KORT OCH GOTT!

Håll tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2012-01-28
Bana: Jägersro Tr
Spelform: V75, omg. 4

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  3
2  3
3  1, 3, 9
4  2, 3, 7, 10, 11
5  2, 6, 12, 13
6  3, 7, 9
7  1, 5

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 0B22 792A 9020 5904


Lördagshälsar
Anders


VINTERVILA!

Ja det brukar man ju ordinera hästarna när de inte har form och inte presterar. Men det är väl dags för Akseli Lahtinen att ta en rejäl vintervila! En klen tröst är ju att han körde lika dåligt med alla hästar igår på Solvalla. Snackade med Anna i morse som minst sagt var förbannad. Inte nog med att han tog dåliga beslut han trotsade de köroder han fick. Och jag som annars tycker det är en bra kusk som kör lite annorlunda än det tråkiga gamla svenska kompisgänget av catchdrivers. Men igår blev det ju "too much".

Nelle Pride och Akseli kom ju bra igenom från sitt niondespår efter strykningarna. Efter 500 meter satt de kanon i andra utvändigt, med en av favoriterna i spets å med skapligt tempo på tillställningen. I och för sig tog ju Melander i dödens upp rätt rejält och ville nog hitta lucka invändigt men här var ju bara att vara kall. Men vad gör (tokfan höll jag på att skriva men det får man väl inte) han, jo speedar fram i dödens i andra sväng och dessutom trycker han till ledaren lite extra för säkerhets skull. Så vad han gör i praktiken är att han kör loppet i halsen på Örjan som sitter långt bak och gottar sig. Inte underligt att Priden får tomt i tanken i sista kurvan och till slut blir sist i mål. Jag tyckte han såg bra ut i alla fall och formen är det säkert inget fel på. Tvärtom han kämpar ända tills mjölksyran hindrar honom så visst måste man säga att han är både ärlig och härlig. Hästen är ursäktad och som min dotter tröstade mig med igår: "Man kan ju inte bli tvåa varje gång, pappa!".

Pratade också lite matchning med Anna. Preliminärt tyckte hon att ett lärlingslopp på Solvalla onsdagen den 15 februari kan vara en lämplig uppgift för Nelle Pride naturligtvis beroende på hur han känns de närmaste dagarna. Jag föreslog att hon skulle sätta upp Sandra Svensson som känner hästen och återigen gjorde en perfekt styrning igår och lotsade sin häst till en maxklaffad tredjeplats. 

Nelle Käck har ett lopp i Gävle den 6 februari - tror jag det var - och där han skulle stå bra inne på första fållan i ett kortlopp. Och därefter en uppgift i ett fyraåringslopp på Solvalla söndagen den 19 februari.

På detta sätt kan ju den tråkiga vintermånaden februari bli lite spännande och vintern inte så lång!

Torsdagshälsningar från
Anders


SVERIGE vs DANMARK...

...ja jag tänker inte på kvällens betydelselösa handbollsmatch som hindrar oss idrottsälskare att titta på riktig sport! Utan nästa tisdag den 31 januari på Jägersro i lopp fyra, 1640 meter med bilstart. Där drabbar Danmark representerat av Michael Lönborg samman med helyllesvenske Nilsson, Lars I! Och vapnen i kampen är våra hästar!!

Nelli Minx har Johnny Takter i sulkyn och har lottats till spår ett och med samma startsnabbhet som sist kan hon kanske hålla ut ledningen. Men utifrån - med dokumenterad startsnabbhet från senaste loppet - kommer en viss Nelli Miss från spår sju med Jörgen Sjunnesson i jollen. Vilken match! Och vem ska man hålla på? Kanske går det att önska sig dött lopp och därmed totalt 45000:- att dela på.

Nåväl jag har inte hunnit med att kolla upp motståndet utan får väl återkomma som det heter. Ville ändå lite snabbt bjuda på denna nyhet. Lite kul är det och minst dubbelt så nervkittlande som vanligt - och det säger inte lite det.

Noterar just att två hästar i Nelle Prides lopp ikväll på framspåret är strukna vilket borde göra det lite enklare att runda fältet!

Några har snabbt hört av sig angående Nelli Bell och är positiva till förslaget. "Slussen" är fortfarande öppen för den som vill delge sina synpunkter.

Onsdaghälsar
Anders

INTE HELT BORTA!

