KUSK OCH TRÄNARE ÄNDÅ NÖJDA

Det är klart att första känslan var att Colane inte räckte till. Men efter att ha tittat på reprisen så gör hon väl sitt vanliga godkända lopp. Inte det där lite extra men hon spetsar, hänger med bra men börjar får svårt femhundra kvar när farten skruvas upp men sen hänger hon på med sin vilja ända in i mål.

Björn var i vart fall varit nöjd med hästen och tyckte hon kändes som i de tidigare två loppen och Anna tyckte hon gjorde ett "okej lopp". Men nu blir det lite vila och vinterträning och så ska vi börja kolla in lämpliga "proppar" i februari. Kanske V75....?

Minxen gjorde vad som kunde förväntas i sitt kvallopp. En lite grövre och rejäl häst som verkar enkel att köra på alla sätt. Sticker iväg från start ungefär som Colane och sen sprang hon och slira lite på underlaget och slutade på en 25-tid - som väntat med tanke på förhållandena. Så nu är hon startklar i princip när hon själv vill någon gång i vårdagarna.

Jag bad Anna jämföra Colane och Minxen och det är inte mycket som är lika egentligen. Två olika typer men där Minxen har kommit lite längre än Colane vid motsvarande tid på året. Men det är först när hon kommer ut på tävlingsbanan och ska visa sitt löphuvud som det går att säga något om kapaciteten. Och det vi vet så här långt med Colane och hennes 157000:- på kontot på 13 starter som treåring att det verkligen inte är en häst som gör bort sig. Hon har fullföljt 12 av dessa starter med 1 förstaplats, 3 andraplatser, 2 tredjeplatser, 1 fjärdeplats, 3 femteplatser och 2 sjätteplatser. Alltså aldrig sämre än sexa felfri oavsett motstånd och drygt 12500 intjänat per start! Ett riktigt hyggligt facit att göra bokslut på.

Jag tror ärade andelsägare att vi har ett spännande och skojigt 2010 att se fram emot oavsett vilka hästar vi valt att vara delägare i, i Team Nellevad!

GOTT NYTT ÅR
önskar
Anders

KYLA OCH OPTIMISM

Senaste rapporten från Skaraslätten och Anna andas kyla och optimism! Anna ser det som en god chans med en bra häst i form, bra spår och bra kusk. Vinterbana bemästrade hon ju på Bergsåker senast så kylan och vintern som håller på att bita sig fast på Axevalla ska inte vara ett större problem för Nelli Colane än för de andra. Favoriten - Ewe Palema - har ju sprungit fortare än vår märr men har å andra sidan inte startat på 6 veckor. Jag tror för min del att nr 7 Jagger Broline är det största hotet med sonen Svanstedt i sulkyn och så 1an Ceasar Tooma som inte har någon snygg rad men är den som sprungit snabbast av alla.

Efter detta lopp väntar troligen några veckors vila och sedan vinteträning ett par månader. Sen får hon börja starta någon gång i mars - kanske i något lämpligt V75-lopp? - med siktet inställt på kvalet till Drottning Silvias pokal som går i slutet av april på Åby. Problemet skulle ju vara om hon visar toppform ikväll. Då känns det syndigt att inte testa henne i ytterligare lopp men låt oss ta det bekymret om och när det dyker upp...

Vi är några stycken som ska försöka ta oss till Skara från olika håll ikväll. Först ska vi ju se Nelli Minx kvala kl 17.30. Några topptider ska vi inte förvänta oss med vinterföre och brodd i skorna men under de 1.28 ska hon klara säger Anna. Sen springer Colane kvart i åtta. Ni som under dagen får för er att komma till Axevalla slå en signal till mig så samordnar vi vår entré. Ni som vill ha en snabb rapport direkt efter loppet kan också ringa. Telenumret är 073-4366254. Annars går ju loppet som tredje avdelning på V65 som visas på TV4plus med start 21.30 ikväll.

På återhörande!
Anders


NEDSUTTNA SOFFPOTATISAR

Ja uppesittarkvällen blev ju ingen höjdare - spelmässigt i alla fall. Spännnade var det ju i vart fall med många dueller in på mållinjen.

