STARK AVSLUTNING

Intensiv höskörd de två senaste dagarna har hindrat mig från att berätta om Colanes lopp i torsdags på Åby. Vi har på många sätt en komplett häst som verkar travsäker, startsnabb och går hela vägen. Hon har bara ett problem och det är att hon är stänkrädd och förhoppningsvis blir det bättre med tiden när hon vänjer sig.

Hon startade inte lika snabbt som sist och Untersteiner med den kommande vinnaren fick spets. Anna försökte gå ner i luckan bakom honom men när hon tog i Colane tog hästen i mer och hon kom inte ner utan hamnade utvändigt ledaren. När hon såg att Joakim Lövgren var på väg i tredje spår släppte hon till honom och då fick hon ju stänk och bromsade och släppte en lucka på några längder.

Men hon hade ju en bra position men varvet kvar kommer Björn Goop (som sen blir tvåa) i ett kraftigt avancemang i tredje spår och på bortre långsidan när han är utvändigt om vår häst så får hon mycket stänk och börjar bromsa igen. Där tappar hon 5-6 längder på täten igen men in på upploppet går hon riktigt starkt. Åt det två första hästarna är inget att göra men en tredjeplats var inom räckhåll och vi som såg det - inklusive Anna själv - var övertygade om att det blev en 4e plats. Men när reultatlistan sedan kom så fick vi se att hon förlorat med en läpp på mållinjen och det blev slutligen en femteplats och 6000:- intjänat.

Anna var -förutom stänkräddheten - nöjd hästen som klarar av resandet och tävlandet bra. Hon är lätt att hantera, äter och dricker även i tävlingssammanhang och verkar trivas med livet vilket ju är viktigt.  Men Anna sa också att hon gärna ville köra om loppet och då hade hon vässat hästen i en provstart och satsat på ledningen för att sedan släppa till Untersteiner. Där blir stänket inte lika kraftigt som när hästarna rundar ute i tredje spår. Å sen kommer ju open stretch på Åby...

Nästa start om allt är väl med hästen blir någon gång runt 20 juli. Anna planerar för några starter i enklare sammanhang innan det kan bli dags för lite tuffare konkurrens.

Och sen snabbt över till den snabba Gävlebanan, V75-finaler och jackpot. Här kommer raden att hålla tömmarna för:


Registrerat spel

Datum: 2009-06-27
Bana: Gävle
Spelform: V75, omg. 28

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 3, 5
2  4
3  1, 2, 4, 5
4  12
5  1
6  4, 5, 8, 12
7  3, 4, 5, 6, 8, 11

288 rader x 1 x 0,50 kr = 
144,00 kr

Kvittonummer: 2740 0516 1AB5 4111


Lördagshälsningar:
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0