OUTSIDERS!

Visst är det lite kul just nu. Och uppmärksammat att det "går bra för Nelle-hästarna". Det gäller att njuta och suga i sig för det enda man kan vara säker på inom travsporten är att det går upp och ner. Nu kommer starterna så tätt också att det är bra att använda sin kalender och skriva in loppen som är eller kan bli aktuella!

På tisdag 3 april på Jägersro får vi se Nelli Bell. Kvällens lopp 9, stolopp med voltstart över medeldistans. Det är bara 11 hästar till start och 8 priser att kämpa om och jag tyckerdet finns möjlighet till ett femsiffrigt belopp dvs minst en tredjeplats. Hon såg ju jättefin ut i veckans jobb inne på Jägers. Treminuter i halvtio går loppet.

Sen är det bara att dra till huvustaden för på onsdagkvällen går Nelle Pride ut i ett försök i klass II 2640meter och voltstart. Det betyder andraspår och Ulf Ohlsson kör. Det är förståss som alltid när det handlar om V75-lopp tufft motstånd men jag tycker Priden har visat att han kan och i Solvallaprogrammet har de tagit med honom på V86-systemet bland fem hästar. Han har ju inga problem med distansen och går ju ända in i mål har vi sett.

Sen den 9 april - dvs annandag påsk - så är det ett försök till Diamantstoet med fina 100 000:- till segraren. Dit anmäler Lönborg Nelli Miss som kommer att stå på första volten och ha 2140 meter att tillryggalägga.

Så på torsdag samma vecka dvs den 12 april tyder mycket på att det blir att köra till Örebro för att se Nelle Käck i Breederskval, om inte Anna hittar någon annan lämplig uppgift.

Vinner syskonen Pride och Miss sina försökslopp så går finalerna på Åby på V75 lördag den 21 april.

Å sen veckan därpå - söndagen den 29 april på Åby - är det ju meningen att både Käcken och Priden ska kvala till finalen i Kungapokalen som sedan går på samma bana torsdagen den 10 maj.

Det är ju inte helt omöjligt att vi får se en årspremiär för Nelli Memory också nu under april månad!

Puh! Så nu lugnar vi ner oss med ett Jackpotsystem och ni håller bara tömmarna så ska det nog fixa sig denna gång!
 
Registrerat spel

Datum: 2012-03-31
Bana: Jägersro Tr
Spelform: V75, omg. 13

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2
2  2
3  1, 5
4  1, 4
5  1, 2, 3, 7, 9, 11, 12
6  1, 2, 6, 7
7  2, 3, 11

336 rader x 1 x 0,50 kr = 
168,00 kr

Kvittonummer: 6D02 0441 1C65 3144

Lördagshälsar
Anders


forts ...HETA 14,2...

...ja det blev ett abrupt avbrott på nedanstående inlägg som ska fortsätta så här:

Avslutningsvis stötte jag ihop med Johnny Takter igår och gratulerade och tackade å alla teammedlemmars räkning. Av de dryga 300 000:- som våra team gemensamt kört in har Johnny hjälpt oss med nästa hälften. Å som vanligt - vilket är ett gemensamt drag hos alla killar från Norrköpingstrakten - är han artig och trevlig och berömmer våra hästar. Även om man kan märka att hjärtat nog ändå klappar lite extra för Nelle Käck. Sen får man väl förlåta att han senare på kvällen var oartig nog att med ett annat sto på jägers tangera Missens årsbästarekord.

Glada onsdagshälsningar
Anders

HETA 14,2!

Rubriken syftar inte på någon mätning av försommarvärmen de senaste dagarna. Nej, jag var inne på Jägersro igår kväll och var jag kom var snackisen tiden på Åby för Nelli Miss på lunchen. Voltstart över medeldistans och årsbbästa för ston - gå gärna in på denna länk till Travsports topplistor
https://www.travsport.se/?wicket:interface=:5
:::: . Och sättet dvs här var det ingen blyg smygare där hon satt bekvämt i rygg och avjorde sista femtio meterna. Nej Johnny måste ha vetat vad han hade att köra med från början när han efter femhundra meter från 20 meters tillägg pressar sig till ledningen, kör i hårt tempo och femhundra kvar bara kör undan, lämnar de andra bakom sig och vinner med fyra längder!! Å i TVn snacka de bara om när Svanstedt skulle komma men han är väl inte i mål ännu? Ruggigt och ni som inte sett loppet gå in på ATG play V4-4 på Åby! Å inga dåliga pengar heller: 35000:- i segercheck!

