DET BLEV PRECIS TVÄRTEMOT! KÄCK I SEMI - PRIDE SIST.

Klang och jubel - vi har en häst i semifinalerna i Breeders! Men det blev inte Priden utan Nelle Käck! Och han behöver verkligen inte be om ursäkt. Johnny gör också en mycket bra kuskinsats. Från det knepiga sjättespåret kör han framåt och Käcken visar att han kan öppna bra. Anna hade dock varnat för att han kan rumla till i första sväng så Johnny tog det lite lugnt och hittade för en kort stund ryggen på Ohlsson med Priden medan de körde där framme i 11-tempo! Men Ohlsson styrde snabbt ner på innerspår och Käcken hamnade i dödens. Sen kom finnen från bakspår och då tänkte jag nu är vi frälsta men han fortsatte framåt och fick överta (?) från den ledande favoriten David Sisu så där var vi i dödens igen. Aj, aj och högt tempo var det. Så såg det ut fram till sista sväng när Käcken började se märkt ut och Johnny fick möjlighet att krypa ner i ryggen på David Sisu medan Lennartsson kom upp utvändigt om vår häst och kopplade grepp om tredjeplatsen. Men finnen i ledningen blir omotiverat för ivrig och är på sin häst som svarar med galopp i ledningen. David Sisu tar över och faktiskt tar Käcken in på Lennartssons häst trots sin tunga löpning och är inte långt från andraplatsen i mål.

Men en mycket stark tredjeplacering från dödens och tiden 14,5! Segraren David Sisu - som ju fick en smörlöpning i vinnarhålet - gick 14,2 vilket var nytt banrekord för 3-åriga hingstar/valacker! Nu är man ju part i målet men det vete f..n om inte vår häst var bäst i loppet? Ja finnen var kanske bättre men det är en konst att hålla sig i rätt gångart också! Prischecken skrivs ut på 22500:- och boka in den 26 oktober på Solvalla när semifinalerna ska avgöras!

Nelle Pride då. Jag tyckte han såg lite blek ut redan i provstarten och likaså när bilen släppte fältet. Det var inte den ivrige Priden vi varit vana att se. Och Ulf Ohlsson kände direkt att det inte var samma tryck och det var därför han snabbt valde innerspåret. I princip tappade han sedan hela vägen och togs ut ur loppet i sista sväng. Nåt skit är det säkert och Anna ska kolla upp honom. Han blåste efter loppet men inte särskilt oroväckande och förklaringen är troligen en lättare infektion. Det finns två chanser kvar att kvala in: på Mantorp den 5/9 och Axevalla 11/10. Det positiva är att Priden inte tappade några startpoäng då han bytte ut en nolla mot en nolla men det kan ändå bli problem att komma med då säkert fler bra hästar vill vara med i leken som samlat mer poäng än Priden.

Klart det var en glad Anna Forssell jag snackade med för en stund sedan. Hon var mycket nöjd med Käckens insats och verkade inte alltför orolig när det gällde Priden. Hennes glädje berodde nog också på att hon tidigare under dagen vunnit med en ny tvååring som hon menar är bättre än Global Noble. Han gjorde nu sin debut och vann enkelt och såg riktigt, riktigt fin ut. Lägg namnet "Here to Rock F"  på minnet!

Nelli Minx är inte riktigt fräsch. Hon springer och slår sig på träningsrundorna (men är inte halt) så därför låter anmälan till lopp vänta på sig.  För Nelli Miss del siktar Anna på ett damlopp på Örebro den 25 augusti vilket innebär att hon tänker köra själv. Nelli Bell låter hon tveksam till så där kommer vi att göra ett ställningstagande till fortsättningen de närmaste veckorna.

Söndagskvällshälsar

Anders

PRIDEN TILL SEMIFINAL OCH KÄCKEN SIST...