Jag tyckte det såg stentufft ut när jag läste startlistan för Nelle Pride på Solvalla, avdelning 3 på V86. Jag rankade honom som 7a-8a och tänkte en penningplacering vore mumma i detta sällskap. Så skriver Travronden att han är platsaspirant i alla fall och Aftonbladet uteslutar inte att han kan skrälla efter de senaste prestationerna med "mersmak". Men bakspår är bakspår och det gäller att hitta en position och då är man utlämnad. Strax före 20.00 får det bli ATG- live eftersom man i fyran då sänder helt betydelslös handboll (synd inte Sverige skickade damlandslaget istället - de hade nog gjort bättre från sig) ges företräde före riktig sport!

Nelle Miss kom inte med på V75 utan saknade poäng. Nelli Minx var inte anmäld men hade inte kommit med hon heller. Nu siktar Lars I på ett kortlopp på Jägersro nästa tisdag den 31/1 och Lönborg har hittat en lämplig uppgift åt Missen på Åby torsdag den 2/2. Jag återkommer när jag vet mera!


VIKTIGT, VIKTIGT
!
Som ni alla vet så tillhörde Nelli Bell Team I tills för en tid sedan då vi bytte in Nelli Memory i hennes ställe. Nelli Bell gick då hem till Per Grundström och har funnits på hans träningslista sedan dess men i praktiken har Jan Henrikssson skött träningen. Det har resulterat i att hon kvalade i höstas och har startat 5 gånger, varit två och trea och fått pengar alla gånger utom nu sist. Hon har nu drygt 17000:- på kontot.

Nu har Per en idé och ett erbjudande! Att sätta hästen i träning hos Lars I Nilsson och ge henne max tre månader med samma koncept som Nelli Minx dvs sandträning osv. Funkar inte det får det bli avelsboxen. Samtidigt är han lite orolig att hon ska börja gå bra och så har hon blivit "bortbytt". Så därför undrar han om vi på leasing under max tre månader skulle ta in henne till hälften var i respektive team? Kostnaden är då träningsavgiften under max tre månader - 1/2-1/5 - och leasingavgiften är 25% på ett eventuellt överskott. Vi kan med omedelbar verkan säga upp avtalet. Däremot om vi vill fortsätta så har Per ett års uppsägningstid gentemot oss. Både Per och jag har snackat med Lars I som är positiv och som lovat att ge oss en "uppriktig utvärdering" av hästen under dessa tre månader.

Jag tycker vi ska nappa men jag vill höra era åsikter. "Risken" är tre månaders träningsavgifter fördelat på två team men det finns ju en uppsida! Kom ihåg att Anna från början tyckte att detta var bästa hästen av de tre stona, att det är en Jag de Bellouet och att dom inte brukar vara enkla och tidiga och att Nelli Bell faktiskt nu har presterat.

Tacksam för era synpunkter senast fredag denna vecka (den 27/1) via mail [email protected] eller mobilen: 073-4366254.

Tisdagshälsar
Anders

TEAM NELLEVAD - ALLTID PÅ PLATS!

Man först till gårdagens prestation. Från sitt tiondespår chansade Björn med Nelle Käck och körde rakt in i smeten framför. Hade väl ingen större tur utan hamnade i fjärde utvändigt när alla kört färdigt efter 500 meter. Och hästen såg riktigt fin ut och hade spelats till favorit till en och en halv gång på vinnare!  När det sedan är dags att gå sjuhundra kvar så får Björn en riktigt kall rygg. De tar helt enkelt ingenting på täten och fort hade det ju inte gått därframme. Så in i sista sväng tvingas Käcken och Goopen ut i fjärdespår alldeles i närheten av korvkiosken och jäklar vad det biter därute! Och in på upploppet kliver vår kuse på som den värsta älg. Det ser inte ut att gå fort men han är ju stor och lägger mycket mark i varje steg. Kajsa Frick därframme i täten ser orolig ut där hon vänder sig om flera gånger och hade mållinjen legat 2 meter senare hade äntligen Käcken fått vinna! Ser man raden kan man ju tro att det är en icke-vinnare men det vet ju vi att han inte är. Han har ju både styrka och skalle men också en hel del otur. På 14 starter har han 0-3-3 och har bara missat pengar 2 gånger: då när Björn lyckades få honom att galoppera och då i Breederssemifinalen när han var ute mot värsta tänkbara motstånd. Nä minsann snart måste det komma en victoria! Och visst är det väl kul med våra duellanter Käck och Pride! Nytt loppväntar Käcken om allt är OK om 2-3 veckor.