Men inga goda nyheter och framgångar utan motpolen dåliga. Nelli Minx får avsluta sin tävlingskarrär. Per och jag har tillsammans med Lars I diskuterat de olika alternativen och till slut landat på att Per tar hem henne och hon blir avlesmärr hos honom. Istället har vi möjlighet till en ren bytesaffär genom att ta in en av hans tvååriga hingstar i höst när det är dags att börja köra in. Återkommer!

Anledningen till att jag var på Jägers igår var inte att gå runt och ta emot gratulationer utan att Lars I tog in Nelli Bell i ett jobb och det såg riktigt bra ut. Han körde 19 full väg och avslutade 16 sista femhundra. Lars I var nöjd men påpekade att hon är lite flegmatisk. Hon har ett rejält trav och har inget franskt i sig trots sitt fäderne. Så Lars I har anmält till start på Jägersro nästa tisdag den 3 april dit hon också kom med. Ett lopp över 2140 meter där hon står på den främre volten och förstapriset är 35000:-  . Nu i jobbet gick hon med tunga skor både fram och bak men kommer att lättas i starten troligen till aluminium fram och barfota bak. Möjligen stänger han in henne också för att få henne mer fokuserad. Återkommer på lördag om spår, motstånd och chanser.

Har också pratat med anna precis och hon anmäler Nelle Pride till ett klass II-försök på Solvalla den 4 april och sedan Nelle Käck till Breeders på Örebro den 12 april.

Avslutningsvis stötte jag ihop med Johnny Takter igår


GODA OCH DÅLIGA NYHETER - I VECKAN SOM GÅTT!

För er som bara är inne på bloggen en gång i veckan för att fånga V75-tipset vill jag uppmärksamma att det varit flera inlägg den gångna veckan med loppreferat och kommentarer! Så fortsätt scrolla bara!

Sen vill jag också särskilt rikta mig till Team IIs medlemmar dvs andelsägarna i Nelle Käck och Nelle Pride! Boka in helgen den 28 - 29 april och skriv Göteborg (fast egentligen Mölndal).Vi har för avsikt att ordna och sponsra ett arrangemang denna helg med anledning av att planen är att starta båda hästarna i Kungapokalskvalet. Detta kan ju bli ett unikt tillfälle med två hästar i kval till ett storlopp och som vi kan planera för i god tid. (Nästa tillfälle blir Elitloppet men det dröjer nog ett par år). Mer information kommer i brevlådan i veckan.

För kännedom kan jag meddela att onsdagens prestationer har väckt uppmärksamhet. Stortränare har fått upp ögonen särskilt för Nelle Käck som gjorde bra ifrån sig i en stentuff omgivning och vill helt enkelt köpa hästen. Nåt konkret bud handlar det inte om ännu och det är väl svårt att få ihop en majoritet bland delägarna för en försäljning i så fall. Eller vad säger ni?

En kort rapport om övriga hästar som innehåller både goda och dåliga nyheter!

Nelle Miss startar på tisdag på lunchtravet på Åby och ni såg kanske att Lönborg i Ronden tog på sig att hon inte blev bättre än trea i söndags. Lite väl ödmjukt tyckte jag. Hade han inte backat ut utan istället suttit kvar och blivit inlåst så hade vi nog svurit över det. Nu fick hon ju chansen i alla fall!

Anna rapporterar att Nelli Memory tränar på bra och känns starkare och att start - om allt flyter på - är aktuell i mitten av april.

Samma sak säger Lars I om Nelli Bell som tränar på i sanden i skogen och förbättrar sin kondition och styrka. Start är möjlig om ett par veckor.

