MISS MED SVÅRT STARTSPÅR

Ja det har väl ändå börjat halvbra så här på måndagen. Om vi räknar med den gångna helgen. Nelle Pelle blev ju fel spik när han fick hänga där ute i tredjespår från start men å andra sidan så vann ju Nelle D´Amour monteloppet samma dag överlägset och korades till Sveriges bästa montéhäst. Han skulle förtåss varit med på V75...

Å vi tappra som tagit oss till Axevalla hade en mycket trevlig dag tillsammans med hästar och tränare. Trots gråkallt väder så kunde vi titta runt i stallarna och inspektera våra hästar. Men för några av oss var nog höjdpunkten när Anna visade upp sitt Scarlett Knight-föl som föddes dagen före elitloppet och som därför döptes till Greenland. Såg ut att vara en riktigt fin travare i vardande!

Sen blev det då dags för Nelle Pride och Nelle Käck att visa upp sig. Två riktigt fina hästar och som från staketkuskplats såg ovanligt mogna ut för att vara tvååringar. Vi kunde jämföra med övriga som skulle premieloppa och de såg nog i allmänhet ut att ha svårare att springa rakt fram och vinglade fram och tillbaka. I värmningen visade Priden att han var rejält stänkrädd och tvärstannade när han fick grussprutet på sig.

I loppet sen stack Priden till spets från det knepiga femtespåret och Anna gick upp med Käcken i dödens och taktiken var ju stenklar att på detta sätt slippa stänket. De såg båda jättefina ut och gick i ett jämnt tempo runt 1.30. (De officiella tiderna är felaktiga!! Första femhundra gick inte efter 1,35 för då hade ju andra femhundra
gått runt 1,20 - en omöjlighet.) När det kom in på upploppet var Pridens kusk Johans L Sundgren orolig att de körde lite för fort och tog upp hästen vilket gjorde att han snubblade till och galopperade - tyvärr. Hade han inte gjort det hade hästen säkert hållt sig i trav men kommit in på tid under 1,28 och ej blivit godkänd i alla fall.

Nåväl Käcken höllt sig i trav och blev godkänd på tiden 1,28,5 medan för Priden väntar nya försök, närmast troligen den 12 oktober. Båda kuskarna var vid matbordet i stallcaféet efter loppet mycket nöjda med sina hästar och att kvala dem ska inte vara några problem. Johan satt faktiskt mest å grämde sig efteråt. Men det kommer nya lopp Johan och du får väl se till att få lite mjukare händer bara!

Och på torsdag är det som sagt dags för Nelli Minx och Anna ser så där lurig ut när hennes chanser kommer på tal??

Direkt efter V75-omgången på lördag startar Nelli Miss i Solvallas 11e lopp för dagen Det blev som väntat tufft motstånd och med svårt läge från spår 7 bakom bilen. Johnny Takter sitter upp bakom Missen igen och skulle han hitta ner i banan så ska pengar inte vara en omöjlighet i alla fall. Distansen är 2140 meter och förstapriset är 40000:-.

Måndagshälsar
Anders


VICKEN VECKA - DET KAN BLI

Jo först idag vinner  - Nelle Pelle som jag spikar -storebror till Miss och Pride på V75 i lopp 6 och kliver därmed över halvmiljonen intjänat!

Sen premieloppar Nelle Pride och Nelle Käck på Axevalla i Skara och inför en skara (!) förväntansfulla andelsägare. Vi träffas kl 12.00 utanför grinden till stallbacken!

Septembers sista dag dvs på torsdag startar Nelli Minx på Åby i lopp 3. Från spår 1 med voltstart över 2140 meter och nu kuskförstärkt med tränaren Anna Forssell i sulkyn. Hon kan välja rygg om det kommer någon startsnabb för att sen ta dem på insidan på upploppet eller också köra i spets. Spännande blir det. Det finns väl ett par bättre hästar på pappret men "trav är trav - och alla lopp ska köras"!

Och imorgon kväll vet vi om Nelli Miss kommer till start på Solvalla på lördag den 2 oktober!

Och Nelle Pelle drar inte bara in pengar till sig själv. Som spik i ett jämnt spelat lopp ser han till att vi drar in storkovan på V75 denna helg! Luta er tillbaka och håll bara tömmarna ni så gör "Pelle" och jag grovjobbet.


Registrerat spel

Datum: 2010-09-25
Bana: Färjestad
Spelform: V75, omg. 43

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  7, 11
2  7, 8, 9, 10
3  5, 7, 10
4  5
5  7, 14
6  7
7  4, 5, 8, 9, 10, 13, 14

336 rader x 1 x 0,50 kr = 
168,00 kr

Kvittonummer: A940 4862 9548 4100

Lördagshälsar - strax på väg mot Skaraslätten!
Anders


ALLA "MOT" NÅGOT

Vilken spännnande vecka 39 vi har. Om vi låter den börja på söndagen vill säga.