...ja så har Hagmyrens tipsexpert rankat våra hästar. Nelle Pride är alltså rankad fyra och Nelle Käck sist. Travronden är ännu tuffare mot oss och rankar våra hästar som nia och tia i loppet. Jag håller med dessa experter om att det är tre kusar som höjer sig över de andra: Salmelas David Sisu, Svanstedts  MT Golden Boy och Lahtinens Alfas Domino men sen tycker jag det är vidöppet. Att däremot få med båda till semifinal blir nog jättesvårt och har vi en av dem där efter söndagen så ska vi jubla.

Vem av de två har då störst chans. Kapacitetsmässigt har jag svårt att ranka dem. Enligt Anna är det ju Käcken som har lättast för sig men Priden tycker jag har visat både startsnabbhet och löpskalle.  Så spåret kommer nog att avgöra till Nelle Prides fördel i den inbördes matchen eller vad säger du Johnny? Vill du ha ett ord med i laget?

100 mil i ena riktningen å sen ska man ju hem också blev för mycket för mig (ellr för den som bestämmer om jag säger så). Så det får bli livesändningen kl 15.10 i morgon söndag å så framåt kvällen ska ni få ett referat på bloggen.

Tredubbla anledningar att hålla tömmarna denna helg så släpp inte taget även om det inte skulle bli några miljoner i kväll. Håll kvar bara!

Registrerat spel

Datum: 2011-07-30
Bana: Hagmyren
Spelform: V75, omg. 34

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  3, 7, 9
2  2, 6
3  1, 7
4  3
5  3, 8, 10, 11, 15
6  5
7  1, 3, 5, 8, 9, 10

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 2322 3D12 14A1 1804

Lördagshälsningar från ett varmt och soligt Göteborg!

Anders

PS Ja, jag lurade med hustrun hit igår för att idag säga nu har vi bara 70 mil kvar till Hudiksvall men tji den gubben gick inte,,,


SÖNDAGSKVAL!

På söndag, julis sista dag möts våra "grabbar" i ett och samma lopp. Och inte vilket som helst utan i ett Breederskval över medeldistans och med bilstart. Platsen blir den bana - Hagmyren - som fostrat travets storheter såsom Nordinarna och en viss Johansson som ju låtit tala om sig. Reglerna för Breeders innebär att de sex främsta går till semifinal på Solvalla 26 oktober där sedan uttagningarna till finalen sker som går den 5 november på Sundbyholm utanför Eskilstuna. Det är väl lika bra att boka dessa datum redan nu eller...?

Nja vi ska veta att det är ett tufft kvalheat. Det är Hagmyrens lopp 4 och min gissning är att loppet går vid tretiden som första lopp på V65an men det får jag återkomma till.

Nelle Pride har lottats till ett andraspår och han har fått Ulf Ohlsson i jollen (som körde Priden senast och just nu utmanar Björn Goop i allsvenska kuskligan). Spår och startsnabbhet borde ge en bra position, antingen rygg på en bra ledare eller andra utvändigt.

Nelle Käck har fått det lite besvärligare med ett sjättespår. Han verkar ju inte heller vara lika snabb från start som Priden så tvärtom hade kanske varit en önskedröm. Men å andra sidan har han ju virituosen Takter som ska hjälpa till med upplägget så de kan kanske ordna en bra position trots allt och köra till slut?

Motståndet? David Sisu! Och Svanstedts M T Golden Boy som startat och vunnit i samtliga sina tre lopp och tjänat 100 000:-. Å så några till ... Det blir stentufft men tidsmässigt ser det väl inte ut som de andra ska springa ifrån våra kusar. Tar sig en av dem till semifinal är det bra och skulle båda ... ja jäklar då blir det smällande korkar även på söndagskvällen trots att semestern är slut och kneget börjar på måndag. Förstapriset är 75000:- och sista matlappen på 5000:-.

I väntan på detta får ni här en rad att suga på ikväll inför kvällens extra V75a med anledning av Hugo Åbergs. Efter allt grå- och regnväder vi haft senaste veckan här i Skåne håller det på att klarna upp och det kan nog bli en fin kväll på Jägersro. Men jag viker ner mig och knäpper på TV4-sport för att se Torvald Palema vinna! Håll ni tömmarna bar så ordnar sig allt!


