"FORM SLÅR KLASS"!

Ja det ska vi hoppas på de kommande loppen. Våra fyra hästar som tävlar den närmaste veckan skulle optimalt kunna tjäna över 350 tkr tillsammans. Det betyder också att de möter tuffa motståndare. Och så är vår chans att just  "form slår klass".

Låt oss börja med Nelli Miss i morgon i V86 avdelning 2 som kan ses på TV4 Sport vid halvåttatiden. Hon är ju riktigt tufft anmäld på pengarna och det visste vi ju. Men tidsmässigt är jag säker på att hon hänger med. Hennes 14,2 i voltstart på Åby visar vilken kapacitet hon har och så många bilstarter har det ju inte blivit. I Vaggeryd när hon hoppade från start gjorde ju hon ett fint lopp efteråt. Men rekordsänkning kommer säkert att krävas för placering. Så mycket talar emot - spår 8, stentufft motstånd, galopprisk med Solvalla och Vaggeryd på näthinnan - men lite talar ju också för. Och just att "form slår klass" och Missen är hästen med näst mest startpoäng som ju är en avspegling av formen. Vi ska absolut inte ge upp bara konstatera att det blir tufft! Nästan alla invändigt är ju startsnabba så hoppet får väl stå till att det blir rusning in i första sväng och att rutinerade Uhrberg hittar ner i banan och avvaktar och kör till på bortre långsidan och kommer fram i dödens och sen håller ett högt tempo in i mål. Barfota runt om annonserar Lönborg och lockar gör förståss förstapriset på 100 tkr men också en finalplats i Diamantstoet på Åbergskvällen på Jägersro i slutet av juli!

Sen på söndag den 17 juni på Nationalarenan har vi med både Nelle Käck och Nelle Pride i samma lopp! Det är V64ans avdelning 5 som jag gissar går av stapeln vid halvfem. Ett lopp som ingår i den prestigefyllda Solvallaserien för fyraåringar med final 17 november och där förstapriset i kvalloppen är 150 tkr och i finalen 500 tkr! Käcken har fått utmärkta spår två med Kenneth Haugstad i sulkyn och Priden spår fyra med Hans-Owe Sundberg. Det är självklart stentufft motstånd med Johanssons nye italienare och exempelvis imponerande Disco AE från Melanders formstall. Så klassmässigt har våra" lantisar" svårt att hävda sig men analyserar men tider och prestationer senaste tiden så behöver de inte skämmas för sig. Jag sticker ut hakorna och säger att de våra blir tvåa och femma och vem som tar vilken plats är hugget som stucket!

Å så vänder vi blad - som kungen sa - och så blir det måndag och trav i Halmstad! Det är V65 och i avdelning 2 - som väl brukar gå vid tjugoöversju - då startar Nelli Bell. Här ser det klassmässigt mycket jämnare ut och kusken Christoffer Eriksson ska försöka komma till på kort distans från ett besvärligt tolftespår. Men ska man döma av formen så har Bell högsta startpoäng i fältet. Eller annars kan man lyssna på vad Lars I sa efter dagens jobb och då borde vi ha den för tillfället bästa hästen i loppet. "Dunderfin" var ordet från Lars I! Förstapriset är 40 tkr.

Jag gissar att av de 365 tkr vi har chans på de närmaste fyra loppen så kommer vi att på måndagkväll kunna räkna in minst 100 tkrinsprunget till Team Nellevad!

Tyvärr kom inte inte Nelle Red Turbo med i treåringsloppet på söndag på Solvalla.

Jag hade också hoppats på att kunna presentera vår nya hemsida idag men tyvärr är det som vanligt tekniken som hänger upp sig. Allt ligger klart och är korrekturläst och godkänt och förhoppningsvis kan vi lägga ut den i morgon! Ge er till tåls!

Tisdagshälsar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0