Nu efter en matglad julhelg så vankas toppsport för årstiden med finaler på Solvalla. Och jag har lite känsla för att vi sätter sjuan idag (det har jag förresten varje gång!). Så höll tömmarna bara!

Registrerat spel

Datum: 2009-12-26
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 56

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  4
2  2, 4, 12
3  5
4  1, 2, 3, 4
5  2, 4, 8
6  1, 2, 4, 11, 12
7  2, 4

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 87C8 1CA6 32B4 1051

Annandagshälsningar från
Anders


GOD JUL - som kan bli ännu godare!

Hej tomtegubbar och -gummor andelsägare!

Här kommer ett försök att göra julen ännu godare så här dan-före-dopparedan. Fick julkort till oss alla från Anna som också har startat en egen hemsida www.annaforssell.se som jag rekommenderar att ni tittar in på då och då (utan att ta bort vår som startsida)! Hon uttalar sig för övrigt i Travronden om Nelli Colane inför loppet på tisdag - som för övrigt Travroden rankar som tvåa - på följande sätt:
"- Nelli Colane håller fortsatt fin form för dagen och gör bra lopp mest hela tiden. Jag tycker hon ska ses med segerchans här". Så optimistisk har jag inte hört tränaren förut!

Nåväl nu är det uppesittare direkt i TV och här kommer raden:

Registrerat spel

Datum: 2009-12-23
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 55

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2, 4, 7, 8
2  9
3  1, 4, 6
4  3, 8
5  9, 10, 11
6  4, 6, 9, 11
7  1

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 6F00 1DB9 4DD4 1011

Tömmarna hålls och riktiga
God Jul-hälsningar från
Anders


RAPPORT FRÅN VINTRIG SKARASLÄTT OCH ESTLAND

En av de svenska hästägare som också har häst i träning hos Ivanovstables i Estland har varit över och hälsat på. Väl hemma rapporterade han till Per att det är - som vi också förväntat och hört sedan tidigare - en välskött verksamhet. Hästarna tränar på i snön och vinterkylan med skor med brodd i och körs inte - och ska ju inte heller köras - i några snabbare farter. Det handlar om uppbyggnadsträning i 2-minuterstempo. Vi har sagt oss att till våren försöka - innan vi tar hem dem till Sverige - se om vi inte kan skicka över en delegation. Frivilliga kan höra av sig till Per eller undertecknad.

Anna rapporterar från ett lika snöigt och kyligt Axevalla att allt är bra med damerna där. Som väntat blir det start för Nelli Colane på tisdag den 29 december. Lopp 5 och V65s avdelning 3 den så kallade Lassagårspokalen. 2140 m med autostart och 8 hästar i loppet med 60000:- kronor till vinnaren. Ett bra fjärdespår och återigen Björn Goop i sulkyn.

Det är 2 hingstar, 1 valack och 5 treåriga ston med i loppet och jag tycker det ser lite småtufft ut. Fyra hästar har sprungit snabbare och samma fyra - Caesar Tooma, Jagger Broline, Ewe Palema och Cashmere - har mer pengar insprugna på kontot. Formmässigt ser det dock bättre ut på pappret. Ingen av de andra har sprungit lika forts som vår märr de senaste loppen de deltagit i och poängmässigt är Colane på tredje plats. Anna var i vart fall inte skrämd av motståndet!

Och samma kväll kvalar Nelli Minx! Bell får vänta någon vecka till men börjar bli klar hon också. Hon har ju varit lite sen men kommit starkt sista tiden. 

Kvalet går troligen kl 17.50 och Colanes lopp vid åttatiden. Vi är ett par stycken som funderar på att ta oss dit om väder, väglag och fruar tillåter. Ni som går i samma tankar hör av er så vi kan samordna vår entré. Tyvärr lär det väl inte bli lika mycket folk i vinnarcirekln denna gång som på Jägersro!

Jag avvaktar med God Jul-hälsningen då det kommer en extra 75a till uppesittarkvällen på onsdag!

Måndagshälsar
Anders  

TRE DAMER I LEKEN?

