fort som man kommer att märka av om skadan fortfarande ger några symtom. Men som sagt än så länge är allt bra.

Nelli Pride och Nelli Käck tränar på och allt är bara bra. Anna är riktigt förtjust i Käcken och skulle kunna kvala honom. (Priden kvalade ju som bekant i sitt premielopp). Men vi har sagt att det är ingen mening med att gå ut i några tvååringslopp nu när de ändå inte kan komma med i uppfödningslöpningen där de stora pengarna finns. Bättre då att fortsätta träna på och så fort vintern släpper sitt grepp och banorna blir fina igen så börjar vi ta åt oss av pengarna i treåringsloppen.

Och nedan hittar ni bland utvalda 18 hästar de sju vinnarna. Det är jag helt enkelt säker på! Höll bara tömmarna ni!

Registrerat spel

Datum: 2010-10-30
Bana: Jägersro T
Spelform: V75, omg. 48

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1
2  3, 8, 11
3  4, 7, 8
4  6
5  6, 13, 14
6  3, 4, 7, 9
7  1, 2, 5

324 rader x 1 x 0,50 kr = 
162,00 kr

Kvittonummer: C3E0 C80B 0D83 0140

Lördagshälsar
Anders



MINX IGEN

Det blev som väntat svårt att komma till från tolftespåret och ändå maxutdelning för Nelli Minx med tanke på loppet dvs en sjundeplats. Har man inte tur och får en oväntad lucka i starten så man kan komma igenom så är det bara att backa sist vilket Anna gjorde. Sen får man då hoppas på tokkörning där framme men här blev det istället ett jämnt och lugnt 17-tempo hela loppet. Så in i sista sväng satt Anna fortfarande sist och kunde välja att gå i rygg på Örjan i tredje-fjärde spår och chansa eller ge hästen ett snällt lopp och chansa invändigt. Hon valde klokt nog det senare och spurtade till sjundeplatsen knappt slagen av den häst som blev sexa. Men nu har vi en häst med sparade krafter och som både såg och kändes mycket fin hela loppet.

Så Anna lastade Minxen direkt, åkte hem till Skara från Eskilstuna och anmälde henne till nästa lopp! Så på tisdag den 2 november i Axevallas tionde lopp för kvällen startar Minxen igen. Det är ett amatörlopp över 2140 meter med autostart. Det är Johan L Sundgren som kör - han som kvalade Nelle Pride för några veckor sedan - och enda smolket är ett bakspår igen. Denna gång dock något bättre nämligen ett tiondespår. Det var synd för jag tycker motstånder ser överkomligt ut. Tidsmässigt står hon bra inne och det är inga djur som har segrat ihjäl sig som hon möter. (Det har ju inte Minxen heller men hon har definitivt mer kapacitet än vad raden skvallrar om). Studerar man hästarnas resultatrader så ser det ut som Minxen har varit ute i tuffare lopp än övriga. Förstapriset är 15000:- och har vi bara tur med löpningsförloppet borde hon kunna vara på plats i alla fall.

Beroende på hur det går väntar vid vinst ytterligare lopp på Axevalla (tror jag Anna sa) senare i november och om inte så finns ett lämpligt lopp på Åby den 14/11. När det gäller Minxens kapacitet så menar Anna att hon kommer att blomma ut nästa år. Hon behöver fortfarande både träning och erfarenhet men att det är en mycket fin häst. Hennes näst bästa treåring i stallet som hon sa.( Ni som vill veta vem som är den bästa kan höra av er till mig - man vill ju inte som hästägare skryta så här offentligt.)

När det gäller Nelli Miss så får vi avvakta anmälan som görs på söndag till ett lopp i Eskilstuna den 6 november. Det är ett lopp - i samband med V75 där - för treåriga svenska ston som tjänat högst 65000:- och över 2140 meter med voltstart. Förstapriset är 30000:- och en fördel är att det delas ut 8 priser i loppet med 5000:- vardera till 6an, 7an och 8an. Oavsett vilket lopp det blir är nästa lopp för Missen spännnade då det är hennes seger som står på spel när det gäller poängberäkningen. Skulle hon få en nolla istället blir det att "börja om" och samla nya poäng.

Vi hörs på lördag!

Torsdaghälsar
Anders


JAG MISSAR NÄSTA START!

Nelli Miss har startat fem gånger i sitt liv! Fyra gånger har jag varit på plats i förhoppningen att få komma till vinnarcirkeln. Första starten - då jag var på semester i Polen och satt på ett hotellrum med ATG-live och utan förhoppningar - då vinner hon enkelt efter en stentuff löpning i dödens!! En femteplats har jag fått vara med om men i övrigt har det varit oplacerat. Men det har inte varit hästens fel och så var det väl inte i torsdags heller.