Registrerat spel

Datum: 2011-07-26
Bana: Jägersro Tr
Spelform: V75, omg. 33

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 3, 4, 10, 12
2  5, 10, 11
3  6
4  4, 5, 8, 10
5  15
6  2, 4, 7
7  7, 13

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 87A0 1B49 5AA3 5804

Tisdagshälsar:
Anders


PÅFYLLNING, TACK!

Även om jag räknar med att köra en extra V75a å vår räkning i morgon så tar jag idag det säkra före det osäkra och vädjar till er att betala in pengar - enligt nedanstående - så fort som möjligt. På fredag är det några större utbetalningar som ska verkställas. Ni kommer att få en faktura i brevlådan i veckan, men kan ni får ni gärna betala i förskott. Så här är läget i de båda teamen:

Team 1 med stona har ju inte alls lyckats så bra i år. Det betyder också att prispengar har uteblivit i stor utsträckning och då måste ägarna skjuta till. Kontot är i princip tomt och vi ska betala träningsavgifter och försäkringar nu i månadsskiftet på ett totalt belopp på ca 67000:-. Det är extra dyrt när hästarna startar och inte tjänar pengar för då tillkommer anmälningsavgifter, resor, utselningsavgifter mm. Så det jag vill är att få in månadsinsats för både juli och augusti nu senast den 31/7. En månadsinsats är ju 1250:- per andel så det innebär 2500:- per andel så snabbt som möjligt.

På fakturan finns också en insats för september på 1250:- per andel att betalas senast den 31/8. Vi kommer att få momspengar tillbaka på ca 25000:-, så jag räknar med att vi klarar oss fram till slutet av september med dessa insatser. Sen får vi hoppas på att hästarna börjar bidra själva nu när de kommer igång och startar igen!

Team 2 har det bättre ställt om än lite problematiskt med likviditeten just i det kommande månadsskiftet. I kassan finns knappt 30 000:-. Under augusti kommer minst 15000:- i prispengar (från starterna i juli och förhoppningsvis startar de båda nu på söndag också) och 20 000:- i momsåterbetalning. Utgifterna uppgår till knappt 50 000:- nu i månadsskiftet i form av träningsavgifter mm och försäkringar.  Så för att klara likviditeten så vill jag ha en månadsinsats så fort som möjligt på 400:- per andel. Om det kommer att behövas mer avvaktar jag med och ser vilka resultat Käck och Pride gör de kommande veckorna. Faktura på väg!

Jag återkommer på bloggen i morgon tisdag med en rapport om hur det ser ut inför Breederskvalen på Hagmyren på söndag 31/7 samt en extra V75a inför Hugo Åbergs på Jägersro i morgon kväll.

Riktiga måndagshälsningar!
Anders

FRUKTANSVÄRT OCH OFATTBART!

Plötsligt blir det man tycker är det viktigaste på lördagarna nästan totalt oviktigt. Vansinnesdådet i Norge är svårt att ta till sig oavsett man tänker på omfattningen eller försöker sätta sig in i sorgen som de som mist sina ungdomar måste känna i denna stund. Känslorna fastnar hela tiden där även om förnuftet säger att livet går vidare...

Det som hänt visar också att terrorism och sådana dåd inte handlar om politik, religion eller något annat. Utan att just extremism i vilken form den än tar sig drar till sig sjuka människor, psykopater som helt kallsinnigt kan begå dessa dåd. Jag har precis läst den nyutkomna boken om Salaligan - "Den magiska cirkeln" - som handlar om ett gäng som härjade på 30-talet i Sverige och kallsinnigt dödade "bara" fem männiksor. Den leddes av en känslokall psykopat - Thurneman - som legitemerade sina dåd med yoga, hypnos och tron på själavandring. Den som vill ha en inblick i hur dessa sjuka människor funkar ska läsa denna bok!

