ÄR DET JORMAS MISS?

Ja förra gången Jorma Kontio körde Nelli Miss blev det seger och nu blev det en fin tredjeplats. Jorms är utan tvivel en skicklig kusk. Det blev en safety start från 10e spåret bakom bilen och i princip sist ut. Men redan in i första kurvan har han lyckats virka fram hästen som tredje utvändigt när det sedan blir lugnt tempo i ett varv.

Sexhundra kvar stöter de bakifrån men Jorma sitter kvar och Missen ser faktiskt lite seg ut. Och ut ur sista sväng ligger hon på en sjätteplats men på upploppet får hon ny fart och spurtar starkt till en tredjeplats. Då ska ni också veta att sista femhundra går i 14-tempo! Det blev 8000:- i tredjepris, Missens sluttid 17,9 och en helt godkänd insats  - med lite mersmak till och med.

När jag snackade med Anna efter kvällens lopp så frågade jag om Nelli Minx också. Då fick jag bekräftelse på en notering jag gjorde i stallet efter loppet igår. Jag tyckte Minxen såg ovanligt tunn ut och nu sa Anna att hon ätit dåligt sedan flytten. Hon var ju som sagt inte trött efter loppet men behöver troligen lägga på sig några kilo muskler för att hänga med igen. Så det kommer nog att dröja några veckor innan Minxen kommer ut i lopp igen.

Vi hörs på lördag!
Torsdagshälsar
Anders

BRA OCH DÅLIGT

Det blev en lång dag och kväll fylld av trav. Härligt vårväder och trevligt är väl en sammanfattning av den sociala delen. En liten skara andelsägare kom till Östuna vid lunchtid och kunde stå i vårsolen och se när Anna och en medhjälpare på tusenmetersbanan var ute och körde några hästar. Sen blev det rundvisning på en fin anläggning med gott om utrymmen för såväl hästar, människor och utrustning. Sen fick vi självklart chansen att hälsa på och inspektera våra djur. Både de som stod inne för tillfället och de som gick i hagarna.

Sen var det dags att tillsammans med tränare och skötare klämma i sig lunchsalladen innan det bar iväg till Solvalla med sammanlagt 5 hästar varav tre var Annas och två som fortfarande är i Jim Fricks träning. Den sista april avslutar han dock sin verksamhet och de hästar som då inte är placerade någon annanstans kommer att gå över till Anna. Det innebär troligen att Anna kommer att ha ett femtiotal hästar i träning.

Kvart över fyra var det sedan dags för kvallopp för Nelle Käck. Totalt 12 hästar på tre volter. Först starthästar som är tvungna att kvala för att få starta igen, sen en volt med fem hästar med ostartade hästar och sist en volt med två montéhästar. Han såg riktigt fin och lugn ut och i en återkallad start gick han iväg snabbt från sitt tredje spår och trots att hästen innanför såg nästan oregerlig ut. Utan hets och stress la han iväg i en vägvinnnade stil och tog täten bland de ostartade. Med spöet under armen fullföljde han sen hela loppet i fin stil och landade på 1,20,6. Han såg heller inte särskilt trött ut så nu är det väl bara att starta på. Kanske Romme den 15 april som har ett treåringslopp. Det ni Borlängebor! Men jag återkommer.

Sen blev det en lång väntan på kvällens sista lopp vid kvart i tio. Nåja man fick ju chansen att lira lite, käka en hamburgare och dricka en pilsner. allt som hör en travkväll till! I loppet klev i alla fall Nelli Minx iväg riktigt fint från sitt springspår på tilläggsvolten och kom i första kurvan fram som fjärde häst vilket så småningom blev en utmärkt position i andra utvändigt. Och det gick inte särskilt fort heller - första 1000 meter enligt 19-tid. Då precis varvet kvar galopperar den Minxen sitter i rygg på och enligt Johnny inträffar det att när hon då hamnar i dödens så lägger hon mer eller mindre av. "Moralen tröt" enligt Johnny.

