ODDSHÖJARE!

Sommar och sol kom plötsligt och denna mycket speciella pingsthelg närmar sig med stormsteg. Har ni förresten hört den om stona som stod i sin hage och tittade längtansfullt bort mot vägkröken. Å till slut sa det ena stoet till de andra: "Sorry tjejer, vi hörde nog fel, det var nog pingsten som skulle komma".

Våra hästar är inte så högt rankade precis i Travronden eller Solvallaprogrammet. I alla fall inte så högt som vi själva tycker. Å det är ju bra! I Ronden är Nelli Miss bland B-hästarna och totalt nr 6 i ranken. De räknar med ett vinnarodds i trakterna av 15 gånger på henne. De tror mer på platschans och då väl efter Svanstedts båda hästar. Lönborg varnar för galopprisk från ett knöligt fjärdespår men om hon sköter sig hoppas han på pengar. Bra Micke, oddshöjande på vinnarspelet! Solvallaprogrammet har lagt henne på en elfteplats av 15 startande hästar! Så de har redan tagit ut startgaloppen eller...fast visst knäpper hon fler än fyra mostånader efter en kort galopp?

Travrondens ranking och tips till söndagen kommer ju inte förrän med fredagstidningen. Men Solvallaprogrammet tror inte Nelle Käck är med och gör upp om det. De rankar honom femma och tar med fyra hästar på sin kupong. Troligen är det segerprocenten (5%) som talar emot en högre ranking - mycket bra. Vi som vet hur det sett ut och skiter i statistiken vet ju vem vi ska satsa på!

Nelle Pride fick ju inte vara med men nära var det. Siktet - liksom för Käcken - är ju Sprintermästaren som går den 5 juli i Halmstad. Kval och final samma torsdagskväll. Men tills dess kommer han nog att få någon lämplig uppgift!

Nelli Bell startar på Tingsryd den 31 maj. Ett varv på mileovalen i ett lopp för ston som är stängt vid 120 000:-och med 35000:- i första pris dvs ett sådant lopp hon brukar vara ute i och vinna! Perfekt matchat! I skrivande stund har jag inte sett startlistorna och får återkomma till det. I alla fall meddelar Lars I att hon känns jättefin i jobben!

Nelli Memory är allt bara bra med i träning och Anna letar lopp. Samma är det med Nelle Red Turbo som var första reserv i ett lopp på Solvalla nu på fredag och hade samma otur som Priden! 

Men vi har ju inte bara bra hästar utan duktiga tränare också.

Först vill vi rikta ett stort TILYKKE till Michael Lönborg och till hans framgångar nere på Vincennes i veckan. Jean Michel Bazire körde i tisdags Orfeus Brodde till seger på tiden 12,5 över medeldistans och med 26000 euro i förstapris. Tydligen var det aldrig något snack om saken heller.

Samma dag gjorde Lars I ett hattrick och vann med 3 hästar! Truculent på Halmstad samt Fascination och Emparador på Jägersro! Jättegrattis!!

Avslutningsvis så var vi hos Sören och Viktoria igår och fotograferade två av hästarna i de nya teamen, bilder som jag hoppas kunna lägga ut på hemsidan inom kort. De hade bara lovord att strö över både Global Power och Nelli Eighteen May. Och har de rätt i sina bedömningar till hälften så är det gott nog! Nu sticker vi till Stockholm och på vägen dit passerar vi hos Lönborg och tar bilder på Saturn också!

Tidiga torsdagshälsningar denna festliga vecka!
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0