Jag kan inte låta bli att imponeras av de norska myndigheterna. Jag har följt NRKs sändningar och tycker om den öppenhet och tydlighet (och även språkbruk och ordval som inte alls varit så byråkratiskt som det brukar) som såväl statsminsiter, justieminister och poliser framträtt med från första stund. De visar på ett gott ledarskap i en svår stund för nationen. Eftersom vi i familjen blev nära berörda av tsunamikatastrofen så kan jag konstatera att de agerar helt annorlunda än den kurragömmalek som svenska myndigheter och talespersoner ägnade sig åt då. Kan det ha något att göra med att de norska upplevelserna av andra världskriget och nasismens terror bara ligger en mansålder bort. Det svensa beteendet under samma tid var ju just igelkottens!

Nåväl, livet går som sagt vidare och härmed kommer - trots dramatiken i vårt broderland - veckans V75a. Håll tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2011-07-23
Bana: Axevalla
Spelform: V75, omg. 32

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  11
2  1, 2
3  2, 3, 9
4  1, 3, 4, 10
5  13
6  2, 3, 4, 6, 8, 9, 12
7  7, 8

336 rader x 1 x 0,50 kr = 
168,00 kr

Kvittonummer: 0F86 AC27 9849 5000


Lördagshälsar
Anders  


KÄCK MED PENGAR!

Det blev så tufft motstånd som förväntat. Nelle Käck kändes jättefin i värmningen: "Nästan så jag vill köra själv" som Anna sa och hon provade bakom bilen också före tävlingarna där han skötte sig utmärkt. När det sedan blev allvar så visade det sig att Käcken inte alls så startsnabb (ännu?) som kompisen Nelle Pride vilket gjorde att Jennifer Tillman kom till ledning. Hon släppte i sin tur till Untersteiner och så kunde Adielsson krypa ner i en lucka och efter femhundra var det 4e invändigt! Tempot hade då varit 11,6. Å så kom Ludde dundrande som vanligt från sitt tolftespår och blev enkelt släppt till ledningen och då var det femte invändigt vilket varvet kvar innebar sist i fältet. Andra femhundringen gick i 20-tempo! När de där framme drar upp speeden sitter han inlåst och får luckan 100 meter kvar. Å Käcken är ju inte tvärspeedig men håller jämnt tempo med spetsen in i mål och lägger beslag på sjundeplatsen och 5000:- på tiden 16,4.

Med tanke på löpningsförloppet en godkänd insats och ett bra preparé inför Breederskvalen på Hagmyren den 31/7. Vi bestämde igår att anmäla både Käcken och Priden till samma kvallopp vilket om de kommer med gör att de får möta varandra. Det räcker att vara bland de sex första för att gå till semifinal på Solvalla den 26 oktober.

Behållningen igår på Axevalla var annars när Ludde kom tillbaka efter sin skrällseger med Klio Face till 55 gånger pengarna. Han hade boxarna intill Anna och började spontant snacka med oss glad som en speleman. "Jag fattar inte hur den där lilla ponnyjäveln fixade detta. Hon har ju aldrig gjort något rätt tidigare och jag trodde inte på henne när hon ville sätta fart men blev ju tvungen att vrida ut och så blir hon först!". Jag tyckte då jag skulle ställa den vanliga sportjournalistfloskelfrågan: Hur känns det Ludde? Då svarade han med ett stort mått av självironi: "Ovanligt, jag är ju mest van vid att bränna med storfavoriter!".

Jag fick med friskintyget på Nelli Miss och förståss u.a!! Så för Nelli Miss och Nelli Minx är problemet att hitta lämpliga proppar.

En mindre kul nyhet är att det behöver komma in pengar på kontona nu. Jag har gjort en preliminär sammanställning och för Team I - och i och med att det varit dåligt med vinstpengar - så kommer det nog att krävas 2-3 månadsinbetalningar. För Team II är behovet en inbetalning just nu. Jag återkommer med mer info och fakturor i era brevlådor om en dryg vecka men tänk på då att det blir korta tider för inbetalning då vi har räkningar att betala den 31/7. Men som sagt jag återkommer!