Söndagen den 26 september drar vi alla mot Axevalla för att få träffa vår tränare och våra hästar. Dessutom får vi se Nelle Pride och Nelle Käck debutera i sitt premielopp och se hur de travar. Ett godkänt premielopp innebär att vi ägare får 20000:- i premie per häst. För att bli godkänd ska hästen visa att den kan springa fort och samtidigt vara reglerbar. Det innebär att de ska kunna hålla ett jämnt tempo och komma in på en tid mellan 1,28-1,35. Man måste självklart inte gå premielopp för att få tävla men däremot måste man ha kvalat för att få anmäla hästen till ett riktigt lopp. Så nästa steg för Pride och Käck blir då ett kvallopp där de måste visa att de kan springa fort också. För tvååringar innebär detta en tid under  1,28  (för treåringar 1,25). Om Anna har för avsikt att kvala de redan i år får vi höra med henne efter premieloppen.

OBS OBS Ni som har för avsikt att dyka upp på Axevalla den 26e hör av er till mig så jag kan fixa biljetter. Vi har också för avsikt att bjuda på något för de som gör sig besvär att ta sig till Skara denna söndag!

Nelli Minx har siktet inställt mot Åby torsdagen den 30 september i ett lopp för treåriga ston som tjänat  högst 30000:- (Minxen har ju 28300:- på sitt konto). Distansen 2140 m voltstart och 25000:- till vinnaren.

Nelli Miss räknar med att åka österut istället. I samband med V75 på Solvalla lördagen den 2 oktober finns ett lopp för treåriga ston med högst 60000:- intjänat (Missen har 58000:-). Bilstart, 2140 meter och 40000:- till vinnaren.

Vi vet ju förståss ännu inte om de kommer med. På torsdag går anmälan ut till Åby och nästa söndag till Solvalla.

Å sen räknar vi med att Nelli Bell åker mot Axevalla i början av oktober för att gå i träning igen hos Anna.

Och vi andelsägare går äntligen mot möjligheten att räkna hem en storvinst på V75. Tänk sen när våra egna hästar är ute på V75. Så mycket enklare det kommer att bli att hitta spikarna då!! Håll tömmarna bara!

Registrerat spel

Datum: 2010-09-18
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 42

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 4, 8
2  4, 5, 7
3  1, 2, 3, 7
4  1
5  1
6  3, 6, 8, 10
7  1, 9, 11

432 rader x 1 x 0,50 kr = 
216,00 kr

Kvittonummer: 4D80 635A 30C0 4340

Lördagshälsar
Anders


MINX FICK "SITT" LOPP

En tredjeplats och 10 000:- in på kontot var bättre än experterna trodde om vår häst. Själv hade jag lite segerfeeling innan loppet efter att ha snackat med Anna. Men det blev ett nästan perfekt lopp - förutom att tempot blev alldeles för lågt för vår starka märr - och precis vad Johnny sa att hon skulle ha: ryggar så hon lär sig.

En hygglig start från fjärdespåret gjorde att hon kom ner i rygg på innerspåret något som skulle bli 3e invändigt efter att favoriten blev släppt till spets. Och sen blev det krypcasino. 1,21 första 1000 meter men Nelli Minx såg kanonfin ut. Det ser ibland ut som hon hänger på en töm men det kan också bara vara så som Johnny sa att hon springer och ser sig omkring. Hon hade öppet huvudlag och det finns ju mycket reklamskyltar att kika på på innerplan! Jag ska höra med Anna vad hon tror.

Sen börjar det gå fortare och fortare sista halvvarvet - jag har ingen tid sista femhundra men gissar att det handlade om 13-tider. Man ser att hon får lite problem precis när rycken kommer men har sen inga problem med tempot. Eftersom det gick så långsamt första varvet har ju ingen som sitter längre bak någon chans. Hästen i rygg på ledaren och favoriten visar sig dock vara en liten speedkula som får lucka på upploppet och enkelt spurtar till seger. Vår Nelli Minx ser stark och fin ut över upploppet och blir säker trea en bit efter de två första hästarna. Tiden - 1,19 - blev ju förståss inget märkvärdig på grund av det långsamma första varvet.

Vi kan liksom Anna vara mycket nöjda med prestationen och loppet som kommer att bygga upp Minxen inför kommande insatser!

Onsdagshälsar
Anders

KAJANS CHANS TILL REVANSCH!?

