TVÅA IGEN!

Ett nytt bra lopp av Nelli Colane och en bra styrning av Anna Forssell renderade i en säker andraplats igår på Åby endast slagen av storfavoriten. Från spår fyra bakom bilen stack hon lätt till ledningen. Anna sa att hon inte behövde köra på hästen för att hon skulle ta sig dit. Efter femhundra meter kom favoriten med Takter i sulkyn och helt enligt planerna så släppte Anna. (Men det hade inte varit några problem och svara ut om hon velat det.) Just när den andra hästen kom upp strax framför kommer det mycket grus och man kunde se att Colane körde upp huvudet och blev lite besvärad. Men enligt Anna så kommer hon att lära sig. Väl i rygg på framförvarande slappnade hon av. "Det sprutar mycket grus i de här farterna, det känner man själv" sa Anna.

Sen hände inget förrän ca 600 kvar när ledaren blev utsatt för tryck och det blev en rejäl temposkärpning (sista femhundra gick i 13-fart!). Då tappade Colane någon längd på övriga och i sista sväng hade hon tre hästar framför sig. Men på upploppet gick hon mycket starkt via "snikspåret" och tog två hästar. Ledaren gick inte att göra något åt men hon höll jämt tempo med honom och gick ända in i mål till en säker andraplats. Hon var inte bottnad utan återhämtade sig snabbt med en puls på 87 en kvart efter loppet och hon både åt och drack.

Som sagt ett bra besked av Colane, en startsnabb häst som går ända in i mål och en taktiskt mycket bra kuskinsats. Dessutom en bra tid 17.2 full distans och med mycket högt tempo sista 500. Det blev 12500:- in på kontot och nu har vår märr tjänat 20000:-.Mycket preliminärt och om allt är bra med hästen så finns det ett treåringslopp för ston på Åby den 25/6. De övriga två tränar på bra och om allt funkar så blir det premie för Bell och kval för Minx nån gång i slutet av sommaren.

Återkommer med en V75a imorgon!

Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0