LUFTEN GICK UR!

Det såg lite konstigt ut in i sista sväng. Nelli Miss och Anna hade så långt fått en bra resa efter en OK start och hamnat i tredje utvändigt. Hästen såg fin ut både före och i loppet. Men in i sista kurvan sprang alla andra hästar bara förbi både ut- och invändigt och det såg ut som om luften gick ur hästen. När jag sedan pratade med Anna kom förklaringen: hon hade kört punktering varvet kvar och in i sista sväng var det bara fälgen kvar och hon vågade helt enkelt inte driva på utan tog upp istället. I och för sig - som hon sa - var det väl inget tryck i hästen men det har väl sin förklaring i att det var första loppet på fem månader. Men så dåligt som det såg ut på livesändningen var det alltså inte när de mer eller mindre skrittade över mållinjen.

En timme senare så blev det dags för Nelle Käck att starta från sitt tillägg på innerspår och med 12 hästar att runda. Det belv lugn avgång - han kändes lite osäker efter provstarten så därför tog Anna det lugnt men när han fick hästar omkring sig blev han säkrare - och när det stora fältet efter ett halvvarv börjat formera sig blev det till slut femte utvändigt. Och ledaren slapp tryck utvändigt och fick fuska bort hela första varvet i 19-tempo! Halvvarvet kvar börjar avancemanget och vårt ekipage hamnar som tredje häst i tredje spår. Och tyvärr blir det ingen riktig fart på den framför så in på upploppet är det långt fram. Men han går som vanligt starkt långt där ute och spurtar till sig femte priset på 6000:-. Sista femhundringen gick i 15-tempo vilket bör betyda att Käcken var nere runt 13 det sista halvvarvet där ute i spåren.

Stallform hos Anna? Jag det ser ut så efter att hon igår passerade miljonen insprunget till stallet, Senaste veckan har givit en kvarts miljon mest tack vare att den nya stjärnan - Here to Rock F, med Enjoy Lavec som pappa och viking Kronos som morfar!! - igår vann Breeders för tvåringar på Bergsåker med 175000:- i förstapris! Grattis Anna och hela gänget däruppe i Knivsta.

Ni får snart dagens hästupplevelse i form av en V75-rad. Själva ska vi förutom detta få uppleva något nytt inom hästlivet alldeles strax: fölvisning. Vi fick ju vår första egna uppfödning i år en hopphäst, holsteiner och sto efter Calido. Vi tycker förståss att Hera (som hon heter) är jättefin men det har också andra tyckt. Och de har rekommenderat att vi ska ta med henne på fölvisning. Det har ju ingen kommersiell betydelse men en kul grej att se hur experterna värderar fölet. Men det höll på att skita sig då den stolta modern - Carmenzita - drabbades av en besvärlig hovböld som inte gick att punktera och sprack först i början av veckan. Men igår blev hon ohalt så nu blir det visning till slut.

Så jag har två anledningar att hålla tömmarna idag. Dels för Hera och dels för V75-raden nedan. Ni kan väl göra så ni med!

Registrerat spel

Datum: 2011-08-27
Bana: Bergsåker
Spelform: V75, omg. 39

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 7, 9, 12
2  4, 5, 7, 8, 10
3  3, 4
4  5
5  1, 2, 15
6  5
7  2, 3, 4

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 8786 3B8F 6634 1000



Lördagshälsar
Anders


RAPPORT FRÅN KNIVSTA!

Hade turen att besöka våra hästar igår hos Anna en av de fåtaliga sommardagar man har fått uppleva i år. Jag såg flera av de våra i sina snabbjobb och allt såg positivt ut. Nelli Memory såg fin ut men - som Janne Plog sa som körde henne - är hon fortfarande lite valpig. Nelle Pride såg också fin ut och Johan Nilsson som körde honom för första gången - proffstränare som nu flyttar in på Jims anläggning - tyckte han kändes bra men att det märks att han är stänkrädd (han fick gå bakom häst hela tiden för att vänja sig?).

Och så kunde vi tillsammans konstatera att Nelli Miss fått ett bra startspår - spår 4 - bakom bilen i loppet på Örebrotravet på torsdag den 25 augusti. Det är lopp 3 och ett så kallat damlopp över 2140 meter och Anna kör förståss själv. Det är 20 000:- till vinnaren. Missen är enda fyraåringen - i övrigt är det alltså äldre ston - men står pengamässigt bra inne. Hon behöver säkert loppet eftersom hon inte startat sedan i mars medan alla de andra varit ute sista veckorna. Men visst finns chansen i alla fall att tjäna lite pengar.

I lopp 6 samma kväll är det Nelle Käcks tur och det ser riktigt intressant ut tycker jag. Full distans och Käcken står med två andra andra hästar på tilläggsvolten där han har innerspåret. Anna (!) kör och vi har en av loppets mest rutinerade treåringar, den som tjänat mest pengar och när det gäller rekordtid är överlägsen de andra. Men det kan ju finnas en dold stjärna bland de som bara startat någon gång på främre volten och det är ändå 12 hästar att runda för att komma till spets. Men här finns ändå en bra chans som jag ser det!

Å så över till veckans ordinarie V75a med en Anna-häst på startlinjen i E3-finalen och inte vilken kuse som helst utan: Global Noble! Han är pigg och uppåt i form säger stallrapporten och Jorma bestämmer helt själv taktiken men Anna är inte främmande för att släppa ledningen trots startsnabbhet och bästa spåret. Det blir nog mycket körning från både Rusty Dust och Luddes båda hästar och då kan det ju bli lucka till slut och en fördel att ha krutet torrt på upploppet. Ingen annan har anmält intresse idag att hålla i tippandet trots att jag väntat in i det längsta. Så skyll er själva! Jag tar med Global Noble men garderar honom. Resten ser ni nedan så håll tömmarna ni!