Och hästen ramlar bakåt i fältet utan att vara trött och slutar på en niondeplats i mål på tiden 17,5 (vinnaren 16,6). Johnny körde ju inget på hästen men hon var som sagt inte trött i mål och pulsen väl inne i stallet efteråt låg bara på ca 90. Det talar ju för att det inte är någon infektion eller liknande i alla fall. Johnnys slutsats var att hon nog är beroende av lopp i ryggar och det tål väl att tänkas på. Anna får väl kolla upp och återkomma med sina tankar.

Nåväl iväll riktas blickarna mot Gävle och Nelli Miss start. I lopp 5 vid åttatiden startar alltså Missen med Jorma i sulkyn.

På återhörande torsdagshälsar
Anders

LÖRDAGSGODIS!

Ja det räcker väl vinsten till men jag slänger in pengarna nästa lördag då det är jackpot igen. Sex rätt på tre rader gav 258:- och pengar blev det nog mest tack vare en åttaoddsare i sista loppet: Nelle Pelle!

Och där kan man väl snacka om lördagsgodis eller kanske snarare en riktig smällkaramell!! Det ska bara inte gå att göra på detta viset i V75. Han sitter sist och det går i lustempo där framme med favoriten i spets. Första tusen på 17-tid och fortfarande sist 500 meter kvar när tempot börjar skruvas upp. Sen i mitten av sista sväng kommer en regelrätt svepning av hela fältet i fjärdespår och för säkerhets skull rundar Jorma och Pelle korvkiosken  också. Och han vinner säkert med en och en halv längd och det måste ha gått en tid under 10 där ute i spåren.

Mamman till Nelle Pelle - Farmer Pride - fick bara tre avkommor och de andra två äger alltså vi i varsitt av teamen: Nelli Miss och Nelle Pride. Igår blev äldste sonen till Farmer Pride bättre än sin mamma då han passerade de 800 000:- hon tjänade på sina 101 lopp. Nelle Pelle som är 6 år  har gjort 37 lopp hittills och segrat 11 gånger men märk väl, det är det senaste halvåret han blommat ut på fullt allvar och tjänat över en halv miljon kronor!

Visst är det spännande att se om hans yngre syskon kan komma upp i samma klass. Det jag tyckte mig se igår är att han tack vare Revenue har rätt mycket fransk styrka i blodet. Våra har ju fått rent amerikanskt racerblod av sina fäder Lindy Lane respektive Musles Memory. Men Missen har ju i vart fall vid flera tillfällen visat att hon besitter styrka. Särskilt i första loppet där hon startade från bakspår och hamnade i dödens ett och havt varv kvar till mål och ändå lätt knäcker favoriten (som enkelt kom till ledningen)och dessutom håller undan för smygkörda hästar på en regntung bana! Enda gången i Nelli Miss karriär som Jorma Kontio har kört henne - hittills!

Och jag vill bara påminna ännu en gång om torsdagen på Gävle! Nelli Miss startar från bakspår med samma nummer på brickan som Nelle Pelle hade igår och med Jorma Kontio i sulkyn... 

Man kanske inte ens behöver "hålla tömmarna" på torsdag. Det är bara att ställa sig vid luckan och vänta på utbetalning!

Söndagshälsar
Anders

JÄKLA SKIT...

...ja det är nog en bra sammanfattning av Nelle Prides "lopp" igår. I första starten såg han riktigt lugn och fin ut och hade inga problem att komma iväg och var på väg mot spets när signalen för omstart ljöd. I omstarten var han lite peppad enligt Björn och de fick ta det lite lugnare men travade iväg fint och såg ånyo ut att vara på väg till täten. Då - efter ca 50 meter -begärde Björn lite mer av hästen genom att lägga på pisken och då blev Priden skrämd och galopperade. Han galopperade sedan så långt att han blev diskad men när Björn körde med honom efter fältet såg han riktigt fin ut. Så sammanfattningsvis: olycksfall i arbetet, ett jäkla skit men det ser bra ut för framtiden!

Å nu är det mycket att hålla reda på:

På onsdag 30 mars så går Nelle Käck ut i första kvalloppet på Solvalla med start 16.15. Bricka 8 vilket betyder spår tre i bakre volten och under 1,25 ska han och Anna prestera för att bli godkända. Innan dess har vi besökt Anna, hästarna och gården ute i Knivsta med start vid lunchtid kl 12.00.