Och det kan ju hända att det inte behövs. Skulle vi ta hem storkovan i Årjäng så kan vi blåsa faran över så följ med spänning loppen i eftermiddag med nedanstående rad i handen - men glöm inte att hålla tömmarna också!!


Registrerat spel

Datum: 2011-07-16
Bana: Årjäng
Spelform: V75, omg. 31

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 5
2  1, 8
3  3, 5, 7
4  7
5  2, 6
6  5, 9, 12
7  2, 3, 6, 9, 12

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 8B8C 49D1 25A3 5800

Lördagshälsar:
Anders


KÄCK FREDAG

Våra grabbar i team 2 förgyller just nu våra fredagskvällar. Nu på fredag den 15 juli är det dags för Nelle Käck på Axevalla i kvällens andra lopp med start 18,42. Ett treåringslopp som är stängt vid 100 000- intjänat, över 2140 meter och för första gången för Käcken blir det bilstart. Han har begåvats med spår 1 och med Jorma Kontio i sulkyn. Att det skulle bli tufft visste vi redan när vi anmälda. Alla stortänare är där - inklusive Anna - då det är stochampionatskval samma kväll. Pengamässigt står han ju hårt inne med sina 35000:- på kontot men jag hoppas inte Anna berättar det för hästen. Tidsmässigt ser det annars ut som han är "en i gänget". Käckens rekordtid 15,8 är ju med voltstart och med en löpning i tredjespår i sista sväng bland annat. De bästa har annars låga 15-tider med bilstart.

Jättesvårt att säga något om chanserna. Axevallprogrammet har rankat Wahlmanns räka - förlåt häst - nr 5 Prawns högst och även som spetsbud. Men det vete i tusan. Ingen av oss vet hur snabb Käcken är ut bakom bilen men alla vet vad Jorma brukar göra! Så svara ut de andra och släpp kanske till Bergarn och lita på att han sedan kör i spets så kommer luckan på upploppet och segerchecken är vår! Dvs 30 000:- - men annars så finns det 8 priser i loppet och det lägsta på 5000:-. Om det skulle bli ett annat löpningsförlopp än ovan redovisade så återkommer jag på lördag med ett referat!

Tisdagshälsningar:
Anders 

OK...

... är väl den sammanfattande bedömningen av gårdagskvällens insatser. Nelli Minx slog på en galopp vid ingången av första kurvan - trots skorna - när de tjabbades med favoriten om ledningen. Möjligen tar Ohlsson i henne där för att släppa till Calle Lindblom som ser väldigt bestämd ut och det vet vi att hon är känslig för. Det har ju varit en förklaring till de senaste två galopperna. Hon ställde sig snabbt men kom ju ohjälpligt sist i fältet och när det sedan gick snabbt till slut gick det inte att ta någonting på hästarna framför. Det blev en åttondeplats till slut precis utanför pengarna. Hon visade återigen startsnabbhet och såg fräsch och fin ut i travet.

Nelle Pride är väl lite mer än OK egentligen. Han tog enkelt hand om spetsen från sitt sjättespår men det kostade 13,5 första femhundra. Favoriten Miss Wall Star som han fick stryk av sist - och som verkar vara en riktig stjärna - valde då dödens. I ryggen på Priden smög Åsbergskan med min sin nr 8. Priden såg stark och fin ut och Ulf Ohlsson lät honom springa i ett jämnt och hårt 16-tempo. Loppet handlade egentligen om dessa tre hästar och Priden fick vika ner sig på upploppet för den mycket fina Wall-hästen och Jenni H Åsbergs smygkörda Blue Star Miracle som fick sin lucka. Nytt rekord på distansen: 16,4 (sänkning med 6 tiondelar) räckte alltså inte denna gång. Men en tredjeplats och 10 000:- i prispengar vilket gjorde att han passerade femtitusenkronorsstrecket.

Jag har inte fått tag på Anna och återkommer med hennes kommentarer.

