PLÄTTLÄTT!

Vilken dag! Efter mycket regnande den senaste tiden bröt solen fram över Malmö på lördagförmiddagen och varslade om att hon tänkte förgylla vår tillvaro. Sammalagt ett tjugotal ur ägarkretsen i Team Nellevad samlades utanför stallinfarten och begav sig till stallet där Anna och Colane med skötare huserade. Alla fick möjlighet att hälsa på hästen och få en pratstund med Anna innan det var dags för värmning.

Jag tyckte det såg lite knackigt ut precis när de kom ut på banan men sen flöt det på i en lugn värmning. Tre lugna bakvarv och sen två rätvarv något snabbare men utan att pressa hästen.  Av med utrustningen och sen lite vila i boxen en knapp timme innan det var dags för utselning inför loppet. Ingen högtalare i stallet gjorde att Anna missade defileringen och fick tillsammans med Björn Goop en rejäl utskällning av "defileringsdomaren". Men vad gjorde det en sån här dag!

De hann därför bara med en provstart på bortre sidan innan det var samling i volten. Startkommandona igång och som väntat sticker Colane iväg mot spets - OMSTART! Det var ju bra tänkte jag då fick hon en "provstart" till och ingen skyldig utan bara allmän oreda. Ny start och samma scenario. Mycket lätt till spets från sitt ensamma springspår och hon fick ett par längder.

Första femhundra på mycket måttliga 19.7 innan nr 8 GK Signatur som tryckte upp andra femhundringen i ett 15-tempo så första 1000 landade på 17,9. Redan då förstod man att värsta hotet skulle bli Untersteiners häst High Society som parkerat i rygg på Björn och eftersom dessa tre hade ryckt undan ett försprång så skulle ju han få luckan till slut.

In i sista sväng började GK Signatur sjunga på sista versen och Untersteiner hittade ut medan Björn körde undan och fick några  längders försprång in på upploppet. Och då vi vet att Colane går ända in i mål så började man på allvar få upp segerförhoppningen och fast High Society närmade sig så var segern aldrig hotad och hon skar mållinjen i princip okörd. Plättlätt med tiden 1,17,1 och krafter kvar!

Det var ett stort gäng som med glada miner som trängdes i vinnarcirkeln och tog emot folkets jubel och kunde i sin tur gratulera och tacka Nelli Colane, tränaren Anna Forssell och kusken Björn Goop till ett gott jobb och en fin framgång. Med 1305 startpoäng och 128 500:- på kontot kan vi börja blicka framåt mot nästa lopp. Så Anna får väl kolla hur hästen tagit detta lopp. Observera vi har inte en veterinärräkning på 11 starter - hur många hästar och tränare inom den här sporten kan ståta med det! Har hon tagit detta lopp bra och är fortsatt pigg och glad så kommer hon att anmälas till ett lopp på Bergsåker i Sundsvall fredagen den 11 december.

Det är E3-revanchen för treåriga ston med 300 000:- till vinnaren! I motsvarande lopp i öppna klassen som går idag på Örebro - och där Anna för övrigt har med  Victor LH - räckte det med 500 poäng för att komma med så förhoppningsvis ska Colanes 1300 räcka för att vara med i detta lopp. Men jag återkommer till detta nästa helg. Nu fortsätter vi suga på den här karamellen!

Ni kan gå in och kolla ett "oberoende" referat från loppet och samtidgt se när hon skär mållinjen genom att logga in på:

http://www.jagersro.m.se/trav/resultat_foto.html

1:adventhälsningar
Anders

PÅ TOPP...

Nu är spänningen på topp och Colane börjar närma sig Malmö och Jägersro! Om några timmar smäller det och vinnarcirkeln kommer att fyllas av glada delägare...eller hur!

Tio i tolv utanför ingången till stallbacken var det och då har ni följande rader att ta med till den stundande jackpotomgången:

Registrerat spel

Datum: 2009-11-28
Bana: Jägersro Tr
Spelform: V75, omg. 51

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 3, 5, 6, 8
2  1, 3
3  6, 9, 11
4  4
5  10, 14
6  3
7  2, 3, 4, 5, 12

300 rader x 1 x 0,50 kr = 
150,00 kr

Kvittonummer: 838C 276D 2450 1211

Dubbel anledning att hålla tömmarna idag!

Lördagshälsningar
Anders


TILLFÖRSIKTIG

Spänningen stiger inför morgondagens lopp. Anna är försiktigt optimistisk och känner tillförsikt inför Nelli Colanes start i Jägersro första lopp. Hästen fick en finslipning igår och kändes fin och tidigt imorgon bitti styrs kosan söderut för att komma till banan vid tio-halveleva-tiden för att Colane ska hinna pusta ut, äta och utföra divesre naturbehov innan det är dags för utselning och värmning. Cirka en timme innan loppet räknar Anna med att värma och loppet går sedan 13.20.