Enligt både Anna och Johnny - och vad jag själv kunde se - så var hon jättefin innan i både värmning och provstart. Och förklaringen från både tränare och kusk - och jag instämmer efter att ha betraktat filmen flera gånger - är att hon helt enkelt snubblar till med vänster bakben när bilen släpper och så kommer galoppen. Hon är inte hetsig eller rullig och Johnny gasar inte på och enligt Anna är det normalt en travsäker dam. Jättesynd med tanke på att det blev ett billigt lopp där hon säkert hade kunnat hävda sig. Men som sagt vid nästa start håller jag mig framför datorn istället för att ge mig ut på långresor.

Tolftespår bakom bilen för Nelli Minx på tisdag den 26/10. Platsen är Sundbyholm utanför Eskilstuna, distansen är 2140 meter och det är Anna själv som kör. Det är kvällens fjärde lopp och V65s andra avdelning så starten går 19.25. Eftersom det är inom V65 går det ju att se loppet i eftersändning på TV4+ kl 21.30. Chanserna då? "Tolftespår är ju omöjligt att vinna från" säger alltid tränarna. Även om de har bästa hästen. Och ska man objektivt försöka ranka in Minxen så hamnar man väl någonstans där Travronden placerat henne nämligen 7-8 plats. Så sistapengen på 3000:- vore en riktig framgång i ett lopp där segraren får 40000:-. 

Men vi nöjer oss inte med några 3000:- inte. Förhoppninge är sjusiffrigt när det gäller dagens V75a. Så håll tömmarna ni!

Registrerat spel

Datum: 2010-10-23
Bana: Bergsåker
Spelform: V75, omg. 47

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 6, 9, 10
2  2
3  1, 2, 3, 6
4  3, 13
5  3, 6
6  7
7  1, 2, 5, 7, 8, 11

384 rader x 1 x 0,50 kr = 
192,00 kr

Kvittonummer: CD44 2B39 06C9 0104

Lördagshälsar
Anders


GO JOHNNY, GO!!

Nelli Miss startar som sagt på Åby på torsdag den 21 oktober i lopp 5 (vid åttatiden gissar jag). Ett lopp för treåriga ston över 2140 meter med autostart. Första priset är 45000:-. Det blev spår 6 alltså en bit ute på vingen och Johnny Takter kör som utlovat. Nr 7 Wal di Fiemmi  körd av Björn Goop och nr 12 Barbie Look, Åke Svanstedt ser på pappret bra ut men har alltså sämre spår. Tidsmässigt ser det bra ut för vår del. Det är bara invändiga nr 5 Thrust Candy med Thomas Jonsson som på Halmstads erkänt snabba bana sprang 14,8 den 10 oktober! Jag har svårt att sätta in oss i loppet men landar på att det finns chans att bli allt från 1 till 6. Vi får se vad "experterna" säger när Travronden och Åby-programmet kommer i början av nästa vecka. Heller inte omöjligt att jag försöker vara på plats i Mölndal.

Storebror Nelle Pelle startar i ett storlopp på Solvalla dagen innan. Från ett perfekt förstaspår är han ute efter en prischeck på 250 000:-. Men det är mycket hårt emot och bland annat från tillägg blir han jagad av sådana kanoner som Triton Sund, Finders Keepers, Target Hoss och G Moll. 

Och idag så är Nelle D´Amour storfavorit när hans ryttare Victoria Strand-Jörgensen i Åbys första lopp ska försöka vinna monté-SM. Just i monté vet hästen inte hur det är att förlora. På fyra starter har det blivit fyra segrar!

Och strax efter detta så börjar V75 och vår stora chans för dagen! Här kommer raden och håll bara tömmarna ni så...

Registrerat spel

Datum: 2010-10-16
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 46

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  4, 5
2  3, 4
3  2, 6, 8
4  7
5  1, 2, 4, 6
6  2, 11
7  3, 5, 7, 9

384 rader x 1 x 0,50 kr = 
192,00 kr

Kvittonummer: 0D86 F0ED 0041 0140

Lördagshälsar
Anders


MINX MISS

Ja det blir ingen lång loppredogörelse denna gång. Nelli Minx såg jättefin ut i provstarten men det var allt vi fick se av henne i trav vi som såg ATG-live. Från spår 4 var hon skymd av startbilen ut ur kurvan och när bilen släppte fältet var hon redan i en alltför snabb gångart och galopperade sedan hela upploppet ner och blev därmed diskad. Eftersom Anna är i USA har jag ingen rapport från Åby vad som hände utan kan bara spekulera. Om det var ovanan vid bilens vinge - första autostarten om jag minns rätt - eller om hon helt enkelt var för laddad. Jag tror inte det var något fel på hästen i alla fall. Det positiva vi tar med oss är att hon fortsatt tagit pengar i alla lopp hon varit felfri och att hon bara förlorade 20 poäng då det var en sjundeplats hon bytte ut mot denna nolla.