På den tiden jag lirade fotboll i ett schysst gäng i division sex i Norrköping så hade vi en tränare som körde taktikgenomgång i omklädningsrummet innan match. Taktiken var egentligen väldigt enkel. Han så här: "Gå ut stenhårt nu grabbar och sen är det bara att öka hela tiden!" Eftersom detta inte var ett träningsvilligt gäng - vi var väl som mest 5-6 på plats varje träning trots att vi höll igång både A- och B-lag - så gick det helt OK att leva upp till första punkten. Däremot när det gällde att öka sedan....?

Nåväl utan några liknelser i övrigt så hade jag tänkt att så länge våra rader ser bra ut  presentera dem med jämna mellanrum och därav rubriken. Och nu blir det lite äpplen och päron när jag jämför ägare, uppfödare och tränare. Som ägare i statistiken 2012 ser det ut - om vi slår ihop båda teamen - på följande sätt (och då har jag täckning för rubriken också!):

                                                  starter          1a  -  2a -  3a       seger%     plats%    insprunget

Team Nellevad                                5                1       3      1           20            100       103 000:-  
Uppfödare Grundström                    13               2       5      2           15             69        237 000:-

Våra tränare har också gått ut stenhårt, i alla fall ungdomarna medan Lars I med ålderns rätt har tagit det lugnt i starten:

Anna Forssell                                  15               5      4       1           33             66         248 500:-
Michael Lönborg                              18               3      3       5           17             61         309 500:-
Lars INilsson                                   9                 2      1       1           22             44          86 500:-

Å så till V75 på Bergsåker. Inga kommentarer förutom att jag förväntar mig att alla gör sin plikt - dvs håller tömmarna! Återkommer i början av nästa vecka så får vi se om vi får någon häst till start påJägersro.


Registrerat spel

Datum: 2012-01-21
Bana: Bergsåker
Spelform: V75, omg. 3

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 5, 6
2  3, 6, 8
3  1, 2, 7
4  4
5  8, 11, 14
6  2
7  2, 3, 4, 9

324 rader x 1 x 0,50 kr = 
162,00 kr

Kvittonummer: 874A 2251 2740 1140

Lördagshälsar
Anders


TREA, TVÅA, FAVORIT...

Ja i tisdags på lunchen i Mölndal var det dags för Nelli Miss igen. Hon var spelad som favorit och såg riktigt fin ut i värmning och provstart och Sjunnesson var jättenöjd. Lönborg låg lite lågt - hade kört upp hästen själv till Göteborg som var hans enda start! - och sa att en plats bland de tre var siktet. De tar i alla fall  plättlätt hand om ledningen men får tryck då det går 12-tempo första femhundra. Och på Åby är det ju ingen mening med att kivas utan Jörgen släppte ledningen och det blir rygg ledaren och lugnt tempo. Sexhundra kvar har Jörgen chansen att gå ut och runda en tröttnande ledare men sitter kvar. Istället kastar hemlige Goop loss från kön och rundar snabbt fältet men med tur och skilighet lirkar sig Sjunnesson loss och får ryggen på Goop ut ur sista sväng. Väljer open stretch men Missen är ju inte tvärspeedig och vinner gör Uhrberg med en smygkörd häst. Nelli Miss närmar sig Goop och är inte långt från andraplatsen. OK är väl sammanfattningen. Lönborg tyckte att hon borde kunnat gjort lite bätttre från sig med loppet i kroppen men 17-tiden är inget att bry sig om då banan inte var i bästa kondition. Det blev 8000:- för besväret.

Å så igår. Jag kan ju inte låta bli att följa storebror Nelle Pelles framfart. Sjuårige miljonären fick en bra start men kunde inte ta ledningen utan där fanns bara dödens för Goop i sulkyn att välja på. Sedan gör han ett urstarkt intryck där framme i dödens hela loppet och jag var säker på att han vann när mållinjen passerades. I och för sig kommer Ohlsson långt därute snabbt - och tyvärr det visar sig att Nelle Pelle nosas ut i sista steget! Men den moraliske segraren är han utan tvekan! Och trist för hustrun som hade Nelle Pelle som spik på sitt Harry Boy och sedan prickar övriga sju lopp.