Intresset från delägarna är stort. Vi räknar med att bli minst ett femtontal som följer inte bara Colanes framfart utan också hela Jackpot-omgången på V75! Vi har bokat bord i restaurangen och Anna ska ordna in oss på stallbacken. De som vill träffa hästen och Anna och följa värmningen träffas utanför stallingången 11.50 imorgon. Annars går det ju bra att ansluta inne på Jägersro i samband med hennes start för att sedan via vinnercirkeln gå till restaurangen och dricka segerchamoange och avspisa en god middag!

(Ni som inte har för avsikt att dyka upp till samlingen kl 11.50 kan väl höra av er till Per eller mig under förmiddagen.)

Anna och jag är tämligen överens om analysen av motståndet som framgår av det tidigare blogginlägget:

"Det ser ut som det finns några tuffa märrar emot. Tuffast blir nog Carmen Tooma som senast på Halmstad knappt höll undan för vår häst. Carmen Tooma har spåret innanför och blir nog favorit. Kihlström kör också en bra häst Elvira E från spår 11 som på fyra starter bärgat tre segrar. Och så har Untersteiner en bra märr i High Socielty. Men hästen med bästa rekordtiden och vinstrikaste kusken det är vår Nelli Colane!"

På återseende (vi som ses imorgon) och ni andra får hålla tillgodo med ett bloggreferat imorgon kväll!

Fredagshälsningar
Anders 



COLANE PÅ "HEMMAPLAN"

Det blir start nu på lördag 28 november på Jägersro. I ldagens första lopp med spår 7 (springspår) 2140 meter med voltstart och inför en hängiven församling av delägare i Team Nellevad visar hon upp sig. Och enligt tränaren Anna Forssell så känns hon bara bättre och bättre. Tyvärr har vi varit för sent ute när det gäller att boka bord men vi kommer att försöka ordna ett besök på stallbacken och sen hålla ihop gruppen inne på Jägersro. Preliminärt samlas vi runt 12-tiden (Colane startar ca kvart över ett) utanför stallbacksentrén. Ni som inte anmält er ankomst hör av er så fort som möjligt så vi vet hur många inträdesbiljetter till stallbacken vi ska försöka fixa. Men kolla bloggen senare i veckan för mer exakt tid och plats!

I sulkyn sitter för första gången mannen med guldhjälmen! Anledningen är lite speciell och är också en förklaring till er som inte hört något från mig de senaste veckorna - jag tänker bland annat på er som betalt och som saknar ägarbevis i det nya teamet! Vår dotter Evelin blev för snart tre veckor sedan allvarligt skadad i stallet. Hon blev sparkad av en av våra unghästar i huvudet och ådrog sig en skallfraktur. Första tiden var det mycket osäkert hur det skulle gå men sedan några dagar är hon utskriven från sjukhuset och kommer att bli helt återställd även om det kommer att ta tid. Samma dag som hon blev utskriven (i torsdags) stötte jag ihop med Björn Goop på Arlanda och tog mod till mig och bad om hans hälsning och autograf till min dotter. Snälla och artiga Björn fixade naturligtvis detta och då sa jag att han som tack skulle få chansen att köra vår märr Nelli Colane vilket han nu också får!

Det ser ut som det finns några tuffa märrar emot. Tuffast blir nog Carmen Tooma som senast på Halmstad knappt höll undan för vår häst. Carmen Tooma har spåret innanför och blir nog favorit. Kihlström kör också en bra häst Elvira E från spår 11 som på fyra starter bärgat tre segrar. Och så har Untersteiner en bra märr i High Socielty. Men hästen med bästa rekordtiden och vinstrikaste kusken det är vår Nelli Colane!

Så nu är det bara att gå en hel vecka med båda tummarna i ett fast grepp och med mycket pirr i magen. Kan det vara dags att avlägga maiden? Jag återkommer med rapporter och mer information mot slutet av veckan.

Söndagshälsningar
Anders

VECKANS RAD - KORT O GOTT!

Hej!

Här kommer veckans rad kort och gott. Återkommer på måndag om Nelli Colanes nästa start.
Håll bara tömmarna ni!


Registrerat spel

Datum: 2009-11-21
Bana: Kalmar
Spelform: V75, omg. 50

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2, 6, 9
2  6
3  1, 4, 8, 9, 11
4  5
5  10
6  2, 3, 4, 9, 12
7  1, 2, 3

300 rader x 1 x 0,50 kr = 
150,00 kr

Kvittonummer: 2F84 30DB 13C1 5211

Lördagshälsningar
Anders


JÄGERSRO 28 NOVEMBER

Hej!