Och så Nelli Miss som alltså har kommit med i loppet på Åby på torsdag den 21 oktober. Ett lopp för treåriga ston över 2140 meter med autostart. Första priset är 45000:-. I och med att hon vann sitt första lopp med hela 50000:- i prischeck så möter hon ju mer rutinerade hästar där de flesta på betydligt fler starter tjänat ihop sina pengar. Undantagen är en lähderkorpihäst: Wal di Fiemmi som vann senast i tisdags på Jägersro och som på sina fyra starter tjänat 83000:- och en Svanstedthäst: Barbie Look som vunnit sina två starter. (Att hästar med högre prissumma än 60000:- kommer med beror på att startprissumman är beräknad efter vad de hade tjänat den 9/9).Som ni kanske kommer ihåg har ju Johnny lovat att köra hästen. I skrivande stund är det dock inte klart vilket lopp i ordningen på Åby det blir eller vilket spår. Det återkommer jag med i samband med morgondagens V75a.

Ni vet väl förresten hur mycket nyttigt ni kan hitta på www.travsport.se . Här kan man söka under "sportinfo" med bland annat en massa uppgifter om hästar. tränare och kuskar. Under "propositioner" kan man se ett par månader framåt vilka lopp som kan vara aktuella och tom söka på en särskild häst vad som skulle kunna passa. Under rubriken "anmälningslistor" kan man se om hästen kommer att komma med i ett lopp - och om inte hur nära det var. Sen har jag själv upptäckt att det finns mycket uppgifter gömda bakom den trista rubriken "blanketter". Kolla in får ni se ni som liksom jag är nördar på detta med travsport!

Fradgshälsar
Anders

"VILKEN SKÖNING"

Jag fick tag på kusken Johan L Sundgren strax efter kvalloppet - ja Anna är på semester i USA för att titta på unghästar enligt mottot: "Det som är modernt där i år - är modernt här hemma om två år" - och han hade bara lovord om Nelle Pride. "En riktig sköning som lägger mycket mark under sig!".

Som ni förstår så klarade Nelle Pride kvalet med råge och drog därmed in sina premiepengar. Trots galopp sprang han en tid på 1,22,8 och jag frågade förståss Johan om galoppen. Priden startade ju på den bakre volten tillsammans med två andra tvååringar medan på den första volten fanns äldre hästar som behövde kvala för att få starta igen. Och vår häst är så startsnabb att han direkt var uppe i rygg på de som startade 20 meter framför och eftersom han är stänkrädd så blev det en galopp.

Men han ställde sig snabbt och sen fick Johan hålla i honom så han inte skulle springa ikapp dem igen och få stänk på sig! Han är fortfarande omogen och springer och tittar på allt runt omkring men fart har han som duger. Johan tyckte det var helt rätt att låta honom fortsätta träna på och växa i sin kropp och starta honom tidigt som treåring. Och kommer han bara i närheten av storebror Nelle Pelle som nyligen vann en V75-final på Solvalla så...

Och så har vi Nelli Minx start att se fram mot på torsdag. Jag återkommer!

Tisdagshälsningar
Anders

KVALPREMIE OCH MINX PÅ TORSDAG!

På tisdag är det dags igen för Nelle Pride att försöka kapa åt sig premien på 20000:-. Johan L Sundgren får en ny chans och denna gång råder lite speciella förutsättningar som är nya för i år. Man kan nämligen välja att hoppa över själva premieloppet och gå direkt på kval. Och klarar man då kvaltiden - som innebär att hästen ska springa fortare än 1,28 - så får man också premien.

Så Priden går alltså ut nu på tisdag den 12 oktober på Axevalla i dagens andra kvallopp kl 17.20. Han startar från spår 10 som innebär andraspår i bakre volten och det enda vi ska vara oroliga för är ju att han är stänkrädd. Fart som duger har han ju annars. Den fortsatta planen är att både Nelle Käck och Nelle Pride kommer att träna på några månader till så någon start som tvååring är inte aktuell för någon av dem. De kommer sedan att matchas som treåringar.