Däremot är det dåliga nyheter om Nelli Minx vilket Lars I tycker är mycket tråkigt. Det är ju en stor och fin häst med mycket talang men som går sönder hela tiden. Nu när man behandlat henne både vänster fram och bak och hon fått lite annorlunda träning så kändes hon jättefin i ett jobb. Mendå svullnade höger framkota upp. Hon blev bättre med ett par dagars vila men när hon jobbades igen i början av veckan kom svullnaden tillbaka. Så det blev veterinärbesök igen nu i slutet av veckan och man kunde konstatera att en sena är skadad och att det tar lång tid att läka detta - flera månader. Så just nu brottas vi med frågan: vad göra? Hon ska i vart fall inte vara kvar hos Lars I under viloperioden utan kommer att flyttas hem till Nällevad. Om vi sedan ska göra ett nytt försök om några månader eller om Per ska ta in henne som avelsmärr eller om vi ska sälja henne är det vi grunnar över just nu. Återkommer!

Ni som på helspänn sitter och väntar på att få investera i ett nytt team med hästar får ge er till tåls ett tag till. Av olika skäl har vi inte kommit fram till hur ett sådant team ska komponeras och vilka hästar som ska ingå. Men det kommer!

Å så raden som är helt spiklös denna gång (och därmed helt skruvad kommer väl någon vitsmakare att anmärka)! Håll tömmarna och på återhörande!


Registrerat spel

Datum: 2012-03-24
Bana: Eskilstuna
Spelform: V75, omg. 12

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 4, 5, 6
2  4, 12
3  2, 10
4  8, 10, 12
5  1, 3
6  4, 7
7  3, 7

384 rader x 1 x 0,50 kr = 
192,00 kr

Kvittonummer: 2F28 E1B9 4541 1900

Lördagshälsar
Anders


TRISS I TREOR!!

...men förlåt mig, hade jag anat att jag skulle bli sannspådd hade jag ju satsat på segrar istället i mitt siande.

Vilken kväll på Solvalla. Försommarväder med 15 grader när vi anlände. Å så en vända på stallbacken och kolla in de båda fina kusarna och snacka med tränare och skötare. Sen bistron, å en bit mat och en bir (okej två då) medan vi såg att de värmde samtidigt. En långsam värmning men de såg båda jättefina ut där de travade runt ovalen med Anna Tränare och Anna Skötare i var sin sulky.

Halvnio rullar startbilen med Nelle Käck och hans tuffa motståndare bakom bilen. Det blir en snabb öppning där många vill vara med och Käcken hänger med men knappt mer än så. Och inte undra på det, första femhundra efter 1,09,8! När de kört klart blir det tredje invändigt, snyggt lotsad dit av körskicklige Takter och första kilometern landar på 13,8 tid. Och där sitter de tills man svänger in på upploppet och hästen framför Käcken galopperar. Både bra och dåligt då det dels öppnar sig en lucka men dels ställer sig hästen igen och det ser ut som Johnny inte riktigt kan kasta loss. Men som vanligt går han mycket starkt till slut och jag är från min position stensäker på att han är tvåa. Men när resultatet kommer visar det sig att Vincennes tydligen har ett tagel på nosen före honom. Så tredjeplats med mersmak igen!!