Och här ånyo en rad med sikte på 47 miljoner så om ni bara håller tömmarna så!


Registrerat spel

Datum: 2011-07-09
Bana: Halmstad
Spelform: V75, omg. 30

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  6
2  5, 6, 7
3  1, 2, 4, 7, 11
4  5
5  3, 4, 10
6  2, 3, 7, 12
7  7, 10

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 0D22 DA81 0345 5040

Lördagshälsar
Anders


BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG...

...men kvällen är i alla fall räddad. Det har dröjt lite med presentationen av kommande lopp denna vecka. I början av veckan avvaktade jag om vi skulle ha fler hästar att presentera och sen har tiden bara sprungit iväg. Men som sagt bättre sent ... osv!

Först så vill jag bara säga att både Nelle Pride och Nelli Miss är fullt startklara. Det är bara svårt att hitta lämpliga uppgifter. Konstigt kan det tyckas men jag noterar när jag tittar på proppar och anmälningslistor att det å ena sidan finns många lopp just nu men också rekordmånga som vill starta sina hästar. Det är inte ovanligt med 25-30 hästar anmälda till loppen. Dessutom tycker jag att variationen i propositionerna inte är särskilt stor. Om det finns ett samband med stängningen av Solvalla i sex veckor vet jag inte men oavsett detta så måste det väl vara hål i huvudet att stänga nationalarenan när alla vill ut och lufta sina hästar och det finns många turister i huvudstaden att locka till en dag på travet. Så stängningen kan inte motiveras av god travpolitik utan antingen bedrivs någon sorts regionalpolitik eller personalpolitik?

Detta om detta och istället över till kvällens lopp på Romme. I lopp 5 klockan 20.20 startar Nelli Minx i ett lopp med autostart över 1640 meter. Spåret är nr 5 och i sulkyn Ulf Ohlsson. Det är en del bra hästar med och jag rankar henne nånstans bland de sex bästa och sen svårt att turordna bland dem. Både Rommeprogrammet och Travronden har med henne på sina V5or och chans bland de tre finns definitivt och inte helt borta från segermöjligheterna. I så fall finns 20 000:- att hämta och nu med skor får vi hoppas att galopperandet försvinner.

12 minuter senare smyger samma kusk upp med Nelle Pride bakom startbilen. Då handlar det om ett halvt varv längre distans och lite mer pengar att tävla om i ett lopp för enbart treåringar och med högst 50 000:- intjänat. Spåret är nr 6 dvs en bit ut på vingen och innanför sig har han den häst som besegrade honom på Rättvik senast: Miss Wall Star från spår 2. Jag tror ändå det är framåt som gäller då vi vet om startsnabbheten och att han gärna springer i spets. Annars ser motståndet ut som i Minxens lopp och felfritt ska vi i alla fall få pengar med möjlighet att vara bland de tre. Med perfekt lopp kan det till och med finnas chans på segerchecken (30 000:-). Rommeprogrammet har rankat honom som nr 4 och är han med på deras V5a medan Trevronden har håller ekipaget som outsiders och väljer att spika nr 2.

Jag återkommer med referat och kommentarer i morgon i samband med att ni får V75an!

Fredagsmorgonshälsningar:
Anders


EN STILLA VECKA...

...ja nästan en tomhet att inte ha hästar till start. Så det blir bara en jackpotrad där det var svårt att hitta riktigt bra spikar att fästa systemet med. Men här kommer i alla fall ett försök och så gäller det att ni håller tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2011-07-02
Bana: Bergsåker
Spelform: V75, omg. 29

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2, 3, 4, 5, 6, 8
2  2
3  6, 10
4  3, 9
5  9, 10, 11, 12
6  4
7  3, 4, 9

336 rader x 1 x 0,50 kr = 
168,00 kr

Kvittonummer: 2720 9331 8223 5840

Återkommer i början av veckan när det bland annat varit anmälningar till Romme på fredag.

Lördagshälsar:

Anders


RSS 2.0