VILKEN PRESTATION!

Det är konstigt med känslor. I skallen har man allt klart för sig och försöker intala sig att detta är egentligen otroligt och fantastiskt. Vi har ju inte alls hållit på många år i Team Nellevad vilket i princip är liktydigt med mitt eget travhästägande. Å så får vi uppleva det som många inom sporten bara drömmer om dvs att ha en häst i en av de stora årgångsloppen. Och till råga på allt gör hästen en mycket stark prestation och blir femma! "Du låter inte glad pappa", sa dottern i telefonen direkt efter loppet. Det måste vara nån form av vinnarskalle som känslomässigt ta över förnuftet. Men bara en stund efter loppet och nere på stallbaken när man träffar hästen och teamet runt honom så bubblar glädjen upp.

Och idag, dagen efter,  är jag helt enkelt bara skitglad. Vilken häst Nelle Käck är! Jag tror aldrig jag sett honom göra ett dåligt lopp och inte igår heller mot tuffast möjliga motstånd och där vädret kunde vara en bra ursäkt för att underprestera. Loppet blev ändå inte för vår del som vi spekulerat i. Han var inte lika snabb ut eller också var det de andra som var snabbare så Jorma tog snabbt upp och hamnade i fjärde utvändigt. Men i övrigt stämde det och finnen tog spets och det gick 10-tempo första 500. Sen kunde inte Ludde hålla sig utan lämnade tredje utvändigt, vek fram körspöet och började trycka på ledaren. (Som någon sa: tänk vilka fina hästar Ludde tar fram hela tiden synd att han inte kan få bra kuskar att köra dem också). Inte kunde han väl tro för ett ögonblick att finnen skulle släppa? Första femtonhundra gick i tolvtempo och då tar helt plötsligt den finska sisun helt slut och Ludde får överta och försöker köra undan vid utgången av sista sväng. Under tiden har Jorma tröttnat på att sitta i andraspår bakom "sithästar" och tar rygg på Ingves ute i tredjespår genom hela sista sväng. I ryggen smyger Svanstedt och Kihlström med sina smygkörda och spurtar förbi Käcken. Men vår kuse går lika starkt som Luddes häst över upploppet och blir fyra. Nä men va fan det kom nån annan smygkörd längst inne på snikspåret och tar sig förbi via målfoto. Skit också men kanon med en femteplats och återigen en stark prestation! Jorma var mycket nöjd efter loppet och sa att han kändes bättre nu i finalen än i kvalet! Uppåtform alltså!

Ny rekordsänkning till 13,4 och denna gång i andraspår och sista halvvarvet i terdjespår! Han har i och med detta den 4e  snabbaste tiden över distansen för fyraåriga hingstar/valacker i år (bara de tre första igår har sprungit snabbare). Detta var fjärde gången i rad han rekordsänkte och har i år blivit sammanlagt en sekund snabbare. Å så är han ju jämnheten själv trots att han bara vunnit en gång. På snin 21 starter har han bara missat pengar 2 gånger och varit bland de tre 12 gånger! Och nu har han fina 2450 startpoäng och på kontot finns det 398 520:-. Så vilken jävla tur att han inte blev fyra. Nu får han nämligen chans att prya på Solvalla på elitloppssöndagen för han ska ju ändå dit om ett par år och göra ett riktigt jobb! Det finns nämligen ett fyraåringslopp samma dag som elitloppet går som är stängt vid 400 000:- (hade han blivit fyra hade han ju klivit över den gränsen). Det är över medeldistans och ett fint förstapris på 100 tkr. Och han kommer inte att stöta på någon av hästarna från igår - de har alla tjänat mer pengar. Vare sig de fyra som han hade före sig i mål eller de sex som han lämnade bakom sig! Betänk att hästar som det snackade mycket om innan: Brad de Veluwe, Donttellmewhattodo... inte kommit i mål ännu!

Jag vill passa på att tacka hela teamet runt Nelle Käcks framgångar och särskilt den sagolika prestationen igår. Igår var de som gjorde jobbet: Anna, Anna, Alva och Jorma! Stort tack tilll er men till alla som jobbar hos Forssellskan! Å så ses vi på elitloppssöndagen - tänk bara att få skriva denna mening!

Å alla ni andra: missa inte Nelli Miss i kväll på Kalmar. Med riktigt flyt kan det bli en anledning att besöka Solvalla även på lördagen elitloppshelgen! Jörgen fick i alla fall köroder av oss som var på Åby igår kväll och vet vad siktet är inställt på. Han tyckte också det skulle bli kul att köra på Solvalla denna speciella helg!

Extra glada fredagshälsningar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0