Nu gällde det att lugna ner sig och koncentrera sig på nästa lopp. Två volter och Nelle Pride innerst på bakre volten. De kommer iväg bra men han blir förståss fast där på innerspår. Han ser riktigt fin ut när de kommer förbi första gången på upploppsrakan. (Jag har ju tyckt att Käcken ser mycket större ut än Priden men nu var jag inne i deras boxar och måttade och det vete i tusan om de inte är lika höga över manken.) Fjärde invändigt blir det och varvet kvar syns det att Johnny har mycket att köra med och 700 kvar försöker han lirka ut sig i andraspår. Men då blir det stor kalabalik framför med galoppernade hästar och "kusin Lindblom" (ja kusin med Åke alltså, veckans snackiskörningfrån förra onsdagen på Valla) som kör ut snävt. Så i princip tvingas Johnny stanna hästen tre gånger och ta ny sats och hitta ny väg. Femhundra kvar är de sist och har långt, långt fram till täten men då kör Johnny invändigt och där öppnar sig luckorna - vilken jävla styrning han gör igen sulkyvirituosen!  När de svänger in på upploppet har Käcken 7 hästar framför sig när Johnny flyttar ut honom nästan ute hos mig vid staketet där de äntligen får fritt fram. Och bland det värsta till avslutning jag sett (nåja nu är jag subjektiv jag vet). Han käkar upp 5 av de 7 över de sista hundra meterna och hade han kommit ut 50 meter tidigare hade han vunnit! Sluttiden blev utmärkta1,16,7 å ännu en tredjeplats med mersmak!!

Målet för båda är nu som sagt kvalen till Kungapokalen den 29 april på Åby. Och däremellan ett lämpligt lopp i mitten av april. Våra kelgrisar är också statistiskt bra! De har ju tillsammans i år tjänat knappt 200 000:- och i statistikligan ligger Käcken på 14e plats av alla fyraåringar och Priden på 83e (en årskull innehåller väl ca 3000 hästar om jag minns rätt). Och tidsmässigt om vi tar de nya rekord de satte igår på respektive distans och startmetod kan vi konstatera att Käcken har en delad fjärdeplats bland alla fyråringar med tiden 14,2 över 2140a och Priden en delad tredjeplats med sina 16,7 över 2640v.

Å så är det dags för Nelli Miss igen. Lunchtravets lopp 4 på Åby på tisdag 27 mars i ett medeldistanslopp med voltstart. I sulkyn sitter Johnny som vanligt parkerad och de ger sig iväg från ett andraspår i bakre volten med nr 8 på vojlocken. Varför inte en tredjeplats eller ska vi spänna bågen lite mer denna gång och sikta högre? Förstapriset är i alla fall fina 35000:- kronor å det är ett sånt där lopp med sammanlagt 8 priser och 4000:- som lägst. Poängmässigt är det en del som står på spel då det är en 2a plats som ska ersättas "so go Johnny go, go, go!"

Jag återkommer på lördag med kort rapport om de övriga hästarna!

Torsdagshälsar
Anders

FÖRSTA TREDJEPLATSEN!

Jag har ju förutspått att tredjeplatser dessa dagar är maxutdelning. Å nu fixade Michael lönborg och Nelli Miss den första i denna trio och faktiskt med mersmak. Hon stod i 25 gånger pengarna när starten gick och pilsnabb ut kom hon till spets. Sedan släppte Lönborg ledningen till kompisen Sjunnesson som jag tyckte var helt rätt. Och hon såg jättefin ut i ryggen där. In i sista sväng fick Michael backa lite för att komma ut och hon såg jättefin ut över upploppet och var nära att bli tvåa. Å som Lönborg sa efteråt att om han suttit kvar och chansat så hade det nog kunnat bli seger också!

15,7 blev tiden vilket var ett nytt rekord över distansen för Missen och 2500 Dkr! Men det roliga var ändå att se både hennes stratsnabbhet och att det fanns en polett till slut med det fina lopp kusken gav henne. Lönborg provade norskt huvudlag denna gång men det var bara det att det ramlade ner på ena sidan i första kurvan så han blev tvungen att dra ner det redan då för att hon skulle springa rakt. Så det blev väl på sätt och vis ett test utan värde.

Lunden är en liten trevlig storbana med ett danskt gemyt som jag kan rekommendera. Jag har bara varit där på stallbacken förut men fick nu avnjuta en fläskestegssandwich och en pilsner på publikplats tillsammans med hustrun. Å tack vare ett platsodds på 4,2 gånger pengarna så var börsen välfylld på hemresan! Alltid kul att lura dansken på pengar!

Söndagskvällshälsar
Anders

TRISS I TREOR??