Imorgon då på Romme. Nelle Käck vid pass kvart i nio på kvällen. Medeldistans, bilstart, tjugofemtusen i förstapris och Björn Goop får en sista chans! Yngst men bästa hästen skulle jag vilja påstå men med dåligt spår. Kanske också lite kuskminus då exempelvis häst nr 7 körs av Sandra Svensson. Men som sagt kanske kan Björns mask skrämma slag på övriga och han får chansen att revanschera sig. I Rommeprogrammet är han rankad som favorit i vart fall och tippas tillsammans med fransmannen med nr 9.

Å så precis nu ser jag att Nelle Pride inte kommer till Jägersro nästa lördag utan startar på Solvalla på onsdag i ett fyraåringslopp över medeldistans med bilstart. Max 185000:- och Akseli kör.
På återhörande!

Torsdagshälsar
Anders

ÖVERRASKANDE!

Ja, åtminstone för mig! Tyckte den självklare "Årets Häst" förra året var Maharajah efter hans mycket starka prestationer i början av året nere i Frankrike. Hjärtat sa Kadett CD som jag tycker är både en fin häst och fighter. Men det är ju kul att grannarna uppmärksammas på detta sätt även om jag tycker att när Brioni blir utsedd till årets häst är det lite samma grej som när han vann elitloppet: han slank med på ett bananskal som Jocke själv sa. Å en sak till: denna typ av utmärkelser är egentligen en omöjlighet. Vad ska jämföras och vad ska värderas? Men Grattis Jocke och staben runt dig därborta i Janstorp. Nog har du en sjutusan bra häst och ni gör självklart ett kanonjobb så visst är ni värda det hela!

Å så en helt väntad utmärkelse, nämligen att Lars I och gänget skulle stå där med årets tvååring: Fascination!! Vilken jävla häst och mina tankar går lika mycket till uppfödarna och de som kört in och tränat fram hästen: Victoria Ericsson och Sören Norberg och som ju är mer eller mindre grannar till Lars I.

Å så en liten utmärkelse till. I fredagens Travronden där Anna Forssell kommit med på Hästskojarnas heta lista under rubriken "formtränare". Man kostaterar att på de senaste 19 starterna har det blivit 8 segrar! Till denna statistik vill vi ju gärna också lägga två andraplatser (Nelle Prides!).

Inför V75 om 2 veckor på Jägersro lördagen den 28 januari  skulle jag vilja veta hur många som är intresserade att komma dit om det exempelvis blir så att Nelle Pride och/eller Nelli Minx startar på V75? Beroende på intresse skulle jag sen kunna kolla om det är möjligt att boka bord i restaurangen. Svara mig senast måndagmorgon (16/1) och helst i mailform: [email protected] (eller telefon 073-4366254). Det är ju först nästa söndagkväll (22/1) vi vet om de är med men då brukar det vara för sent att boka bord. 

Och nu är det väl ändå dags för oss i Team Nellevad att hysta in lite priser! Vad sägs om en V7a denna jackpotlördag på Åby? Här kommer i vart fall ett försök! Håll tömmarna ni bara.
Registrerat spel

Datum: 2012-01-14
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 2

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  8
2  12
3  2, 3, 6, 13
4  5
5  7, 14
6  1, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
7  1, 11, 14, 15

320 rader x 1 x 0,50 kr = 
160,00 kr

Kvittonummer: 8340 8305 0324 5900

Lördagshälsar
Anders


STOLTA MÖDRAR!

Igår onsdageftermiddag kom ett sms: "En tjej 13.32, 3990g, 53 cm" med avsändare Anna Forssell! Ett jättestort GRATTIS Anna inkluderande pappa Ari! Och vilken vecka Anna haft på tävlingsbanan som tränare - men detta återkommer jag till.

Och så går det en märr och betar på de evigt gröna ängarna och som haft sina samtliga tre avkommor till start de senaste dagarna. Självklart kan hon - som hennes namn Farmer Pride antyder - stolt gnägga åt de andra hästarna då resultaten för hennes ätteläggar blev tvåa - etta - tvåa och sammanlagt 102 500:- insprunget på tre dagar. Måste vara någon form av rekord!

Men vi börjar i måndags då Nelli Miss gjorde sin första start på ett tag och nu i Michael Lönborgs regi. Från sitt sjundespår kunde hon med hjälp av Thomas Uhrbergs startskicklighet snabbt ta sig fram till spetsen. 12-tempo första 500 och, storfavoriten kommer och då släpper klokt nog Uhrberg. Missen ser riktigt fin ut där hon lunkar med i favoritryggen och när Haugstad drar upp tempot 500 kvar (12-tempo sista femhundringen också!) så är hon enda häst som kan haka på. Ut ur svängen ser det för en kort sekund ut som om hon skulle kunna utmana. Men då sträcker ledaren ut lite på stegen och det blir många längder i mål men lika många har sedan Missen till tredje hästen.