Sen på torsdag den 14 oktober är det dags för Nelli Minx igen. Det är faktiskt hennes åttonde start och sex av de sju tidgare har hon tjänat pengar och den sjunde gången galopperade hon i sista sväng troligen för att hon besvärades av karledsinflammation. Johnny sitter upp i Åbys sjätte lopp med distansen 2140 meter auto. De har ett fjärdespår med Svanstedts Karamell Hornline invändigt som hon stött på tidigare och som är startsnabb. Rygg på Svantedt denna gång och så snikspåret på upploppet? De tre första i Minxens förra lopp är med denna gång också så det ser som vanligt tufft ut. 30 000:- väntar vinnaren!

Annas plan är sedan att låta Nelli Miss starta på Åby veckan efter alltså den 21/10. Det är ett treåringslopp för ston över 2140 meter med bilstart och med hela 45000:- till vinnaren. Loppet är stängt vid 60 000:- och Missen står alltså perfekt inne med sina 58000:-.

Nelli Bell är nu på plats hos Anna i Skara. Även för henne väntar nu träning i några månader och så får vi se om operationen och behandlingen givit avsedd effekt.

Och så vår chans att vara med och dela på jackpotten! Håll tömmarna och på återhörande! 

Registrerat spel

Datum: 2010-10-09
Bana: Hagmyren
Spelform: V75, omg. 45

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  3, 7
2  6
3  3, 6, 8
4  3, 6, 7
5  3, 8, 15
6  1, 4, 6, 7, 9, 12
7  2

324 rader x 1 x 0,50 kr = 
162,00 kr

Kvittonummer: 0B64 1B9B 5F8A 4140

Lördagshälsar
Anders


JOHNNYS MISS?

Då är festen på Solvalla över för denna gång. Två välförtjänta Oaks- (Tamla Celeber) och Kriterievinnare(Raja Mirchi)  har korats. Vilken sport och vilket väder för att vara början av oktober. Men "stolpe ut" för våra hästar. Minxen i torsdags och Missen i lördags.

Som planerat togs Nelli Miss lugnt i starten av Johnny Takter. Med spår långt ut på vingen och med startsnabba innanför fans ingen anledning att försöka köra framåt. Han backar och hittar en bra position som fyra i andraspår och som efter femhundra meter efter lite körning där framme blir trea i andraspår. Perfekt och hästen ser stark och fin ut. Första femhundra gick efter 1,14.

Sen händer ingenting nästa 1000 meter. Positionerna är intagna och hästarna lunkar på i drygt 15-tempo och som kusk i dagens 11e lopp finns ju risken att man tar sig en liten tupplur. Sexhundra meter från mål börjar tempot dras upp där framme och Johnny vill nog gärna sitta kvar så länge som möjligt. Han förväntar sig nog att hästen han har i rygg ska börja stöta men istället kommer sistahästen med en riktig svepare och då är Johnny inte med. Det gör att han in i sista sväng faktiskt sitter näst sist med massor av hästar framför sig.

Vårt ekipage kommer inte loss och får inte fritt fram förrän det är dags för upplopp. Nelli Miss spurtar starkt oxh når fram till en sjundeplats i ett tempo som ssita femhundra för de där framme går i 12,9! Johnny var förbannad på sig själv att han inte körde före de andra i tredjespår för då hade det blivit en tredje/fjärde plats sa han efteråt. Nelli Miss sluttid blir 1,16,1a vilket är det snabbaste hon sprungit i ett lopp.

Dagen efter kom Johnny fram till Anna och bad att få köra hästen igen för att få revanschera sig. Han grämde sig fortfarande över sin styrning men tycker mycket om hästen. Så han får väl chansen en gång till Anna  :-) ?

Planen för Nelli Miss är ett lopp på Åby den 21 oktober och för Nelli Minx troligen också Åby fast den 14/10.

Vi ser framåt! Trots måndag och vardag!
Hälsar
Anders

SYSKON PÅ SOLVALLA

Stor dag idag med starthäst på Solvalla och allt! En härlig höstdag med solsken, svaga vindar och ljummet i luften här i Stockholm. Kan det bli bättre? Och imorgon väntar Kriteriet och Oaks och inte minst Oaks Consolation - V65s avdelning 2 - där Quatum Dreamgirl startar från spår 9 med Jorma i jollen (för er som vill följa även hennes äventyr).