Ja, nu har jag studerat loppen där våra kusar möter på tufft motstånd alla tre. Och kollar man in programbladsmakarna så har de inget förtroende för hästarna från Nällevad. Jag tror ingen av dem har chans att vinna men alla tre har med rätt löpning och lite tur chans att knipa en tredjeplats som bäst.

Först Nelli Miss i morgon i Köpenhamn. Det är jättesvårt att sätta in henne i loppet ovh värdera motståndarna. Några utmärker sig lite extra såsom nr 1 och 11. Det är också svårt att jämföra tider för om jag minns rätt är Lunden en relativt snabb bana? Det är fem priser i loppet och sista pengen är på 1000 Dkr.

Klockan 20.30 på onsdag gäller det Nelle Käck! Kusinen från landet stöter på miljonärer och andra stjärnor. Men är vid plankan direkt och kan få en bra rygg (bara den inte släpper i sin tur...). Med perfekt rygg kan han väl hänga med till en tredjeplats och flera av motståndarna gör ju sin årsdebut och är förhoppningsvis lite rostiga. Men vi tar det som en test på hans kapacitet och en förlust denna gång kostar ju inte så mycket.

Å tjugo minuter senare startar Nelle Pride,  också vid plankan men på bakspår och kommer att få en hel hög med hästar framför sig. Dessutom är han ju fortfarande lite stänkrädd även om det blivit bättre. Tycker det finns 4-5 hästar i loppet som är värdiga motståndare men helt avgörande för en framskjuten placering är ju löpningsförloppet. Vi har ju sett att om han är med därframme så har han en härlig inställning över upploppet.

Maxutdelning de kommande dagarna är således tre tredjeplatser vilket skulle innebära  drygt 55000:- insprunget till stallet. Det får väl duga!

Å så ska vi lugga norrbaggarna på lite oljepengar också! Håll tömmarna!


Registrerat spel

Datum: 2012-03-17
Bana: Momarken
Spelform: V75, omg. 11

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2, 4, 5, 7, 9
2  11
3  4
4  7
5  8, 10, 11, 13
6  3, 8
7  1, 4, 5, 6, 9, 11, 12

336 rader x 1 x 0,50 kr = 
168,00 kr

Kvittonummer: 8762 F4CD 8D61 1904

Lördagshälsar
Anders


FÖRVARNING!

Kommer ni ihåg på den gamla goda tiden när man bara hade en eller ett par TV-kameror på plats vid skidtävlingarna (nu kan man ju följa dem nästan varje meter). Då fanns det nåt som hette "förvarning" någon kilometer från mål. Det var väl nån gubbe med walkie-talkie som skrek till i apparaten hos Plex så han kvicknade till efter att inte ha sett skidåkarna på flera mil. En sån förvarning kan man väl säga att "Assars lada" var den 8 februari 1964 i Seefeld när Sverige tog OS-guld i stafett. Jag har för övrigt gjort studiebesök just vid-  vad jag tror i alla fall . var just Assars lada, historisk mark! Men övriga familjen var inte lika imponerad som jag.

Nåväl till saken! Detta är en förvarning om att Nelli Miss startar på Charlottenlund i Köpenhamn på söndag den 18 mars. Ett lopp över 2100 meter med bilstart och med 10 000:- danska i första pris. Michael Lönborg kör själv och det är dagens 8e lopp ca tjugo i fyra på eftermiddagen. Återkommer på lördag om chanser osv.

Men detta är också en förvarning om att både Nelle Pride och Nelle Käck startar inom V86 på Solvalla på onsdag den 21 mars.  Priden i ett lopp över 2640 meter med två startfållor där han står på tillägg perfekt inmatchad i ett lopp med högst 175000:- på kontot. Jag har svårt att bedöma motståndet och startlistorna är inte klara i skrivande stund men segerchecken är på 60 000:-. Käcken går ut i ett stenhårt fyraåringslopp  med en segercheck på 150 000:-. Det är medeldistans och bilstart och bara nio hästar i loppet, men vilka jävla hästar sedan. Nästan så man tänker att man får vara glad om han grejar sistaplatsen. Och det gör inte så mycket startpoängsmässigt för det är en sjätteplats som ersätts. Samma här inga startlistor klara men jag återkommer på lördag med mer analys och info.