Lönborg och Uhrberg var mycket nöjda efteråt och Michael så nöjd att han åkte hem och anmälde direkt. I lunchtravets andra lopp på Åby tisdag den 17 januari startar Nelli Miss igen. Jag har inte hunnit analysera men enligt Lönborg tyckte han att hon stod bra inne och att värsta motbudet kanske är Ulla. Spår 4 och Sjunnesson som lärt känna Missen väl! "Jag brukar inte anmäla så tätt" sa Michael till mig igår "men hon kändes så fin så det var väl lika bra". En egen teori jag har är att Michael siktar på ett stolopp inom V75 på Jägersro den 28 januari men att då behöver Missen lite mer startpoäng för att komma med. Enbart en spekulation från min sida men en spännnade matchning i så fall!

Samma lopp kan eventuellt bli aktuellt för Nelli Minx. Lars I berättade att han i brist på lopp just nu låter behandla henne för att se om de kan få bort det där med att hon tar töm under loppen. Men karensen är inte längre än hon skulle kunna gå ut den 28/1. Det är ett stolopp inom V75 för lärlingar där man står på första volten om man max har tjänat 125 000:-. Minxen har ju 620 poäng och det är gränsfall men brukar räcka att komma med. Missens 465 poäng är nog tveksamt att de räcker.

Å så gårdagen! Pengar vore bra sa jag innan med tanke på motståndet och spåret. Ett mycket fint fyraåringslopp sa de i studion innan loppet. Björn spetsar - fantastisk svit igår men jag tycker också de andra kör alldeles för fegt och att han får vara i fred oavsett vilken häst han kör! - och trollar bort första kilometern i kallblodstempo. Nelle Pride med Akseli har hamnat långt bak och i fjärde par utvändigt. Måste bli tempotorsk tänker jag.
700 kvar vrider de på och får ut Daniel Olsson framför men han får inte fart på sin häst. Och det ser ut som Priden tvekar och släpper någon längd och det är minst 50 meter fram till ledaren femhundra kvar. "Suck, det blir ingar pengar idag" säger jag i TV-soffan! Men då lägger Priden ner sig i grejerna och börjar sin långspurt. Det blri både tredje och fjärde spår i kurvan och åt den undflyende Björn Goop är inge att göra något åt men alla andra sveper han till en säker andraplats. Återigen en stak insats. Nu klev han över 1000 startpoäng och Anna utesluter inte från sin BB-säng att det kan bli V75-start även för Priden på Jägersro den 28/1 i ett klass II-försök. Det är kanske gränsfall men Anna ska kolla upp Priden och fundera de närmaste dagarna.

När det gäller Nelle Käck så har han ju form och kan starta bara det finns lämpliga uppgifter (han var anmäld men kom inte med i Pridens lopp igår) och Nelli Memory behöver nog lite mer träning innan det blir dags igen.

Det blir långt idag men klart man är lite upprymd efter våra hästars senaste prestationer. Något som är roligt är ju att kika till statistik och ligor så här i början av året. När jag gick Solvallas travskola en gång på tiden hos travamatören Sune Frövall så bestod hälften av tiden att köra häst och den andra hälften att få höra alla anekdoter från travets värld. Bland annat den om "Kavajen", en travamatör på Solvalla med 1-2 hästar som dessutom hade en herrekiperingsaffär och därav smeknamnet. Han kunde inte köra häst sa ryktet utan i voltstart blundade han bara och höll sig i så hårt som möjligt när starten gick så fick hästen sköta resten. Men han kunde titulera sig champion på Solvalla en kort period vilket han också gjorde. Ett år vann han nämligen första loppet för året - hur det gick till vet han knappt själv!

Nåväl: vilken start för våra tränare och inte minst barnaföderskan. Anna har startat 11 hästar i år vunnit med fem, varit tvåa två gånger och fått in över 200000:- på kontot! Hon har 45 i segerprocent och ligger på tionde plats i tränarligan. Lite längre ner hittar vi Lönborg på en 25e plats också med 11 starter och nästan 20 i segerprocent och med 176 tusen kronor insprunget. Lars I har öppnat lite försiktigare och har på sina 7 starter tjänat knappt 80 tusen kronor. Team Nellevad är med i hästägarligan också: på en tiondeplats bland de segerikaste och en 22a plats bland de vinstrikaste (vilket ska jämföras med att vi inte var bland de 200 förra året).

