TRIO TILL START

Har precis kollat läget för Nelli Bell inför morgondagens start med Lars I. Han är bra på att ligga lågt kan man säga. Senast när hon vann var det ju nära strykning innan start. Å nu så hoppas han att hon ska vara OK och man ska testa bilen före tävlingarna och fundera på balansen... Dessutom har han varit i Tingsryd flera gånger men aldrig haft några framgångar... Men vi är helt överens om att det inte bara att gå ut och vinna utan det finns några bra emot och i synnerhet ekipaget till höger om Christoffer och Bell: Fredrik Persson med Marion Hall. Dessutom kör Haugstad en bra häst och Lönborg har en kuse till start. Det kommer att krävas en rejäl rekordsänkning - ett par sekunder kanske. Klockan 16.40 går loppet som är det sjätte för dagen på Tingsryd.

Nelli Memory startar som sagt på Axevalla på söndag den 3 juni i lopp 3. Det är ett amatörlopp över medeldistans som är stängt vid 50 000:- och där Memory har fått spår 10 bakom bilen och har fått en skicklig kusk i sulkyn: Lasse Punkari. Lasse kör ju vanligtvis på Solvalla och brukar då sätta proffsen på plats!  Jag tycker det ser spännande ut då hon tillhör de som har de bästa tiderna och som jag förstår har lite uppåtform. Klockan 14.44 går loppet och Axevallaprogrammet har rankat henne som fjärdehäst.

Trekvart innan dess har den presumtive medlemmen i ett av andelsbolagen - Nelle Red Turbo - gått i mål och då förhoppningsvis utan att lägga bort en massa meter på galopper. Guldhjälmen får chansen på nytt att köra en bra häst. Medeldistans, voltstart och spår ett är förutsättningarna och Svanstedt och Johansson har några debutanter som kvalat på bra tider. Men vi vet ju också att Turbos tid på 18,8 utan galopperna hade legat nedåt 15-16-tid istället. Jag vågar nog påstå att det inte är de andra hästarna emot utan att han tävlar mot sig själv. Snart du röde springare måste du visa att du är värdig att ingå i ett Team Nellevad! Jag antar att alla ni som funderar på att bli andelsägare med spänning ser fram mot söndagen. Det gör åtminstone jag och med Janne Plogs röst ringande i öronen från jobbet i fredags. Kuriosa: Turbo är i gott sällskap på söndag då hästarna som är med sammantaget har galopperat i mer än hälften av starterna.

Onsdagshälsningar
Anders



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0