Senare på kvällen, ja i sista loppet det elfte (ca kl 21.45) så startar Nelli Minx i ett lopp för ston som högst har tjänat 75000:- och med distansen 2140 meter. Springspår (spår 6) på tilläggsvolten med nr 12 och med Johnny Takter i sulkyn. Svårt att bedöma chanserna men med tanke på hur hon såg ut på Mantorp sist kan det ju bli spännande. Jag rankar henne som kanske 4a-5a i loppet meritmässigt.

(Inom parentes kan jag berätta att framsidan på Solvallaprogrammet för onsdagens tävlingar pryds av Annas uppfödningsvinnare Global Noble och Johnny Takter! Han ska ju göra debut för året i lopp nr 6 (V64ans 3e avdelning) med ett första pris på 100 000:- kronor. Läget är väl inte det bästa med spår 8 men, men en ruggig häst är det ju!)

Dagen därpå lastar Anna ett antal hästar och sticker en 10-15 mil norrut mot Gävle. Där startar bland annat Nelli Miss i kvällens femte lopp. Autostart över 2140 meter och Jorma Kontio håller i tömmar och pisk. Bakspåret nr 10 är kanske inte helt fel med tanke på att det kan vara en ivrig dam (liksom kusken). Svårt att sätta in henne i loppet men även här tycker jag fyra-femma är realistiskt. Men det är väl snart dags för Missen att plocka fram takterna från första loppet i somras!

Och så kommer raden med en stark tro på att nu slår det till. Kanske med hjölp av Missens och Pridens storebror Nelle Pelle som startar i sista avdelningen! Håll tömmarna så länge ni!

Registrerat spel

Datum: 2011-03-26
Bana: Eskilstuna
Spelform: V75, omg. 13

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  3
2  6, 12
3  1, 2, 4, 6, 8, 9
4  6
5  1, 2, 12
6  7, 10
7  3, 7, 9, 10, 12

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 8DAE F9F6 1895 0344

Lördagshälsar
Anders


EXTRANYHETER

- "Jag tycker han känns så fin i jobben så jag anmälde!" Så sa Anna som kommentar till att  Nelle Pride gör debut på nationalarenan på fredag den 25 mars. I lopp 6 - dvs efter själva lunchtravet jag skulle gissa vid halvtvå-två går nog loppet - för treåringar med högst 15000:- intjänat. Ett krånligt spår 5 i voltstart men med en skicklig Björn Goop i sulkyn och distansen 2140 meter. Första priset är på 30 000:- och totalt åtta priser delas ut.

Och nu kommer de på bred front. Nelli Minx har ett lopp på Solvalla i sikte samma kväll som Nelle Käck ska kvala och för Nelli Miss finns det ett lämpligt lopp på Gävle torsdagen den 31 mars. Vi får se om de kommer med. Ser man anmälningslistorna så vill alla tränare ta ut sina hästar nu när våren är här!

Anna tycker också att Nelli Bell känns fin i träningen och kan springa lite fortare så det är inte omöjligt med ett kvallopp där framöver om hon fortsätter utvecklas.

Måndagshälsar
Anders


BLOGGLÄSARE HAR TUR...

...ja i alla fall "förtur" när det gäller att få information. Följande brev kommer att skickas ut till samtliga andelsägare med vanliga posten den kommande veckan men ni som loggar in på bloggen ligger steget före!

BÄSTE KOMPANJON!

Jag lovar: våren är på väg! Talgoxens sång är ändå en förutskickelse om att härligare tider är på väg. Och med våren kommer bättre underlag på travbanorna och därmed är det dags att lufta våra hästar i båda teamen.

Anna har nu flyttat alla sina starthästar till Jim Fricks anläggning Östunaberg i Knivsta ett par mil norr om Arlanda. Hon har legat lågt med starter den första tiden nu i mars och istället satsat på att acklimatisera sig och hästarna. Men nu börjar hon läsa ”proppar” igen.