Planen sedan om allt är bra är ju att ställa in siktet på Kungapokalen där kvalet går i slutet av april på Åby. Däremellan blir det då ett lämpligt lopp ett par veckor innan och just i mitten av april går ett kval till Breeders på Örebro. Kanske kan det vara lämpligt?

Torsdagshälsningar
Anders

LOVORD!

Jag träffade Johnny direkt efter värmningen när han lämnade över Nelle Käck till Anna (ja inte Forssell denna gång som var hemma hos Alva i Knivsta utan Käckens duktiga skötare) och frågade hur han kändes. "Jo, sa Johnny, han kändes jättefin. Jag har ju kört honom förut och jag gillar den här hästen". Johnny är en riktig hederskille och är ju alltid positiv så jag tog inte så hårt på det. Jag sa bara: Kul för jag är delägare i hästen. Då la Johnny en hand på min axel och såg allvarligt på mig och så sa han:"Är du? Då är det bara att gratulera! Jag ska i alla fall köra för seger idag för så fin känns han!"

Det är inte bara en duktig springare vi har utan också en stilig individ vare sig man ser honom i boxen, på stallgången eller på banan. Och när det gäller tävling så får man ju anledning att tycka om honom ännu mer. En mer löpärlig häst som alltid ger sitt bästa får man nog leta efter. En svaghet visade han ju igår redan från start och det är att han har svårt när det går riktigt fort och vid tempoväxlingar. Han tappade några positioner i starten och la väl bort minst 30 meter till spetshästen. Första femhundra går i 11-tempo! Varvet kvar har han ändå en hygglig position i 4e par utvändigt.

När det är 700 kvar gör Johnny draget och leder tåget i tredje spår och det biter bra för Käcken. Tyvärr går sedan Fredrik Persson som sitter i andra utvändigt ut lite snävt så Johnny får ta upp och börja om. Men trots detta går han fint genom sista sväng. Tyvärr har han ju dragit fram Lugauers skimmel som får loppet och enkelt kan koppla grepp på upploppet och likaså en smygkörd som turligt får luckan och blir tvåa. Men han håller farten bra som vanligt över upploppet trots att han ser trött ut och hållar undan för alla andra och hinner upp Perssons i sista steget. Tredjeplats, rekorsänkning med 6 tiondelar och 25000:- in på kontot. Han passerar också tvåhundratusenkronorgränsen som gör att han inte längre är kvar i klassen. Så någon final i klass II på Åby i mitten av april kan vi inte räkna med. 14,1 är Käckens nya rekordtid på distansen vilket gör att det bara finns tio fyraåringar i år som sprungit fortare på sprintedistansen! 

Det kändes ändå lite tomt direkt efter målgång där jag intagit en bra position nära vinnarcirkeln på Kalmartravet. Men ju mer distans jag får tillloppet inser jag att vår fyraåriga kuse gjort en bra insats. En tredjeplats i första starten i travets elitserie är ju inte fy skam och särskilt inte på det sätt det gick till.

Vad sa då Johnny efter loppet? Jo han var nöjd och så sa han att nu ska Käcken bara lära sig att springa fort också! Och fort kan han ju springa om han så att säga får tid på sig men det är väl just tempoväxlingar och lite mer korta speeder han skulle behöva lära sig om det nu är möjligt att lära ut till en häst.  Han är ju annars jämnheten själv. På sina 17 starter har han tjänat pengar i 15 lopp och varit bland de tre i 8! De två "plumparna" var dels när det krävdes en guldhjälm för att lyckas köra honom i galopp i hans tredje start (enda galoppen!!) och dels i kvalet till Bredders Crown i höstas där han slutade oplacerad i stentufft motstånd när han fick gå ensam i tredjespår i första sväng och fick dödens i andra och sen faktiskt hamnade med krafter kvar i en kall rygg. Det hade blivit penningplacering där annars också! 