Det är tätt på given nu när vi har fler hästar på gång! På tisdag på Axevalla i lopp 10 kommer Nelli Minx ut i ett lopp för treåriga svenska ston. Lite hårt inne i loppet på pengarna men jag säger som Olle Goop: "Säg inget till hästen bara så ska det nog gå bra!" Travronden ser henne som en outsider och Axevallaprogrammet i mitten av fältet. Tidsmässigt fyra så pengar igen vore väl bra (det är 8 priser och 10 hästar i loppet!). Hur var det då med Kajan i rubriken?

Jo vi var väl några som tyckte att Kaj Widell inte gjorde någon perfekt styrning med Nelli Miss i förförra loppet när hon fick gå ett och ett halvt varv i tredje spår. Så Anna hade bett att få Björn Goop eller Stefan Söderqvist denna gång. Men de hade andra hästar i loppet så sekretariatet satte självsvåldligt (vilket de inte ska utan ska ju kontakta tränaren!) upp Kaj Widell bakom Minxen. Så nu får han chansen att revanschera sig.

Axevalla 26 september - Travhästens dag! Kolla in:
http://www.axevalla.se/webfiles/annons_hastens_dag.pdf 
och då premieloppar alltså Nelle Käck och Nelle Pride. Jag har inte sett detaljprogrammet men de ordinarie loppen börjar ju klockan 15.00 och premieloppen brukar gå 1,5-2 timmar före dessa. Så jag föreslår att vi samlas vid tolvtiden så vi kan besöka Anna och hästarna på stallbacken. Ni som ännu inte anmält intresse kan väl göra det så fort som möjligt till undertecknad för planeringens skull. Återkommer med mer info!

Å så spikar jag Missens storebror! Jag tar helt enkelt rygg på tränare Nurmos som gjort samma sak. Även om jag darrade på manschetten då Nurmos tvingats stryka flera andra hästar troligen beroende på infektioner i stallet. Och så finns ju risken som för den andra spiken - Maharajah - att spår ett kan bli en fälla. Men hade jag inte spikat NellePelle hade jag nog fått uppfödaren över mig! Håll tömmarna ni!


Registrerat spel

Datum: 2010-09-11
Bana: Mantorp
Spelform: V75, omg. 41

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 3, 4, 5, 9, 10, 12
2  6, 10, 13
3  1
4  1, 9
5  2, 11
6  1
7  2, 4, 6, 7, 9

420 rader x 1 x 0,50 kr = 
210,00 kr

Kvittonummer: 2F24 1600 5240 0144

Lördagshälsar
Anders


"VILKEN TRAVARE!"

I lördags när vi väntar på att Anna ska lämna över Nelli Miss inför loppet hamnar jag bredvid Johnny Takter och frågar honom vad han tyckte om Nelli Minx i tordags. Han ser bara ut som ett levande frågetecken och det är då jag förstår att kör man så många hästar som han gör så bryr man sig nog inte i vad de heter. Jag förtydligar: första loppet i torsdags på Åby. Då skiner han upp och säger: "Vilken travare! Vilken travare! Jag försökte ju få lucka och Åkes rygg men tyvärr. Och så är hon fortfarande lite okoncentrerad och springer och tittar på allt. Så får hon bara några rygglopp och får lära sig vad det handlar om så..." och då precis kommer Anna och lämnar över Nelli Miss´ tömmar till Johnny.

Nelli Miss gjorde ånyo ett starkt lopp. Femteplats, rekordsänkning med nästa 3 sekunder (!) och 8000:- till på kontot. Johnny tog en mycket lugn start och hästarna radade upp sig med Stig Hs nr 3 och Örjan i tät. Hon låg då sexa i raden och det går mycket sakta med 19,5 första femhundra. Ett varv kvar börjar de dock röra på sig och Torbjörn Jansson går ut i andraspår med Missen i rygg och favoriten nr 9 med Björn i Miss´rygg. Men de glider bara sakta fram mot Örjan, ingen körning och kilometertiden efter 1500 m blir en ca 18-tid. Men nu börjar det gå riktigt fort när Björn kastar loss från tredje utvändigt och Johnny väljer att sitta kvar. Sista femhundra går efter 12,7 och Nelli Miss klarar inte riktigt tempoväxlingen men släpper bara vinnaren förbi sig de sista femhundra vilket gör att hon slutar på en femteplats med tiden 1,16,4. Hon ser faktiskt både stark och fin ut över upploppet!

Johnny tyckte det var en fin häst men som sagt lite trög när hon skulle växla tempo. Men det var ju bara tredje starten och äntligen en ryggresa vilket hon kunde behöva efter de två tidigare tuffa löpningarna.

