MYCKET MOTGÅNG - MEN OCKSÅ LJUSGLIMTAR!

Det är inte bra med framgångar. Motgång alltid är nog bättre för då vänjer man sig. Men efter den fantastiska vårsäsong vi upplevt måste det kanske komma lite motflyt också. Det började väl med Nelli Miss spektakulära diskning förrs helgen inför storpublik. Sedan Nelli Bells genomlöappning på Tingsryd i torsdags.

Och igår en riktigt dålig prestation av Nelli Memory. Kusken Punkari hade heller inga bra bortförklaringar att komma med. Han letade - som han själv sa och skyllde på dressen, körhandskarna, att loppet blev ryckigt kört osv - men till slut återstod bara att det var en dålig prestation av hästen. Vad den berodde på får vi bli svar skyldiga på så länge. De kom ju bra igenom från tiondespåret och hamnade tredje invändigt som sedan blev fjärde efter en del positionsskiftande. När det sedan blev körning (som vanligt 700 kvar) hängde hon inte med trots att hon serverats en fin resa och galopperade uppgivet in på upploppet. Det var ju som sagt klent motstånd där 6 av 11 ekipage galopperade och vinnartiden skrevs till 17,5. När det gäller orsakerna till både Memorys och Bells sämre prestationer återkommer jag under veckan sedan tränarna fått chansen att kolla upp hästarna.

Annars en god nyhet: av de sju i Nelle Prides lopp återstår nu bara sex efter en strykning. Fem priser delas ut så håller han sig bara i trav och slår en av motståndarna så får vi pengar i ala fall. Men målsättningen är väl ändå bland de tre!

Och för att fortsätta med det goda så var väl Saturns brorsas - Mars - prestation i gulddivisionen fullt godkänd. En femteplats och med hästar spm Pitch Command, Prince Tagg, Spring Ray och I saw You bakom sig.

Å så det bästa till slut! Nelle Red Turbos seger igår på Axevalla. Å på vilket sätt! Från spår ett körde Björn Goop ett perfekt lopp och det var nog kanonbra att han fick denna styrning. Han visste ju precis vad han hade mellan skalmarna och vilket misstag han tyckte han gjorde sist. Han nyttjade hästens startsnabbhet och tog resolut hand om ledningen och lät honom springa ifrån de andra. Fältet blev så uttänjt att när kameran ska försöka fånga in alla hästar så blir de så små att de knappt syns! Första halvvarvet landade på 16,8 och han såg verkligen fin ut därframme i ensamt majestät. Nåja det var väl två hästar till som försökte hänga på bland annat Adielsson med favoriten. Det mest spännnade under loppet var annars om Goopens huvud skulle sitta kvar eller om det kom att skruvas av när han vrider och vänder på skallen åt alla håll för att försöka kolla in de andra i loppet. Och så fort de försöker komma lite närmare så släpper han bara en aning på tömmarna och Turbon får ytterligare någon längd tillgodo.  

In på upploppet så kyrkåker bara Goop och vinner avstannande och med sträckta linor på 16,4!! Det är årets 30e snabbaste tid en treårig hingst/valack presterat i år över distansen och då gissar jag i konkurrens med hästar som startat redan som tvååringar och är betydligt mer rutinerade.  Första varvet gick 17,7 vilket betyder att andra halvan har gått i 15-tempo. Den tiden gör han alltså i sin ensamhet och utan att bli riktigt pressad och med krafter i mål. Och när han få sträcka ut så där finns heller inga galopptendenser.

Det var Lasse Punkari som värmde hästen och precis som han körde av banan så snackade jag med honom. Å Lasse hade faktiskt torskfrossa å varnade mig för vinnarspelet på Turbo för han hade snackat med Svanstedt som värmde samtidigt och som sa att han hade en riktig skjutare som säkert kunde gå 15-16-tider. Jag hörde förresten nu på måndagsmorgonen från Skara att man fortfarande var ute och gick skallgång efter Lax Broline och Åke Svanstedt som skulle ha gått i mål På Axevalla vid 14-tiden söndagen den 3 juni!

Ärligt talat är man väl lite dum i huvudet som sätter in Turbon i ett andelsbolag - i alla fall till det låga priset - och inte behåller honom för sig själv. Men sagt är sagt och så får man väl trösta sig med att delad glädje är dubbel glädje!

Måndagsmorgonhälsningar
Anders
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0