Nelli Miss brorsa Nelle Pelle startar också på Solvalla idag och som får förtrondet igen som spik i avdelning 2 på mitt V75-system! De är båda undan Farmer Pride som på sin tid tjänade över 800 000:- på sina 101 starter. En kuriositet i sammanhanget är att Johnny Takter alltså körde Nelli Miss´mamma i ett trettiotal av hennes starter och drogtack vare hans styrningar in nästan hälften av pengarna!

I lopp 11 direkt efter V75-omgången idag ska alltså Nelli Miss starta. Det blev som väntat tufft motstånd och med svårt läge från spår 7 bakom bilen. Johnny Takter kör som sagt Missen igen och skulle han hitta ner i banan så ska pengar inte vara en omöjlighet i alla fall. Distansen är 2140 meter och förstapriset är 40000:-.

Jag pratade med Anna igår och hon var förgrymmad på sig själv efter styrningen av Nelli Minx. I den ogiltiga starten prickade hon perfekt och hade då kommit ett hack längre fram dvs i rygg på Svanstedt. Den andra starten blev inte lika bra och sen tvingades hon ta i hästen in i första kurvan och på detta sätt tappade hon en position. Annars kändes hästen jättebra hela loppet och gick starkt till slut. Jag tycker kanske att Anna är onödigt kritisk mot sig själv men det visar väl att tjejen har vinnarskalle. Jag tycker oftast hon kör våra hästar minst lika bra som en del av hyrkuskarna! Och den åsikten vet jag att jag delar med Per (den riktiga Nelle Pelle alltså!).

Här kommer raden! Håll tömmarna bara så har vi redan tjänat de stora pengarna innan Missen startar!


Registrerat spel

Datum: 2010-10-02
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 44

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  3
2  4
3  1, 2, 4, 5, 6, 9, 11, 12
4  2, 4, 5, 9, 11
5  2
6  1, 9, 11
7  1, 4, 6

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 038C 0C32 190C 0344

Sol(valla)hälsningar så här på lördagen:
Anders


MINX GODKÄND SEXA

Nelli Minx blev alltså sexa igår på Abytravet. Hon får egentligen en ganska bra start från sitt innerspår men en frikänd Åke Svanstedt kommer mycket snabbt utifrån och förbi. Det blir körning där framme och ytterligare två hästar klämmer sig ner framför efter en snabb första femhundring. Så där sitter de Minxen och Anna 4e invändigt och där avgörs nog loppet för vår del. Första femhundringen går i 15 tempo och andra i 25-tempo!!

Med sista varvet kvar kommer Anna ut som fjärde häst i andraspår och 700 börjar hon avancera i tredje. Men då skruvar Åke i spets upp tempot och det blir omöjligt att ta något bakifrån. Hon håller samma tempo som täthästarna sista femhundra och ser stark ut över upploppet men som sagt rejält tempotorsk.

Avslutningen de sista femhundra gick i 13-tempo. Facit: helt godkänd insats från både häst och kusk och sjätteplatsen gav 2000:- vilket gör att hon nu passerat 30000:- intjänat. Sluttiden på Minxen blev 18,3 och det blev två lopp. Första och sista femhundra som gick i 15 respektive 13-tempo. Och de tusen i mitten som lufsades i 22-tempo.

(Måste också berätta om en bra kusk- och hästprestation i Åbys första lopp när Anna med sin häst Tournesol går i dödens hela sista varvet men enkelt slår klorna i ledaren på upploppet och glider undan och vinner med 4 längder! Stiligt!)

Nu ser vi framåt mot morgondagen och Nelli Miss´lopp på Solvalla. Om någon ska dit så hör av er så fixar jag biljett!


Goda ekonomiska nyheter

Ekonomin ser bra ut i båda teamen just nu. Team I har i skrivande stund ca 100 000:- på kontot. Och sen har vi lite momsfordringar också. Det betyder att vi inte har behov att ta in några månadsavgifter det sista kvartalet 2010 och om Minxen och Missen fortsätter att tjäna pengar kan vi nog även börja 2011 med någon avgiftsfri månad. Team II har drygt 100 000:- på sitt konto och där kommer ju Käckens premie på 20000:- att ramla in. Dessutom hoppas vi ju också att Priden ska gå ett godkänt premielopp i oktober så vi fär 20000:- till. Det skulle i så fall innebära avgiftsfritt både sista kvaratlet 2010 och första kvartalet 2011. Och sen är det väl dags för herrarna att själva tjäna ihop till havren! Den som vill ha mer detaljerad information kan höra av sig till mig.

Fredagshälsar
Anders

 


RSS 2.0