Registrerat spel

Datum: 2011-08-20
Bana: Romme
Spelform: V75, omg. 38

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  4, 7
2  1, 2, 4, 5
3  2
4  7
5  12, 13
6  1, 2, 3, 4, 8
7  2, 8, 9, 12

320 rader x 1 x 0,50 kr = 
160,00 kr

Kvittonummer: 8D82 C4AA A494 3444

Hemma i Skåne igen så blir det soliga och blåsiga lördagshälsningar:
Anders


VILKEN KVÄLL PÅ VALLA...

...det kan bli. Fina hästar och bra lopp och jag tycker att jubileumspokalen kommer lite i skymundan. Jag ska dit!

Återkommer på lördag då planen är att Nelle Käck och Nelli Miss ska anmälas till Örebro till lopp som går nästa torsdag.

Här en extra V75. Han var bra nära den där Eskil men håll nu tömmarna för mig!

Registrerat spel

Datum: 2011-08-17
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 37

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 3, 4, 7
2  2, 5, 7
3  6
4  2
5  4, 13
6  1, 2, 3, 4, 7
7  6, 9, 12

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: AB68 859D 1B05 1044

Extra onsdagshälsningar:
Anders


SPARKEN?

Ja så är det nog. Ni har haft tålamod länge nog med mitt tippande i stort sett utan några goda resultat. Och igår kom lite finkänsligt ett förslag via mail från en av våra andelsägare: Eskil Gertsson. Så han är den skyldige denna vecka om det inte blir storkovan. Så får vi se om någon annan tar sig an utmaningen nästa vecka?

Nåväl nu är Nelli Bell hemma i Skåne hos Per och därmed är bytet genomfört. Annars inget nytt att rapportera men jag åtrekommer så fort det sker nåt spännande på hästfronten.

Så nu håller vi tömmarna för Eskils rad!
Registrerat spel

Datum: 2011-08-13
Bana: Skellefteå
Spelform: V75, omg. 36

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  5, 6, 10
2  5
3  1, 2, 3, 7, 12
4  1, 6, 10
5  1, 2, 3, 5
6  9
7  9, 15

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 47E4 09D2 9D4B 3444



Lördagshälsar
Anders


BYTT, BYTT...

På förslag från Per Grundström och efter samråd med Anna Forssell har vi idag beslutat oss för att byta ut Nelli Bell i Team Nellevad I. Det har inte varit något lätt beslut och det är som Anna säger en häst som ena veckan ser väldigt fin ut för att nästa vecka göra en övertygad om att detta är inget att satsa på. En häst med bra kapacitet men som inget fått ut av den (ännu?). Och där ligger svårigheten i beslutet. Hur länge ska man vänta och hur mycket ska det få kosta?

Istället för Nelli Bell tar vi in Nelli Memory som Per har behållit för egen del och som hela tiden varit hos Anna i träning. Det är ett treårigt sto ur samma "kull" som Käcken och Priden och med samma pappa nämligen Muscle Memory. Hon har samma mamma som Nelli Minx: Mindy Hanover (e Sierra Kosmos) som har sju registrerade avkommor. De hittills två bästa av hennes avkommor är:
- Nelle Smash en elvaårig valack som tjänade nästan 700 000:- kronor och med rekordet 13,1ak och vunnit flera V75-lopp. En häst som jag själv haft nöjet att träningsköra och som sett till att både Per och jag på den tiden fick möjlighet att träna våra armmuskler. Han finns nu utomlands (Belgien?) om jag minns rätt.
- Alphabeet Street - som Per hade döpt till något annat men som köparen ändrade på - var lovande som unghäst och tjänade nästan 250 000:- innan hon gick i aveln och med rekordet 13,9am. Som jag förstår det står hon nu nere i Frankrike och har för övrigt fått ett föl (som nu är ett år) efter Ready Cash!

Nelli Memory är också en starthäst som i onsdags gick sitt första lopp inne på Solvalla, blev åtta och fick därmed sista matlappen på 5000:-. Tiden 20,3m är ju inget att hurra för - tre sekunder efter segraren - men då ska ni komma ihåg: hon gick iväg väldigt fint från sitt springspår (bricka 7) med hjälp av Ulf Ohlsson i sulkyn. Tyvärr kom hon inte ända fram utan hamnade i dördens hela första varvet och när Svanstedt varvet kvar forcerade sin häst till spets valde Ohlsson att krypa ner som fjärde invändigt. Hon tappade sedan in i mål och efteråt visade det sig att hon drabbats av samma skit som Priden.

Spännande ska det i vart fall bli att se vad hon kan prestera när hon är tillbaka igen efter förkylningen.

Annars inget nytt men det räcker väl så länge!

Måndagshälsar
Anders





INGET NYTT FÖR TILLFÄLLET!

Dagens blogginlägg innehåller "enbart" (det kan ju ändå vara värt mycket med tanke på jackpot å allt) raden. Inget nytt att rapportera förutom att Anna har en del snoriga hästar bland andra då vår Pride. Idag har hon ju Son of Brodde till start i V75s 4e avdelning. Håll tömmarna och på återhörande i veckan som kommer!

Registrerat spel

Datum: 2011-08-06
Bana: Rättvik
Spelform: V75, omg. 35

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  3, 4, 5, 8, 12
2  6
3  1, 2, 4, 9
4  4, 9, 11
5  8
6  1, 5, 12
7  2, 12

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 4744 B2AA 59C5 3444

Lördagshälsar
Anders


RSS 2.0