Men värst är nog uppfödare Grundström i alla fall! 110 plats förra året och en knapp miljon insprunget. Hittills i år: en sjätteplats på sex starter (2-2-1) och redan drygt 160 000:-!

Vad ska det bliva med oss alla - tränare, uppfördare och ägare - detta år om detta håller i sig? Nåväl nu vill jag inte vara pessimist men alla som är iblandade i trav och det går både upp och ned och för det mesta nog mest "ned". Så därför nu gäller att njuta i fulla drag och visste vore det kul att se fram mot en V75-omgång på Jägers nu när våra hästar är i form och hoppas på att åtminstone få någon till start!

Glada torsdagshälsningar
Anders

ALLA TRE STARTAR I VECKAN

Farmer Pride fick tre avkommor och alla tre startar i veckan. Nelli Miss som jag nämnde i förra inlägget startar på Halmstad i lunchtravets fjärde lopp, Tufft lopp och inte särskilt betrodd. Sedan på Solvalla inom ramen för V86 startar i dessa sjätte avdelning Nelle Pelle och i loppet efter vår egen Nelle Pride. Ett mycket tufft lopp där också Nelli Käck var anmäld men de dryga 600 poäng han har räckte inte. Det blir ett lopp där vi nog får vara nöjda om Priden tillsammans med Akseli Lahtinen i sulkyn lyckas få hem pengar. Från ett svårt 11e spår med autostart 2140 meter.

Å så V75 på bortaplan rejält med många hästar man aldrig hört talas om. Så det blir kanske lite onödig dominans av de svenska man känner igen i nedanstående rad. så det går nog åt att hålla tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2012-01-07
Bana: Vermo
Spelform: V75, omg. 1

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 4
2  7
3  7
4  1, 15
5  3, 5, 6, 14
6  4, 13, 14, 15
7  5, 6, 9, 10, 11

320 rader x 1 x 0,50 kr = 
160,00 kr

Kvittonummer: 090E 055B 0602 1944

Frerdagshälsningar (tidigt ute)
Anders


BRA START!

Och i dubbel bemärkelse! Årets första start på Jägersro igår för Team I var Nelli Minx` första på ett bra tag (nästan precis ett halvår) och i Lars I Nilssons träning. Hon såg fin ut i provstart och enligt uppgift hade hon värmt bra men Lars I låg ändå lågt. I den första ogiltiga starten kom hon fint iväg från sitt innerspår och höllt upp ledningen lätt. Det blev något tuffare i den giltiga men ändå spets och sen var det faktiskt rätt att använda ordet "slut". Johnny drog säkert på i ledningen i ett jämnt 17-tempo i storm och regn och när han begärde lite mer av Minxen 300 meter kvar ökade hon och lämnade övriga med ett par-tre längder. Hon bromsade sedan lite inne på upploppet i sin ensamhet och favoriten närmade sig något men nån fara för segern var det aldrig som skrevs till en och en halv längd. Lars I klagade lite på att hon hängde på en töm men att det är något de får fila på i fortsättningen. Jag tyckte hon såg fin ut och att teamet runt Nilsson har ställt henne i ordning på ett bra sätt. Det märks att sandträningen givit henne mer styrka. I sanningens namn var det ju inte världens hårdaste motstånd men bra inmatchat efter så långt uppehåll och ett styrkebesked att vinna och därmed avlägga maiden!

Detta betyder att Minxen nu gick förbi Missen i intjänade pengar och att hon nu har bra med stratpoäng på kontot för att Lars I ska kunna välja lopp lite mer fritt.

Ja, just Nelli Miss kan annars återställa ordningen på måndag den 9 januari i Halmstad. Där har Michael Lönborg valt att ta ut henne i stolopp på lunchen över 2140 meter med bilstart. I sulkyn sitter Thomas Uhrberg, spår 7 och vi en snabb genomläsning ser motståndet tufft ut så vi ska nog inte ha större förhoppningar. Det är ju tre månader sedan hon startade senast och kan säkert behöva loppet. Det är lopp 4 på lunchen vilket om jag räknat rätt bör betyda start mellan ett och halvtvå men detta fårt jag återkomma till.

Onsdagshälsningar
Anders


RSS 2.0