Nelli Bell är röntgad och uppkollad efter operationen och veterinärerna är nöjda även om hon har en bula kvar (bindväv som inte ska ge besvär). Det blir lugn och ro i hagen hemma i Nällevad och om 1-2 månader får hon åka upp till Anna igen för igångsättning och träning. Start i år kan vi inte räkna med.

Vi får avvakta några dagar och se hur Minx och Miss tagit loppen så ska jag kontakta Anna och se vad hon har i kikarn för dem. Det vore ju kul om det fanns passande lopp på Axevalla en 26e!

Och Victor LH slutade oplacerad i ett ryckigt kört derby och vi får gratulera Ludde och Erik men kanske mest av allt en annan Anna nämligen Luddes sambo Anna Svensson som fått ordning på bråkstaken och derbyvinnaren Joke Face. Grattis!

Måndagsmorgonhälsningar
Anders


"DET ÄR MYCKE NU..."

Det är inte lätt för en stackars andelsbolagsadministratör. Det är hästar som har startat, det är hästar som ska starta, det ska ordnas biljetter och bestämmas tider, det är snart den 26e på Axevalla och då är nästa team igång med starter, det är momsredovisning osv osv...men det är jäkligt kul! Tänk när alla fem kusarna är igång och startar. Men det är ju detta som är bra med att ha fler hästar i ett andelsbolag. Har man bara en och den är som Nelli Bell just nu behandlad och konvalescent är det ju inte så kul. Men vi har ju två andra som är i full gång!

Nelli Minx gjorde ett kanonlopp i torsdags på Åby och Johnny var jättenöjd med hästen. Anna hade satt på helstängt huvudlag och ingen trodde väl att Minxen skulle komma till spets från sitt bakspår. Men startryggen hon fick var iskall och Johnny hittade ut, hamnade i dödens och körde fram mot Åke Svanstedts ledande häst (den kommande vinnaren) för att få en lucka och krypa ner i rygg. Men det blev ingen lucka så det blev att köra fram till ledningen efter 500 meter och där blev hästen lite ivrig. Med halvstängt hade det gått bättre trodde Johnny.

Men hon såg jättefin ut i ledningen och behöll den till utgången av sista sväng när Åke som fått den åtråvärda ryggen kom ut och vann säkert. Minxen belv sedan förbisprungen av två andra smygkörda men höll jättebra ända in i mål och rekorsänkte till 17,4.

Om en och en halvtimme (kl 12) samlas ett gäng utanför stallbacksentrén för att gå in och kolla på förberedelserna och värmningen av Nelli Miss som sedan startar i dagens andra lopp ca kvart i två. Jag talade just med Anna på väg mot Jägersro som konstaterade att detta är första gången Missen är ute och reser sen hon kom till Anna. "Hon tror nog hon är på väg hem" sa Anna! Allt är bra och en sistapeng i detta tuffa lopp skulle vara en riktig framgång vilket jag tror kräver en rekordsänkning av Nelli Miss med ett par sekunder. Personligen är jag mest nervös för startmomentet då hon brukar ha en del konstigheter för sig i volten.

Ni som har tänkt komma till Skara och Axevalla söndagen den 26/9 när vi räknar med att Nelle Pride och Nelle Käck ska göra sina premielopp kan väl per telefon eller mail göra en preliminäranmälan till mig i veckan som kommer och senast den 10/9 så jag kan börja planera för arrangemanget. På telefon 073-4366254 eller mail [email protected] .

Och här kommer V75an kryddad denna gång med en liten V5 där jag tippat vår häst i första avdelningen! (Det blir ju mycket bättre sen när våra hästar startar på V75 så slipper man dubblera på detta sätt.)
Håll tömmarna ni (och Johnny också förståss)!

Registrerat spel

Datum: 2010-09-04
Bana: Jägersro Tr
Spelform: V75, omg. 40

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 3, 5, 9, 10
2  1, 7, 11
3  3, 4
4  7
5  2, 11
6  3
7  3, 4, 5, 6, 7, 10

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 8F40 9B1E 0F04 0140

Registrerat spel

Datum: 2010-09-04
Bana: Jägersro Tr, omg. 40
Spelform: V5

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  8, 9
2  1, 4, 5, 12
3  3, 9, 10
4  7, 11
5  4, 5

96 rader x 1 x 1,00 kr = 
96,00 kr

Kvittonummer: AB8C F1D6 0704 4140

Nervösa lördagshälsningar:

Anders

PS Och så får vi väl samfällt skicka ett Lycka till till Anna och derbyfinalisten Victor LH! Anna åker de långa milen hem till Skara ikväll för att lämna Missen och hämta Victor för att åka ner med honom till finalen imorgon på Jägersro. Travtränarjobbet är minst lika mycket ett liv på vägarna!


RSS 2.0