Nu får vi se vad Anna hittar på för fortsatt matchning. Siktet är säkert inställt på kvalen till Kungapokalen  den 29 april på Åby. Och innan dess säkert ett par lämpliga uppgifter. Jag återkommer när jag vet mera.

Söndagshälsar
Anders


PÅ VÄG MOT...

...nja lite skrockfullt vågar jag inte skriva de sista orden. I vart fall är första steget att vi sätter oss i bilen om en kort stund och kompassen visar nordostlig riktningoch sträckan mäter 30 mil. Senaste rapporten från Stall Forsell säger att Nelle Käck var fin i torsdagens jobb.

Inte varje vecka man har en stensäker spik men denna gång i avdelning 2 är jag helt säker. Håll tillgodo och tömmarna och lyss till segervrålet från Kalmar!

Registrerat spel

Datum: 2012-03-10
Bana: Kalmar
Spelform: V75, omg. 10

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  6
2  9
3  4, 9
4  1
5  7, 9, 12
6  2, 4, 6, 7, 8, 12
7  1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 4D02 3D11 8261 5940

Lördagshälsar
Anders


ÖPPET OCH TIPSETTA!

Ja inte nog med att vi har häst till start på V75. Nu börjar experttipsen komma och då tillhör faktiskt vår Nelle Käck de topprankade trots sitt bakspår! (Det är ju inte bra då det är oddssänkande men förhöjer ju spänningen).

Igår kväll kunde jag via nätet läsa i Kalmars banprogram: 

"Nelle Käck

 

är under utveckling och hästen har avslutat starkt i de två senaste starterna. Kul tipsetta i ett öppet

lopp."

 

 

Sen tidigt i morse sprang (betänk då att jag inte tagit ett löpsteg på över två år) jag ut till brevlådan och väntade in tidningsbilen och på vägen in kunde jag i gryningsljuset läsa i Travronden:
 
"Rygg ledaren senast, kall rygg 500 kvar,ut kort senare, bra. Med redan 1200 kvar från sjätte ytter innan, säkert. Fint smygläge. Motbud." Så i Ronden rankas han som nr två efter Sandmans Sand (de har med fyra hästar på sitt system). Å deras badkarsanalys är densamma som min för en gångs skull. Att Lindblads nr 2 tar spets och att det kan bli lite körning därframme vilket ju gynnar Johnny och Käcken som redan sitter i andra spår och kan bida sin tid. Då kan det bli som de skriver i sin analys: "Nelle Käck...fäller många vid överpace."

Ja, jäklar det blir svårt att vara människa den här veckan. Å eftersom man redan är nervös hur ska det då vara kl 14.52 på lördag.

Jag återkommer så fort det finns något nytt att förtälja detta!

Tisdagshälsar
Anders

Rättelse: jag skrev att Nelle Pride tappade 3000 startpoäng i sitt senaste lopp men det ska så klart vara 300 (trehundra). Han hade ju bara 1300 poäng från början så det hade ju varit en smärre katastrof att hamna på minus) Ingen har reagerat utom jag själv men det beror väl på att ni inte läser nyhetsbloggen - bra test!


MED I CIRKUSEN!

Jodå, 29 hästar anmälda även denna gång men med lite lägre startpoänger så nu är Nelle Käck med på V75! I andra avdelningen (bör väl innebära start vid tio-i-tre) när V75-cirkusen gästar Kalmar på lördag den 10 februari finns han med i leken vårt eget Ess. Eller är han möjligen en joker även denna gång som spelarna glömmer bort så det blir bra utdelning igen?

Johnny Takter kör, 1640 meter med bilstart och bricka 9 hänger på skalmen vilket inte behöver vara helt fel. Lindblad har ju en startsnabb häst i nummer 2 och rygg på den så kan det ju bli en riktigt bra position att sätta in stöten från 500 kvar. Ett par av de värsta hoten - Lugauer och Lövgren - har också bakspår så jag tycker det ser ut som ett jämnt och ovisst lopp. Mycket spännande!