Nu är det snart anmälningsdags igen! På måndag vet vi om Colane kommer med i Lassagårdspkalen den 29/12 på Axevalla. Ett treåringslopp endast öppet för Axevalaträmade hästar och med 60000:- till vinnaren. Och inte nog med det. Annas plan är att kvala de andra två - Minx och Bell - samma dag! Jag ska försöka ta mig dit. Tar "genvägen" över Skara på väg från Stockholm hem mot Skåne. Blir vi kanske fler som ses där om alla tre startar? Hör av er i så fall!

Vi ska också återkomma med en rapport från våra hingstar i Estland. Gissar att det även där är snöpulsning som gäller.

Här kommer chansen till stora pengar att köpa fler hästar för:

Registrerat spel

Datum: 2009-12-19
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 54

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2
2  1, 5, 6, 9, 11
3  4, 9
4  2, 4, 6, 7
5  2, 3, 7, 13
6  2, 5
7  2

320 rader x 1 x 0,50 kr = 
160,00 kr

Kvittonummer: 2F62 1B9E 25DA 3051

Håll tömmarna, lördagshälsar
Anders


MER PENGAR IDAG?

Hej!

Här kommer drömraden inför dagens jackpotomgång!

Håll tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2009-12-12
Bana: Bergsåker
Spelform: V75, omg. 53

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 5, 10, 12
2  1, 6, 7, 10
3  4
4  4
5  2, 10, 13, 15
6  1, 5, 7
7  4, 7

384 rader x 1 x 0,50 kr = 
192,00 kr

Kvittonummer: 052E 2881 4B92 1011

Lördagshälsar
Anders


BRA INSATS!

Snackade precis med Anna! vi är nöjda och missnöjda. Precis som Björn Goop! En femteplats som minst kunde varit en fjärde... Nu blev det 22 500:- in på kontot och därmed passerade hon 150 000 intjänat på 8 månader!

Hon är som alltid med därframme men fick en tuff öppning innan hon kom till ledning efter 500 m. Blev tvungen att släppa till Action Wind Ås som hon kört hårt emot om ledningen som sedan oväntat enkelt släpper till vinnaren Vitesse d´Inverne. Får sedan tredje invändigt men hänger inte med de tre första i ända in i mål när spurten dras upp men är bara en noslängd från fjärdeplatsen. Hade inte Björn släppt till "fel häst" hade hon varit ett hack längre fram och därmed plockat minst en placering till. Allt detta enligt Björn själv!

Hon gör alltså en 15.7 tid denna tid på året - vilket är helt andra förhållande än när hon tog det som sitt rekord på distansen - så formen sitter där! Annas fundering på nästa lopp om allt är OK med hästen är Lassagårdspokalen på Axevalla den 29 december med 60000:- till vinnaren. Sen är planen att hon får gå i vinterträning och starta någon gång i månadsskiftet februari/mars.

Vi hörs!
Glada fredagshälsningar
Anders




SENASTE NYTT

Kvart i nio dvs om dryga två timmar går vår Colane ut mot det hårdaste motstånd hon stött på hittills. Hon möter nu ett gäng treåriga ston som tillhör de absolut bästa i Sverige. Anna och Colane gjorde sin sjutimmarsfärd igår eftermiddag och hästen har gjort sin första övernattning borta. Anna rapporterade allt bra på förmiddagen. Hon har tagit resan bra, äter och dricker och när jag pratatde med Anna hade hon och Colane just tagit en morgonpromenad.

Då var det plusgrader och förhoppningen var att man skulle slippa broddar och köra på samma balans som på Jägers senast dvs järnskor runt om. Idelalöpningen enligt Anna är att hon sticker till spets som vanligt och sen bara släpper till favoriten (Jullan - personligen tycker jag Vitesse D´Invernes rygg duger) och sen hänger med till en penningplacering! Men man vet ju aldrig med vår dam. Med lucka vet vi att hon går ända till slut och 14 gånger pengarna blir mumma till jul!

Jag lämnar en kort rapport direkt efter loppet så ni som vill se henne på sammndraget på TV4+ ska akta er för bloggen tills dess!

Tömmarna...ja ni vet!
Anders

TUFFT VÄRRE!