Käckkval och studiebsök

Planen säger nu att Nelle Käck ska göra sitt kvallopp på Solvalla onsdagen den 30 mars. Kvalloppen brukar gå ca 16.30 och innan dess finns möjlighet att besöka Anna och anläggningen i Knivsta. Jag tänkte vi skulle träffas där kl 12.00 (för vägbeskrivning googla på ”Östunaberg” eller ring mig) och käka en gemensam lunch och snacka med Anna och hästskötarna. Sedan blir det rundvandring på anläggningen och det viktigaste: inspektera och hälsa på våra stjärnor. Vid 14-tiden är det sedan dags att åka in till Solvalla med Käcken. Om Anna kommer att ha fler hästar till start vet jag inte i skrivande stund. Ni som är intresserade av besöket på Östunaberg hör av er till mig så jag kan fixa rätt antal lunchsallader. Det går självklart att komma direkt till Solvalla vid 16-tiden men hör av er i så fall så jag kan ordna biljetter.

När det gäller våra övriga hästar återkommer jag med senaste nytt på ”Nyhetsbloggen” på www.teamnellevad.se efter besöket hos Anna.

Elitloppet

Jag har ordnat ett begränsat antal biljetter till Elitloppshelgen. Det är platser på ”första parkett” där en bit mat och ett glas öl/vin ingår. Kostnaden är 400:- + inträde ca 200:- dvs totalt 600:- per person och dag. Jag har biljetter både till lördagen och söndagen. Det är ”först-till-kvarn” som gäller med företräde för andelsägare fram till den 15 april. Om inte alla biljetter går åt till dess kommer jag att sälja dem på den ”fria marknaden”. I samband med elitloppshelgen ska vi också ordna med ett besök hos Anna och med tanke på att det är 29 lopp fredag-söndag så är det ju inte omöjligt att vi kan ha någon till start också.

Ekonomin

Det har ju varit ”inbetalningsfritt” nu en längre tid och fortfarande finns lite pengar kvar i kassorna. I team nr I finns det ca 14000:- och där är den genomsnittliga månadskostnaden ca 35000:-. Jag föreslår därför att vi gör en månadsinbetalning motsvarande 1250:- per andel senast den 15 april (faktura bifogas brevet).  I team nr II finns det ca 32000:- och där brukar månadskostnaden ligga på ca 20 000:- så där klarar vi åtminstone april månads utgifter också.

Mailadresser efterlyses

Ni som hellre vill ha den här typen av information via mail kan väl skicka just ett mail till mig med aktuell mailadress så sparar vi kostnader för porto + saliv när breven ska förslutas.

Vänliga hälsningar:

Anders Lindblad

073-4366254    [email protected]


Dessutom vet ni framåt eftermiddagen om vi har tur (vinner vi är det förresten skicklighet och vinner vi inte: otur eller klantiga kuskar). Håll tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2011-03-19
Bana: Jägersro Tr
Spelform: V75, omg. 12

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1
2  3, 4
3  1, 9
4  2, 4, 6, 9, 10
5  12
6  3, 5, 8
7  4, 6, 7, 8, 9

300 rader x 1 x 0,50 kr = 
150,00 kr

Kvittonummer: 6B44 0049 1C51 0104

Lördagshälsningar:
Anders


BOKA IN 30 MARS

Preliminärt blir det kvallopp för Nelle Käck på Solvalla onsdagen den 30 mars. Kvalloppen brukar gå av stapeln vid halvfemtiden på eftermiddagen och ni som har möjlighet och befinner sig i Stockholmstrakten ska naturligtvis passa på och kolla in vår nya stjärna. Om det finns intresse så kan jag undersöka med Anna om vi skulle kunna ha möjlighet att besöka hennes nya anläggning och klappa på våra andra hästar också den dagen. I så fall ska ni vika av tiden från lunch och framåt denna dagen skulle jag tro. Men hör av er om intresset finns. Annars inget nytt på hästfronten.