Ni som tänker göra en vårutflykt till Kalmar får höra av er om ni vill ha biljetter så ska jag be Anna fixa det. Men senast fredag. Ni som inte har möjlighet att vara på plats kan ju se loppet direkt på TV nu när V75-direkt startar om för säsongen. "Sjuan" är då kanalen.

Återkommer i veckan,
måndagsmorgonhälsar
Anders

 

VARFÖR SÖRJA?

Vitsigt va ni som såg Nelle Prides lopp på Gävle i onsdags! Det var ju skottdagen - som i tjälskott alltså - och banan som såg ut som Jägersros på V75-dagen för drygt ett år sedan när Missen och Minxen startade. Det blev strul på grund av banan redan innan loppet. De gjorde ett test med bilen först men då slirade den bara och då beslöt de att det skulle bli linjestart - vilket hade varit bäst! Sen testade de bilen på nytt och tyckte det funkade så då skulle det bli bilstart i alla fall. Men när bilen fällde in vingarna och skulle sticka iväg så slira den bara. Ekipagen med spår långt ute på vingen kunde inte köra då bilen var ivägen medan de invändigt kom iväg och fick ett fint försprång. Mycket märkligt att det inte blev omstart?

Å sen var loppet faktiskt över. Det gick inte att ta något i smeten och lervällingen så hästarna 2 och 3 som kom iväg bra från början kunde rinna undan till de två första platserna. Ulf Ohlsson hade fått order att försöka nyttja Pridens startsnabbhet men det gick ju helt enkelt inte. Å sen syntes det att han inte gillar stänk och snacka om stänk som hästar och kuskar såg ut. Det bästa var att Ohlsson gav honom ett snätt lopp och in på upploppet hade de massor av krafter kvar kvar men fick aldrig luckan. Det var en mur av hästar fyllda av mjölksyra som hindrade. Det sämsta var att vi mycket knappt missade "resebidraget" dvs åttondeplatsen och 2000:-. Dessutom tappade han en andraplats och därmed 3000 startpoäng. Så nu skulle Anna läsa proppar åt Priden - han kan ju inte läsa själv ännu men är ju bara fyra år - ett par veckor framåt i tiden.

Å Nelle Käck kom inte med som ni har noterat. Det krävdes ovanligt mycket poäng - över 1300! - och 29 hästar var anmälda. Anna anmäler nu till Kalmar nästa lördag istället i ett klass II-lopp över 1640 meter.Så får vi se,imorgon kväll vet vi!

Å så ringde en optimistisk Lars I igår och rapporterade! Nelli Minx hade han kört för första gången på skogsslingan nu när våren kommit till Lottentorp. Hon har svarat bra på behandlingen och kändes riktigt fint. Han hade önskat att hon tagit sig lite mer och lagt på lite mer muskler men "det är ju ett långtidsprojekt" som han sa. (Tänk om det vore så för en annan också, jag tyckte det gick blixtsnabbt bara man slutade träna!).

Nelli Bell ser inte så fin ut - långhårig och tufsig - men känns fin i jobben. Verkar inte ha några skavanker men behöver träna upp konditionen och här passar säkert Nilssons sand och backar som "hov i handske! eller vad det kan heta på hästspråket. Båda märrarna räknar han med kommer att starta i slutet av månaden om inget oförutsett tillstöter.

Eftersom Käcken inte kom med på Axevalla var det svårt att hitta spikar. För en gång skull (det kan bli två: första och sista) lutar jag mig stadigt mot den lille albanen får vi se om han står pall! Bästa hästarna har han ju i dessa lopp i alla fall (nu närinte Käcken är med i andra avdelningen). Håll tömmarna och njut av vårvädret (och hoppas ingen är så knäpp att han åker nio mil i snö när man kan ta det lugnt hemma i soffan och följa loppet via helikopter eller snöskoter).

Registrerat spel

Datum: 2012-03-03
Bana: Axevalla
Spelform: V75, omg. 9

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 7, 11
2  11
3  2, 8, 12
4  1, 3, 9, 11, 12
5  2, 5
6  3, 4, 6, 10
7  14

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 0F28 4A7C 4245 1900

Lördagshälsar
Anders


RSS 2.0