Jag pratade med Anna i veckan och hon tycker Nelli Colane bara känns bättre och bättre så siktet är inställt på ett ramlopp till V75 på Jägersro den 28 november. Ett lopp för treåriga ston med max 95000:- på kontot. Voltstart, 2140 m med 40000:- till vinnaren. Vår märr har ju 88500:- på sig så hon skulle ju stå perfekt inne i ett sånt lopp och har nu 860 startpoäng så hon borde ju komma med. Att det sen är V75 samma dag gör ju inte saken sämre. (Hon har ju också en spännande rad efter sina 10 lopp - saknar bara nollor och ettor annars har hon alla tecken).

Så alla teammedlemmar (oavsett team I eller II) om intresse finns så hör av er snarast ska vi försöka ordna något. Det kan vara svårt med bord men ett besök på stallbacken och snack med tränaren ska vi få till tycker jag. Hör av er senast på måndag 16/11 om ni vill hänga med och om ni i så fall vill at vi ska försöka boka bord. Antingen till Per eller mig och allra helst via mail till [email protected] .

Minxen har gått några banjobb tillsammans med andra hästar i 25-tider och känns fin enligt Anna. Ett kvallopp verkar inte långt borta och så får vi se om det kan bli start den här sidan nyår eller om det får vänta till våren. Bell jobbar på bra men är lite senare och får träna på ett tag till.

Här kommer tipset med förhoppningen att nu ska det ramla in stålar som vi kan köpa nya hästar för! Håll bara i er och tömmarna!



Registrerat spel

Datum: 2009-11-14
Bana: Gävle
Spelform: V75, omg. 49

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  6
2  2, 5, 7, 11
3  7
4  2, 4
5  1, 5, 9, 10
6  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12
7  8

352 rader x 1 x 0,50 kr = 
176,00 kr

Kvittonummer: C986 F123 37C1 1019

Lördagshälsningar
Anders


V75-RADEN

Hej!

Här kommer lite kortfattat veckans rad. I nästa vecka återkommer jag med mer info när jag pratat med Anna om Colanes nästa start som enligt den urspungliga planeringen kan bli på Jägers lördag den 28/11 i samband med V75 där. Men jag återkommer som sagt!

Håll tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2009-11-07
Bana: Eskilstuna
Spelform: V75, omg. 48

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2, 3, 5, 9
2  3
3  2, 5, 8
4  2
5  1, 3, 4, 6
6  1
7  2, 3, 5, 6, 12

300 rader x 1 x 0,50 kr = 
150,00 kr

Kvittonummer: 85C6 E068 11C1 1019

Lördagshälsningar
Anders


...GÅR ÄNDA IN I MÅL...

Igår var jag på söndagspromenad här i New York. Lite drygt 42 km på knappt 7 timmar vilket gör att jag har en medalj från det 40e New York maraton liggandes på bordet här i hotellrummet. Jag var här för 10 år sen och sprang på 4.28 men detta var en större bedrift med övervikt och ryggont. Men vilken upplevelse!! Den unnar jag alla som kan!! Och jag gick ända in i mål...

Och det gjorde vår hedersmärr Nelli Colane som bara var en halv längd från maiden! Vilken känsla att sitta här i NYC och i direktsändning se hennes lopp tillsammans med ytterligare en andelsägare som också fullföljde sin mara ett par timmar före mig -nämligen min svåger!

Som vanligt pep hon till spets mycket enkelt. De första femhundra gick på 12,6 och programenligt gled storfavoriten fram och fick överta. Men sen var det slut med det programenliga för sen kom Ludde och tryckte med sin kuse vilket gjorde att Stefan Söderberg släppte med favoriten och vår häst med lärlingen Michael Lönroth i sulkyn hamnade tredje invändigt - och det var ju inte planerat!

Johnny hamnade i dödens (han hade för övrigt chansen att köra vår häst men valde bort den och är inte i mål med sin ännu vad jag vet - Deal or not deal). Första varvet gick på 14.3. I sista sväng tröttnar Johnnys häst och Lönroth tvekar om han ska välja andra spår eller chansa på open stretch. Samtidigt går Söderqvist ut i andra spår när luckan kommer och det tror jag är loppavgörande. Lönroth gör helt rätt och återtar rygg på ledaren men vilket innebär att storfavoriten får en längds ledning mot vår häst över upploppet. Nelli Colane är den som går starkast över upploppet och ett tag får vi upp segerhoppet - Anna sa att hennes puls steg rejält då - men till slut får Colane stryk med en halv längd medan speakern säger "hårt i mål"! Hon går alltid ända in i mål...

Sluttiden för Colane nlir 15,8 men där finns mer och 23000:- in till ägarna! Mer postivt är nu att det finns stora chanser att vi kan få se henne i ett lämpligt lopp på Jägersro den 28/11 i samband med V75. Vi ska bara se hur han tagit detta och sen får vi återkomma med planerna

Hälsningar med stela muskler och leder från NYC-maran och med förhoppningen att Nelli Colane tagit sitt lopp bättre än vad jag gjort med mitt!

Anders

RSS 2.0