Å så ger vi norskarna på tafsen idag och snor lite av deras oljepengar med oss hem till Sverige. Eller vad sägs om följande försök? Håll tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2011-03-12
Bana: Momarken
Spelform: V75, omg. 11

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  5
2  1, 3, 8, 10
3  4
4  4, 5, 7
5  6, 7, 12
6  10
7  1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 12

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: AD06 4BD5 01D1 4104

Lördagshälsar
Anders


FLYTTNYTT

I och med den gångna veckan är våra hästar hos en Solvallatränare. Anna flyttade sin liscens samtidigt som hon själv flyttade upp våra hästar och ytterligare ett tiotal av sina starthästar. Allt har gått bra och i skrivande stund är hon tillbaka på Axevalla för att köra några unghästar, titta på V75 för att redan ikväll vända tillbaka till Östunabergs gård i Knivsta med ytterligare hästar. I och med detta är de hästar hon tar med i första omgången på plats och resten kommer troligen upp i sommar.

Flyttningen betydde också att jag fick ett Solvallaprogram till V64an på onsdag i brevlådan och mycket snyggt och påpassligt har man använt en sida för att presentera Anna och hälsa henne välkommen till Solvalla. En gest vi som hästägare måste uppskatta särskilt i skenet av hur Axevallas tigit som muren och inte ens beklagat förlusten i deras banprogram!  I artikeln säger Anna att det just på Solvalla finns många fler lopp och därmed pengar att köra om särskilt för unghästar och att detta fällde avgörandet att flytta dit.

Jag gjorde en snabbvisit på gården i tisdags. Avsikten var bara att köra förbi och kolla var det låg - öster om Knivsta längs väg 77 och ett par mil norr om Arlanda - men så fick jag se Annas hästtransport utanför stallet och skulle bara hälsa lite snabbt. Jag skulle ju med flyget till Skåne och det var tajt med tiden. Men Anna tvingade med mig på en rask promenad ut till hingsthagarna några hundra meter bort för att visa upp Nelle Käck och det var värt varenda steg. Han såg ruggigt fin ut. Välväxt och blank i pälsen och snäll när Anna tog med honom in för ett träningspass. Jag längtar till kvalloppet som snart stundar! Och det tror jag Anna gör också. Våra andra hästar är som sagt också på plats, flytten har gått bra och de håller på att acklimatisera sig nu.

Jag hann också med att hälsa på de två hästskötare som Anna anställt och som har varit anställda hos Jim Frick. Två trevliga och tillmötegående tjejer men som av naturliga skäl inte riktigt hunnit med att lära sig namnen på alla nya hästar. Anna tar också över sju hästar från Jim Frick - bland annat ett kallblod - och har i och med detta nu 45 hästar på träningslistan. Och när jag sedan kastade mig i bilen för att fräsa iväg mot Arlanda så kom värden själv: Jim Frick gåendes över gårdsplanen. Så jag var ju helt enkelt tvungen att hälsa och presentera mig. Och han både sa och lyste som en sol över att Anna nu kommit på plats. "Det här blir riktigt bra" hann Jim säga innan jag var tvungen att kasta mig i bilen och köra vidare. (Jag hann med flyget med en hårsmån och tack vare en försening som jag för en gångs skull var glad över).

Det är en jättefin anläggning som Jim har. Ni kan gå in på hans hemsida så får ni en bild över vilka faciliteter som finns: www.jimfrick.se och sen klicka vidare. Och nu väntar vi bara på vårens första starter och bland annat kvalet för Nelle Käck. I samband med detta ska vi försöka ordna ett besök på anläggningen för de som har lust och möjlighet. Vi har ju en del andelsägare i trakterna. Jag återkommer när det blir aktuellt men det är alltså inte allt för lång bort i almanackan. Och sen i samband med elitloppet sista helgen i maj så kommer det att finnas nya möjligheter för intresserade.

Det blev mycket berättande så här kommer kort och gott veckans system. Håll tömmarna ni!  

Registrerat spel

Datum: 2011-03-05
Bana: Axevalla
Spelform: V75, omg. 10

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  4, 5
2  5, 10
3  7
4  3, 4
5  6, 10
6  1, 2, 5, 7, 8, 11
7  1, 12, 13, 15

384 rader x 1 x 0,50 kr = 
192,00 kr

Kvittonummer: 07A8 942F 2955 4104

Lördagshälsar:
Anders


RSS 2.0