Nu är det klart. V65s och Dagens Dubbels sista avdelning fredag 11/12 på Bergsåker i Sundsvall. Från spår 4 bakom bilen med Björn Goop i sulkyn (igen) över 2140 meter ger sig Nelli Colane på väg mot spets. Men det blev ett riktigt tufft motstånd, kanske inte annat att vänta när det handlar om 300 000:- kronor till vinnaren (och 15000:- kr om man blir sexa).

En snabbtitt på startlistan säger - och hur man än vrider och vänder - att Colane meritmässigt hamnar som 7-8 häst. Det är tre hästar som troligen blir alldeles för svåra: 3. Action Wind Ås, 5. One Wish och 6. Vitesse Söndervang. De har tjänat mycket pengar och har bra tider de senaste loppen. Sen är det tre tuffa märrar som ändå inte ser helt omöjliga ut: 7. Sweepys Girl, 8. Enerva och 10. Jullan som inte borde springa ifrån henne och som ju har sämre spår denna gång. Sen är det två till i Colanes egen klass tidsmässigt: 1. Michelle Perry och 12. Global Light. Resternade tre i loppet bör hon slå: 2. Izara, 9. Lyckans di Centa och 11 Caravell Sund.

Vad säger då denna analys. Jo med maxklaff en 4e plats, i bästa fall sistapengen och normalt en åttondeplats. Ska bli spännande att se hur experterna rankar. 

Äre nån som ska till Sundsvall på fredagkväll eller bänkar ni er framför TVn vid halvtiotiden?

Söndagshälsningar
Anders 

"BARA BÄTTRE OCH BÄTTRE..."

Hej!

Vilken härlig vecka - bara gå och suga på karamellen från lördagsgodiset! Pratade precis med Anna och allt är väl med Colane. Hon har tagit både loppet och resan bra och som Anna uttryckte det: "Hon blir bara bättre och bättre ju tuffare lopp hon får!". Så nu är siktet inställt på Bergsåker och Sundsvall på fredag. Anmälan till loppet ska göras imorgon kl 17.00 och ni som är nyfikna kan sedan gå in på www.travsport.se och sen klicka på anmälningslistor, Bersgåker den 11 december och "E3-revanschen för ston". Kommer hon med väntar sedan en tiotimmarsresa för tränare och häst (ena riktningen) från Skara till Sundsvall på fredag.

Å nu kan man beställa bilder från loppet och vinnarcirkeln i lördags. Det finns två varianter:
1. Gå själva in på www.aln.se och sök på Nelli Colane, kolla in deras produkter och beställ.
2. Gör det via mig - jag har via posten fått några "julerbjudanden":
Förutom sortimentet de erbjuder på nätet kan man beställa:
- Julkort (beroende på hur många det blir) men capris: 15:-/st
- Färgkopior A4 i passepartout ca 150:- (beror på antal)
- Musmatta ca 175:-
Extrapris på T-shirt ca 150:- och sweatshirt ca 275:-

Vill ni beställa via mig måste jag ha beställningen på mail senast 10/12 [email protected] .

När det gäller våra två unghingstar i Team Nellevad 2 varit i kontakt med tränaren Ivanov via mail i veckan som rapporterar följande:
 
Hello Anders .
Horses is ok .
Training 7-10 km  3 time in week .
No problem to drive , legs ok .
I buy fo dem täcke .
Best Reagards.

Om några på egen bekostnad skulle vara intresserade att åka över och hälsa på så hör av er till Per eller mig så kan vi förmedla kontakten.

Denna lördag behöver vi bara hålla tömmarna för vår V75-rad (och imorgon för att Colane kommer med i loppet!).

Registrerat spel

Datum: 2009-12-05
Bana: Halmstad
Spelform: V75, omg. 52

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 5, 6, 7, 8, 11
2  3, 4, 5
3  4, 10
4  3
5  3, 4, 6
6  3, 5, 8
7  2

324 rader x 1 x 0,50 kr = 
162,00 kr

Kvittonummer: AB0C 4B13 0E90 1011

Lördagshälsningar:
Anders


RSS 2.0